Frank Schalken: regio Amsterdam-Haarlem-Alkmaar

Resultaat

Wandelcoaching is een uitstekende manier om:

 • Een betere werk/privébalans te realiseren.
 • Meer dingen te doen die jij zelf graag wil.
 • Minder stress te ervaren in je leven.
 • Meer zelfvertrouwen te hebben in lastige situaties.
 • Meer focus te krijgen in je werk / privéleven.

Stel je eens voor…

Mogelijke coachvragen

Je kan denken aan variaties op één van deze thema’s:

 • Hoe ga ik om met lastige situaties op mijn werk?
 • Hoe krijg ik een betere werk/privébalans?
 • Hoe krijg ik meer energie in mijn werk?
 • Hoe verdiep ik het contact met mijn partner, kind, vrienden of mijzelf?

Hoe werkt het?

Voordat we de eerste sessie hebben, is er eerst een telefonische intake. Ik hoor dan graag wat meer over waar je tegenaan loopt, gezamenlijk gaan we vervolgens jouw coachvraag specificeren en bepalen of die bij mij past. Vervolgens gaan we een eerste sessie plannen van 1,5 uur.

De buitencoaching vindt plaats in het Noord-Hollands Duinreservaat, een van de grootste natuurgebieden van ons land. Vertrekpunt is station Castricum, zeer goed bereikbaar vanuit Haarlem en Amsterdam ( minder dan 25 min. met de trein) met ruime parkeermogelijkheden. Tijdens het wandelcoachen volg ik een bewezen effectieve methodiek voor buitencoaching: we praten tijdens het lopen, gebruiken de natuur als metafoor, doen oefeningen, gaan aan de slag met jouw gewenste en huidige situatie en jij bedenkt een of meer acties waar je voor de volgende sessie mee aan de slag gaat. We gaan geen bomen knuffelen – tenzij jij je niet kan inhouden ;-).

Wanneer je aan wandelcoaching doet, zul je merken dat er veel meer creativiteit loskomt (nieuwe inzichten en ideeën), je actief bent en geniet van het buiten zijn. Daarbij hoef je elkaar niet de hele tijd aan te kijken. En als je die week een keer een sportactiviteit overslaat hoef je je niet langer schuldig te voelen! Klinkt goed toch?

De algemene ervaring is dat in totaal 4-6 sessies nodig zijn, maar dat moet ook in de praktijk blijken. Tijden zijn in overleg, ik heb ook mogelijkheden voor en na werktijd en in het weekend.

Klanten over Frank

Het was een verademing om in het bos te zijn, in een totaal andere omgeving dan werk c.q. thuis. De gebruikte methoden waren zo nu en dan verrassend, echter altijd positief. Frank is een professionele coach die de vinger op de zere plek kan leggen. Ik heb de balans tussen humor en serieuze momenten als prettig ervaren. Het geduld van Frank is ook prijzenswaardig. Ik hoop dat steeds meer Nederlanders kennis maken met een wandelcoach!

Jorrit, directeur basisschool

Frank maakt heldere afspraken. Hij heeft een prettige coachingsstijl en kan goed laveren tussen zakelijk en persoonlijk. Ik voelde me veilig en had het idee dat ik alles kon bespreken. Het was heel fijn dat hij echt steun kon bieden in hoe ik mezelf in de woelige omstandigheden kon opstellen en waar ik mijn grenzen kan bewaken. Het was een mooie reis samen.

Sofie, bestuurder zorginstelling

Ik vond deze coaching een prettige vorm hebben. In de natuur zijn verkwikt, geeft een distantie van je eigen leven, je vindt er letterlijk ruimte.
Frank was betrokken, had ook hetgeen ik in andere sessies had gezegd goed paraat, en hield het gesprek gaande met prikkelende vragen. Hij bleef ook sturen op de grotere lijnen als ik teveel in details verviel. Ik had alle ruimte om te praten. De sfeer was open en veilig. Ik heb geleerd in mogelijkheden te denken in plaats van onmogelijkheden.

Paul, carriereswitcher bank

Frank kan heel goed luisteren, is geduldig, rustig en stabiel. Het contact is veilig. Hij kan de dingen die ik op een omslachtige manier zeg goed samenvatten tot de kern. Hij weet wat hij wel en niet kan. Frank is koersvast, hij laat zich niet afleiden door de zijpaden waar ik soms mee kom. Hij komt altijd weer terug op de essentie.

Els

Werkervaring

Ik ben een ervaren ondernemer en bestuurder in profit en non-profit.

In mijn eerste jaren werkte ik als consultant aan vraagstukken op het gebied van Kwaliteitzorg, Arbo en HRM. Sinds 1999 ben ik actief op het gebied van coaching. Dat begon bij de Kindertelefoon waar ik na een intensieve training kinderen via de telefoon mocht coachen. Dat leidde er uiteindelijk toe dat ik jarenlang leiding gaf aan de online coaching-activiteiten van de Kindertelefoon. Vanuit die rol heb ik de basis gelegd voor de online gespreksmodellen en -vaardigheden die tegenwoordig gemeengoed zijn in Nederland bij online coaching en hulpverlening (zie mijn Handboek Online Hulpverlening).

Ik heb jarenlang individuele medewerkers en organisaties begeleid en gecoacht in online coaching. Daarnaast heb ik binnen mijn eigen onderneming medewerkers gecoacht in het realiseren van hun (persoonlijke) doelen én heb ik jarenlang als lid van de Raad van Commissarissen de Raad van Bestuur van een GGZ-instelling begeleid.

Van 2005 tot 2016 was ik bestuurder van stichting E-hulp, kenniscentrum voor ehealth. Daarna heb ik het trainingsbureau E-hulp Trainingen opgezet en ben ik de onderneming 3 Times Impact gestart die kwetsbare burgers middels technologische oplossingen ondersteunt in het dagelijkse leven. Dit bedrijf is in 2019 uitgeroepen tot een van de 100 meest innovatie bedrijven van Nederland.

Hoewel je misschien anders zou vermoeden heb ik altijd een haat-liefde verhouding gehad met technologie. Voor mij stond ‘in de tuin werken’ tot 2019 voor ‘buiten werken achter je laptop’. Sinds ik zelf een tuin heb, heb ik -zoals gezegd – de sterke behoefte om minder achter de computer te zitten en meer buiten te zijn. Met mijn achtergrond is wandelcoaching dan het ideale beroep.

Sinds ik mij verdiept en gespecialiseerd heb in het wandelcoachen ben ik ervan overtuigd geraakt dat het de beste manier is om mensen sneller en beter hun persoonlijke doelen te laten behalen. En ik heb gemerkt dat het veel overlap heeft met de voordelen van online coaching, waar ik al 20 jaar in gespecialiseerd ben.

Relevante opleidingen

 • Master Organisatiesociologie
 • TRIA Wandelcoaching
 • NLP Practitioner
 • Mindful Walk Instructeur
 • Wandelcoaching voor groepen

Over mij

Als (wandel)coach werk ik doelgericht (jouw doel), vraag ik veel door (ook op gevoelens), spiegel ik, leg ik de nadruk op eigen verantwoordelijkheid en gebruik ik humor. Ik heb ondertussen veel zelfkennis en ben analytisch, creatief, nieuwsgierig, empatisch en niet zweverig.

Naast wandelcoach ben ik ook initiatiefnemer van het platform Wandelcoaches.nl waar mensen snel en eenvoudig een betrouwbare wandelcoach kunnen vinden (in ontwikkeling). Daarnaast ben ik eigenaar van E-hulp Trainingen, dat professionals in Zorg en Welzijn traint in online coaching en behandeling. Verder ben ik bezig VraagApp over te dragen aan een andere partij.

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ben ik de afgelopen jaren met name geïnspireerd door Marinus Knoope (De creatiespiraal), Wim Hof (The Iceman) en Robin Stevens.

In mijn vrije tijd loop ik hard (als ik die dag niet al veel wandel…), doe ik aan mountainbiken, speel ik met mijn kinderen, spreek ik graag af met vrienden en ga ik naar theater (nu iets minder). Tot voor kort deed ik 20 jaar aan improvisatietoneel.

Waar?

Vertrekpunt wandelcoaching is in principe het vanuit vele kanten goed bereikbare Station Castricum. We wandelen dan in het Noord-Hollands Duinreservaat. Alternatieve vertrekpunten zijn Egmond, Wijk aan Zee, IJmuiden (Nationaal Park Zuid-Kennemerland) Spaarnwoude of Het Amsterdamse Bos. 

Voor mensen uit: Amsterdam, Zaandam, Wormerveer, Haarlem, Bloemendaal, Santpoort, IJmuiden, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Akersloot, Castricum, Bakkum, Limmen, Heiloo, Egmond, Alkmaar.

Investering

De kosten van een coachingstraject bedragen voor zakelijke klanten €150,- per uur (ex. btw) en voor particuliere klanten €110,- per uur (incl. btw). Dit is inclusief voorbereiding en huiswerkopdrachten. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 5-7 sessies van 1,5 uur.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Frank neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.