Coach Alkmaar

No cure No pay

logo CO2-neutraal

Coach Alkmaar

No cure No pay

logo CO2-neutraal

Resultaatgericht

Laagdrempelig

Ervaren coach

Gecertificeerd

Scherp & empatisch

Direct beginnen

Coach in Alkmaar: Frank Schalken

Zoek je een goede coach in Alkmaar? Wist je dat coaching buiten in de natuur veel voordelen heeft t.o.v. binnencoaching? En nee, we gaan geen bomen knuffelen…

Ik ben Frank Schalken, professionele coach in Alkmaar en omgeving. Je kan gratis kennismaken met mij. Dat kan bijna altijd binnen 24 uur. Ervaar je een klik en gaan we aan de slag? Je betaalt pas als je groei ervaart: No cure, no pay.

Loop je vast? Wil je groeien door een volgende stap te zetten in je leven? Als je in de regio Alkmaar woont of werkt en je bent op zoek naar een professionele coach voor jezelf of iemand anders dan zou ik zomaar eens jouw geschikte coach kunnen zijn.

Resultaatgericht

Ik werk resultaatgericht. Dat betekent dat jouw coachvraag en jouw gewenste situatie centraal staan. Ik sluit aan op jouw vraag, jouw situatie en jou als persoon.

Laagdrempelig

Ik ben een professionele coach en maak gebruik van de methodiek Wandelcoaching. Deze combineert de positieve effecten van coaching, natuur en bewegen. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat deze werkwijze effectief is. De coaching is buiten in de prachtige natuur rond Alkmaar. Buiten coaching is naar mijn overtuiging de meest natuurlijke vorm van coaching, niet geforceerd tegenover elkaar zitten in een stoel of via een computerscherm maar al wandelend. Soms kijk je elkaar aan, soms niet, het gaat vanzelf. Lees meer over de voordelen van wandelcoaching.

Ervaren coach

Ik ben van mening dat ik ervaren ben, zowel qua persoon als qua coach. Ik heb veel verschillende soorten mensen gecoacht met verschillende soorten vraagstukken. Heb zelf mijn ups en downs meegemaakt in mijn werk en privé. Ik heb bij veel verschillende organisaties gewerkt, als ondernemer, zelfstandige en werknemer en in diverse rollen. Lees meer over mij.

Gecertificeerd

Ik ben opgeleid in een specifieke methodiek voor coaching, de zogenaamde Tria wandelcoach methodiek. Dat is geen keurslijf maar een raamwerk om mensen resultaatgericht te coachen waarbij ik regelmatig de natuur inzet om op een andere manier te kijken naar je vraagstuk en mogelijke oplossingen. Ik ben tevens aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches, de NOBCO.

Scherp & empatisch

Ik hoor van klanten dat ik scherp én empatisch ben. Ik neem geen genoegen met een half antwoord en vraag door om bij de kern te komen. Dat kan schuren, maar levert het meeste op. Altijd zal ik daarbij jouw gevoelens in het oog houden en je zal merken dat ik er dan ook echt voor je ben.

Lees hieronder meer informatie over mij en de methodiek wandelcoaching of neem direct contact op voor een gratis kennismaking. Bellen kan natuurlijk ook op 085 – 25 00 545

Mogelijke coachvragen

Je kan denken aan variaties op één van deze thema’s:

 • Hoe ga ik om met lastige situaties op mijn werk?
 • Hoe krijg ik een betere werk/privébalans?
 • Hoe krijg ik meer energie in mijn werk?
 • Hoe verdiep ik het contact met mijn partner, kind, vrienden of mijzelf?

Resultaat

Frank helpt je om:

 • Een betere werk/privébalans te realiseren.
 • Meer dingen te doen die jij zelf graag wil.
 • Minder stress te ervaren in je leven.
 • Meer zelfvertrouwen te hebben in lastige situaties.
 • Meer focus te krijgen in je werk / privéleven.

Stel je eens voor…

Coach Alkmaar: onze werkwijze

Hoe verloopt het coachtraject als je een coach in Alkmaar zoekt? Frank vertelt je er alles over.

Kennismaking

Spreekt mijn profiel je aan? Neem dan via het formulier onderaan deze pagina contact op met mij. Wij hebben vervolgens een vrijblijvend kennismakingsgesprek over jouw coachvraag. Jij kan dankzij dit gesprek een idee krijgen van mij en of je een klik ervaart. Ik bepaal aan de hand van dat gesprek of ik de aangewezen persoon ben om jou te helpen. De kennismaking is in principe telefonisch.

Is er een kans dat je werkgever het coachtraject gaat betalen? Dan kan het handig zijn dat er ook een kennismaking plaatsvindt tussen jou, je werkgever en mijzelf. Uiteraard alleen als jij dat wil.

Coachplan en offerte

Voordat we aan de slag gaan stel ik een coachplan op met daarin de aanleiding van je coachvraag, je coachdoel en het verwachte aantal sessies. Ben jij zelf de opdrachtgever dan krijg je ook de kosten te zien. Als je werkgever betaalt dan krijgt die een offerte en – als jij akkoord bent met de inhoud – een verkorte versie van jouw coachplan. Ben jij (en je werkgever) akkoord? Dan gaan we van start.

Uitgebreide informatie over onze werkwijze vind je op een aparte pagina.

Frank Schalken

Over mij

Als coach werk ik doelgericht (jouw doel), vraag ik veel door (ook op gevoelens), spiegel ik, leg ik de nadruk op eigen verantwoordelijkheid en gebruik ik humor. Ik heb ondertussen veel zelfkennis en ben analytisch, creatief, nieuwsgierig, empatisch en niet zweverig.

Naast coach in Alkmaar ben ik ook initiatiefnemer van het landelijk collectief van Wandelcoaches.nl. Daarnaast ben ik eigenaar van E-hulp Trainingen, dat professionals in Zorg en Welzijn traint in online coaching en behandeling.

In mijn vrije tijd loop ik hard (als ik die dag niet al veel wandel…), doe ik aan padel, speel ik met mijn kinderen, spreek ik graag af met vrienden en ga ik naar theater. Tot voor kort deed ik 20 jaar aan improvisatietoneel.

Klanten over Frank, coach in Alkmaar

Het was een verademing om in het bos te zijn, in een totaal andere omgeving dan werk c.q. thuis. De gebruikte methoden waren zo nu en dan verrassend, echter altijd positief. Frank is een professionele coach die de vinger op de zere plek kan leggen. Ik heb de balans tussen humor en serieuze momenten als prettig ervaren. Het geduld van Frank is ook prijzenswaardig. Ik hoop dat steeds meer Nederlanders kennis maken met een wandelcoach!

Jorrit, directeur basisschool

Frank maakt heldere afspraken. Hij heeft een prettige coachingsstijl en kan goed laveren tussen zakelijk en persoonlijk. Ik voelde me veilig en had het idee dat ik alles kon bespreken. Het was heel fijn dat hij echt steun kon bieden in hoe ik mezelf in de woelige omstandigheden kon opstellen en waar ik mijn grenzen kan bewaken. Het was een mooie reis samen.

Sofie, bestuurder zorginstelling

Ik vond deze coaching een prettige vorm hebben. In de natuur zijn verkwikt, geeft een distantie van je eigen leven, je vindt er letterlijk ruimte.
Frank was betrokken, had ook hetgeen ik in andere sessies had gezegd goed paraat, en hield het gesprek gaande met prikkelende vragen. Hij bleef ook sturen op de grotere lijnen als ik teveel in details verviel. Ik had alle ruimte om te praten. De sfeer was open en veilig. Ik heb geleerd in mogelijkheden te denken in plaats van onmogelijkheden.

Paul, carriereswitcher bank

Frank kan heel goed luisteren, is geduldig, rustig en stabiel. Het contact is veilig. Hij kan de dingen die ik op een omslachtige manier zeg goed samenvatten tot de kern. Hij weet wat hij wel en niet kan. Frank is koersvast, hij laat zich niet afleiden door de zijpaden waar ik soms mee kom. Hij komt altijd weer terug op de essentie.

Els

Werkervaring

Ik ben een ervaren ondernemer en bestuurder in profit en non-profit.

In mijn eerste jaren werkte ik als consultant aan vraagstukken op het gebied van Kwaliteitzorg, Arbo en HRM. Sinds 1999 ben ik actief op het gebied van coaching, zowel in de uitvoering als ontwikkeling. Dat begon bij de Kindertelefoon waar ik na een intensieve training kinderen via de telefoon mocht coachen. Dat leidde er uiteindelijk toe dat ik jarenlang leiding gaf aan de online coaching-activiteiten van de Kindertelefoon. Vanuit die rol heb ik de basis gelegd voor de online gespreksmodellen en -vaardigheden die tegenwoordig gemeengoed zijn in Nederland bij online coaching en hulpverlening (zie mijn Handboek Online Hulpverlening).

Ik heb binnen mijn eigen onderneming medewerkers gecoacht in het realiseren van hun (persoonlijke) doelen én heb ik jarenlang als lid van de Raad van Commissarissen de Raad van Bestuur van een GGZ-instelling begeleid.

Van 2005 tot 2016 was ik bestuurder van stichting E-hulp, kenniscentrum voor ehealth. Daarna heb ik het trainingsbureau E-hulp Trainingen opgezet en ben ik de onderneming 3 Times Impact gestart. Dit bedrijf is in 2019 uitgeroepen tot een van de 100 meest innovatie bedrijven van Nederland.

Sinds ik mij verdiept en gespecialiseerd heb in het wandelcoachen ben ik ervan overtuigd geraakt dat het de beste manier is om mensen sneller en beter hun persoonlijke doelen te laten behalen. En ik heb gemerkt dat het veel overlap heeft met de voordelen van online coaching, waar ik al 20 jaar in gespecialiseerd ben.

Relevante opleidingen

 • Master Organisatiesociologie
 • TRIA Wandelcoaching
 • NLP Practitioner
 • Mindful Walk Instructeur
 • Wandelcoaching voor groepen

Ik ben lid van de volgende beroepsvereniging:

Voordelen wandelcoaching

 • Buiten zijn praat makkelijker

 • Natuur verdiept coachingsgesprek

 • Natuur biedt ankerpunten

 • Door te bewegen kom je in beweging

 • Natuur zorgt voor positieve gevoelens

 • Natuur verbetert cognitief functioneren

 • Bewegen is gezond

 • Frisse lucht en daglicht zijn gezond

 • De enige footprint is de afdruk in het zand

Waar?

Vertrekpunt  is in principe Station Castricum, 10 minuten met de trein vanuit Alkmaar. Met de auto circa 20 minuten. Direct achter het station begint het Noord-Hollands Duinreservaat. Nog dichter bij Alkmaar afspreken kan eventueel ook.

Investering: No cure, no pay

Je vindt het vast logisch om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook in geld. Maar wat als de uitkomst tegenvalt? Om die onzekerheid weg te nemen heb je eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Klikt het, dan stelt Frank een coachplan op met daarin de verwachte kosten. Als je er prijs op stelt betaal je de eerste drie sessies nog niets. Ben je na die sessies tevreden over je ontwikkeling dan ontvang je een factuur voor het hele traject. Ben je ontevreden – wat nog nooit is gebeurd – dan nemen we afscheid en hoef je niets te betalen.

De kosten van een coachingstraject bedragen voor zakelijke klanten €125,- per uur (ex. btw) en voor particuliere klanten €105,- per uur (incl. btw). Dit is inclusief voorbereiding en huiswerkopdrachten. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 5-7 sessies van 1,5 uur.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Ja ik wil groeien, neem contact met mij op!

Vul onderstaand formulier in en Frank neemt z.s.m. contact met je op, meestal binnen 24 uur.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085-2500545.