Elmie Zandbergen: regio Zwolle – Apeldoorn

Resultaat

Begeleiding al wandelend in de natuur is het pad naar:

 • Het voelen van de wind door je haar, het genieten van bosgeuren, het gezang van vogels en de beweging van wolken.
 • Een natuurlijk herstel van stress of Burn-out
 • Gezond, vitaal en gelukkig leven ondanks tegenslagen op je pad
 • Je volledig potentieel benutten in werk en privé

Direct na de eerste afspraak ga je aan de slag met bruikbare kennis en vaardigheden.

Mogelijke coachvragen

 • Hoe herstel ik van mijn stress, overspannenheid of Burn-out?
 • Hoe ga ik om met te veel prikkels of met hoog gevoeligheid?
 • Hoe ga ik om met verlies en rouw?
 • Hoe ga ik om met ingrijpende emotionele gebeurtenissen?
 • Hoe doorbreek ik oude patronen die niet meer werken?
 • Hoe neem ik vanuit zelfvertrouwen weer de regie over mijn eigen leven?
 • Hoe zorg ik voor balans tussen werk en privé?

Hoe werkt het?

We maken in een wandeling van een uur op de prachtige Veluwe kennis met elkaar. We kijken of er een klik is en mijn werkwijze je aanspreekt. Daarna maken we een vervolgafspraak van 1,5 uur.

Samen formuleren we het doel dat je aan het eind van het traject bereikt wilt hebben.

We gaan in gesprek over je belemmeringen, je gedrag, je persoonlijke verlangens, je drijfveren en je successtrategieën. Daarbij hoort een actieplan met concrete stappen op weg naar jouw gewenste resultaat.

Naast de gesprekken hebben we de natuur als eerlijke spiegel en maak ik gebruik van Mindfulness, ontspanningsoefeningen, visualisatietechnieken, NLP en de positieve psychologie. Deze laatste stroming richt zich op wat je gelukkig maakt, om je welbevinden en je veerkracht te vergroten.

Door gesprek, ervaring en beweging komen je hoofd, je hart én je lichaam in actie. Je krijgt helderheid over jouw functioneren en komt tot gewenste en duurzame veranderingen.

Een traject in de natuur bestaat afhankelijk van je vraag, meestal uit 3 tot 8 wandelsessies van 1,5 uur. Alle tijden zijn in overleg, afspraken in het weekend zijn ook mogelijk.

Klanten over Elmie

Nadat ik werd gediagnosticeerd met een Burn-out en mijn leven totaal op zijn kop werd gezet, kwam ik bij Elmie terecht. Zij was precies wat ik op dat moment nodig had: Ze luistert zonder oordeel en geeft je het gevoel dat je gezien en begrepen wordt. Het traject bij Elmie heeft mij geholpen om beter inzichtelijk te krijgen wie ik ben en wat ik wil in het leven, en hoe ik dat op een prettige, relaxte manier kan bereiken.

Aan de hand van Elmie heb ik een levensmissie kunnen formuleren, doelen gesteld en een stappenplan gemaakt waardoor ik via massive action bestaande patronen heb kunnen doorbreken en de problematiek te lijf ben kunnen gaan. Dankzij haar grote betrokkenheid, haar scherpe inzicht en concrete, praktische aanpak is Elmie de beste coach die je in dit proces zou willen hebben!

Elmie weet gevoel en nuchterheid heel knap te combineren. Trefwoorden die denkend aan de wandelingen bovenkomen zijn: ontspanning, out of the box, humor, helderheid en vooral: inspiratie!

Elmie haar warme uitstraling maakt dat mensen zich snel op hun gemak voelen. Zij kan, als geen ander, laagdrempelig tot de kern komen en de gewenste beweging op gang brengen. Haar oprechte betrokkenheid en humor maken een sessie een verrijking.

Werkervaring

Ruim 30 jaar begeleid ik kinderen op verschillende basisscholen in Nederland. Daarbij vind ik het belangrijk dat ieder kind al zijn talenten leert kennen en het gevoel krijgt “Ik ben precies goed zoals ik ben”.

Sinds 2011 heb ik mijn praktijk Elmiecoaching en heb ik als Register Counsellor AbvC meer dan 100 volwassenen al wandelend in de natuur begeleid.

Als Jong talentcoach begeleid ik sinds 2016 jongeren die zich afvragen welke school, opleiding of studie bij ze past. Jong Talent, is een spel dat je op een speelse manier laat ontdekken wat je talenten, vaardigheden en hulpbronnen zijn om volledig tot bloei te kunnen komen.

Relevante opleidingen

 • Academie voor Counselling en Coaching, specialisatie stress en Burn-out
 • Innersteps, school voor Natuurcoaching
 • NLP Practitioner
 • Jong Talentcoach opleiding
 • Remedial Teaching opleiding
 • Hogere Beroepsopleiding Verpleegkunde
 • Pedagogische Academie

Over mij

Ik ben samen met mijn man, trotse ouder van 2 volwassen dochters. Ik geniet van koken voor familie en vrienden. Verder heb ik een passie voor natuur, wandelen, reizen en yoga.

Zelf heb ik jaren geleden als leerkracht een burn-out gehad. Dus ik weet ook uit eigen ervaring hoeveel impact stress kan hebben en dat iedereen in zijn leven wel eens een steuntje in de rug kan gebruiken.

Ik zie het leven inmiddels als een dans tussen je eigen binnenwereld en de buitenwereld om je heen. Mijn hart ligt op het pad van duurzaam leren, ontwikkelen en veranderen. Mijn passie is het begeleiden van mensen zodat ze weer kunnen fonkelen en sprankelen

Waar?

Het startpunt voor de wandelcoaching is Koeweg 25 B Epe/Tongeren of Station ’t Harde

Investering

Belangrijker dan de vraag wat een coachtraject kost, is de vraag wat een coachtraject je oplevert. Coaching leidt tot meer rust, balans, duurzame verandering en focus op wat je echt wil in het leven!

De kosten per uur zijn € 90 (inclusief eventuele btw) voor particuliere klanten en € 125 (excl. btw) voor zakelijke klanten.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Elmie neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.