Podcast Ruimtewandelingen

Voor meer ruimte, rust en energie.

Podcast Ruimtewandelingen

Voor meer ruimte, rust en energie.

Loop je vast?

Bijna iedereen heeft wel zo’n moment dat hij of zij behoefte heeft aan meer ruimte, ontspanning, of energie. Je zit niet lekker in je vel, hebt het te druk of zorgen over jezelf, kind, partner, ouder, studie, werk, noem maar op.

Ga dan wandelen in de natuur in en beluister ondertussen de Ruimtewandelingen Podcast.

Wat levert het op?

Wandelen in de natuur is ontzettend gezond!

✔︎ Vermindert piekeren
✔︎ Vermindert stress
✔︎ Verbetert slaap
✔︎ Geeft ontspanning
✔︎ Geeft energie

✔︎ Goed begin van de dag

De oefeningen versterken dit!

Voor vertrek

Iedere aflevering duurt circa 40 minuten. De eerste 20 a 25 minuten doe je al wandelend mindfulness oefeningen. Het tweede deel staat een specifiek thema centraal en ga je actief aan de slag met reflectie op jezelf. Daarvoor kan het handig zijn om een notitieboekje en een pen mee te nemen.

De Podcast Ruimtewandelingen is laagdrempelig, leerzaam en leuk en geven je de ruimte waar je naar op zoek bent. Je hoeft niet met bomen te knuffelen (tenzij jij dat zelf wil doen).

Bij de reflectie-oefeningen kan het zijn dan je niet genoeg hebt aan de beschikbare tijd. Daarom wordt er voorafgaand aan de volgende opdracht een muziekje afgespeeld. Ben je op dat moment nog niet klaar dan kan je de podcast pauzeren en weer op afspelen tikken als je zover bent.

Een rondje van circa 3 kilometer is ideaal voor de Ruimtewandeling, maar iets meer of minder is ook prima.

Om tijdens de Ruimtewandeling de verbinding met de natuur zo maximaal mogelijk te houden is het advies om geen koptelefoon te gebruiken die je oren afsluiten, maar oortjes waarvan je er maar een van de twee gebruikt.

Veel plezier en o ja, pas je kleding aan het weer aan.

Afleveringen

Door wie?

De Ruimtewandelingen Podcast is een initiatief van het Landelijk Collectief van Wandelcoaches. Wij helpen iedereen die vastloopt in werk of privé.

Maar helaas kan lang niet iedereen dat betalen en in de GGZ zijn de wachtlijsten enorm. Daarom is Frank Schalken, initiatiefnemer van het Landelijk Collectief van Wandelcoaches in april 2023 Ruimtewandelingen begonnen in Castricum. Vanwege het positieve effect van de wandelingen op de deelnemers heeft hij nu ook de Ruimtewandelingen Podcast gemaakt, zodat veel meer mensen de positieve effecten kunnen ervaren.

Frank is een professionele coach die al ruim 20 jaar actief is op het gebied van coaching en hulpverlening. Sinds drie jaar coacht hij mensen buiten in de natuur, waarbij hij gebruik maakt van de methodiek wandelcoaching, waarvoor steeds meer wetenschappelijk bewijs is. Als coach verdient hij zijn geld met het coachen van mensen in de natuur rond vraagstukken als stress, burn-out, zingeving, werk-privébalans en loopbaan. Frank was eerder 20 jaar actief op het gebied van online hulpverlening in de GGZ en het Welzijn, is auteur van het Handboek Online Hulpverlening en ‘Goede GGZ’ en een van de initiatiefnemers van de beweging ‘De Nieuwe GGZ’. Frank woont met zijn gezin in Castricum.

> Lees meer over Frank.

Heb je een vraag over de Ruimtewandelingen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.