Anja van den Dam: regio Arnhem-Doetinchem-Zutphen

Resultaat

Wandelcoaching is een uitstekende manier om:

 • Ontspannen je volgende (loopbaan)stap te zetten
 • Met een frisse neus je zelfvertrouwen te vergroten
 • Al dwalend je creativiteit te laten stromen
 • Met een helder hoofd te ervaren wat je wilt (en dat gaan doen)
 • Heuvel op heuvel af je balans te hervinden

Het kan echt…

Mogelijke coachvragen

Zit jouw vraag – of een variatie erop – hiertussen:

 • Hoe vind ik een ervaren coach – met aantoonbaar goede resultaten – voor outplacement naar ander werk?
 • Hoe vind ik werk dat aansluit bij wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil?
 • Hoe verhoog ik mijn werkplezier in mijn huidige baan?
 • Hoe kom ik tot een prettiger balans tussen inspanning en ontspanning, tussen werk en privé?
 • Hoe verklein ik mijn faalangst en versterk ik mijn zelfvertrouwen?

Hoe werkt het?

We starten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Als er een goede klik tussen ons is en als ik bied wat jij zoekt, dan stel ik een plan van aanpak/offerte op voor je werkgever. Na diens akkoord starten we. Betaal je zelf? Dan kunnen we direct de eerste coachingsessie plannen en beginnen. Je betaalt maandelijks achteraf de sessies die je hebt gehad.

We wandelen op de Veluwezoom en starten in het dorpje De Steeg (tussen Arnhem en Dieren) aan de bosrand. We beginnen met een korte mindful wandelmeditatie, zodat je helemaal in het hier-en-nu komt. Dan gaan we aan de slag. Ik luister naar je, spiegel je, geef je feedback, we onderzoeken out-of-the-box, je ontvangt praktische tips en ik breng je op ideeën. Alles wat nodig is om jouw doel zo efficiënt mogelijk te behalen.

En het mooie is, de natuur is je 2e coach. Ze spiegelt je in de bomen, de wolken, de regen of zon. En in je tempo als je in ademnood raakt, omdat je alles snel wilt vertellen terwijl we een van de heuvels beklimmen 😊.

Je zult merken dat je je fris, helder, creatief en lekker opgeruimd gaat voelen. Dat komt doordat je weg bent van huis of kantoor, door de frisse buitenlucht, de stevige bomen, het zonnetje of juist de regen op je gezicht. En doordat je letterlijk stappen zet naar je doel, gesteund door mij als je sparringpartner en coach.

Hoe lang je gecoacht gaat worden spreken we af tijdens de intake. Het kortste traject duurt 2 sessies, de langste (dat is outplacement) tussen 3 en 12 maanden. De sessies duren 1,5 uur, in overleg zijn kortere sessies mogelijk.

Klanten over Anja

Ik vind het prettig dat Anja het perspectief van leidinggevenden kan schetsen. Hierdoor kwam ik meer beslagen ten ijs tijdens de gesprekken op mijn werk.

Anja is rustig, positief, maar ook realistisch. Ik voelde me gehoord, er was een klik en ik heb meer perspectief gekregen in mijn werkleven.

Wanneer ik mijn plannen bespreek met Anja, weet zij die steeds te verbinden aan concreet te nemen stappen.

Anja weet vanuit rust samen naar de kern van het probleem te kijken en met verrassende inzichten te komen, die je op weg helpen om datgene te doen waar je kracht ligt.

Werkervaring

Sinds 2005 coach ik mensen met hun levens-, loopbaan- en outplacement vragen met veel inzet en plezier. Daarvoor was ik bijna 20 jaar journalist en verslaggever en werkte ik vooral voor de radio. Rond mijn veertigste gooide ik het roer om, ik kon – en wilde – mijn drang om vanuit meer diepgang te leven en te werken niet meer onderdrukken. Ook was ik na jaren onregelmatig werken met 2 deadlines op een dag toe aan een rustiger bestaan.

Ik werkte twee jaar als vrijwilliger in een hospice en volgde de 6-jarige coach- en begeleideropleiding School voor Zijnsoriëntatie van Hans Knibbe. Later deed ik bij Hilde Backus De Wandelcoach Opleiding (CRKBO geregistreerd, NRTO-keurmerk).

Om mijn kwaliteit te borgen ben ik registercoach bij NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals).

Relevante opleidingen

 • School voor Zijnsoriëntatie
 • De Wandelcoach Opleiding

Over mij

In mij verenig ik het doelgerichte, onderzoekende, kritische, vragende van de journalist met het ontvankelijke, milde en rustende van een senior coach. Het is mijn missie dat je concrete (loopbaan)stappen gaat zetten, waar je gelukkig van wordt. Ik start dan ook altijd bij jou, bij wie je bent, wat bij je past en wat je in huis hebt, zodat je in contact met jezelf je talenten optimaal kunnen inzetten in je huidige of volgende baan (of eigen bedrijf). En dat is maatwerk, want zoals ieder mens ben je uniek.

6 jaar geleden heb ik de historische binnenstad van Utrecht ingeruild voor een huis met de Veluwezoom direct voor de deur. Ik ben iedere dag in het bos en laaf me aan de natuur. Blijf me verbazen over de schoonheid en harmonie enerzijds en de strijd en concurrentie – van de bomen om het zonlicht bijvoorbeeld – anderzijds. Ik realiseer me steeds meer hoezeer ik onderdeel ben van de natuur en dat stemt me vredig en bescheiden. Die liefde voor de (onze) natuur deel ik graag met anderen.

Ik woon samen met mijn man en hond en groet regelmatig de zwijnen, eekhoorntjes, reeën en herten, die onze buren zijn. Behalve van wandelen houd ik van lezen, arthouse films, op retraite gaan, verdiepende gesprekken voeren met vriendinnen, concerten en dansvoorstellingen bezoeken.

Waar?

Vertrekpunt wandelcoaching: Van Hasseltweg 2a, 6994 CE, De Steeg. Gratis parkeren en toilet aanwezig (ook niet onbelangrijk).

Mijn klanten komen uit Arnhem, Nijmegen, Zutphen, Dieren, Doesburg, Apeldoorn, Rheden en Duiven.

Investering

Ik streef ernaar om je in zo weinig mogelijk sessies te coachen naar je doel, zodat je geld – of dat van je werkgever – goed is besteed. Het sessietarief voor particuliere klanten is €123,42 voor 1 uur en €160,- voor 1,5 uur (incl. btw). Het uurtarief voor zakelijke klanten is €150,- (ex. btw).

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Anja neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.