Vitaliteitscoaching

Voor duurzame inzetbaarheid

logo CO2-neutraal

Vitaliteitscoaching

voor duurzame inzetbaarheid

Voorkom ziekteverzuim

Verhoog betrokkenheid

Laagdrempelig

Preventieve coaching

Het is een pittige tijd voor veel medewerkers. Aanpassen aan de veranderende omstandigheden vraagt veel van ze. Hoe zitten zij in hun vel? En hoe blijven ze goed voor zichzelf zorgen? Bij onze preventieve vitaliteitscoaching gaan uw medewerkers aan de slag met zichzelf onder leiding van een professionele coach. Ons preventief aanbod levert veerkrachtige medewerkers en een weerbare organisatie op.

Obstakels voor de medewerkers en de organisatie

Er komt al langere tijd veel af op medewerkers. Werk is ingewikkelder geworden, teams zijn groter. Het hybride werken vraagt veel flexibiliteit en het doorbreken van gewoontes en patronen. Personeelstekorten en ziekteverzuim zorgen voor extra werkdruk. Om teams juist nu succesvol te laten functioneren is het belangrijk dat medewerkers en leidinggevenden zichzelf goed kennen en goed voor zichzelf zorgen.

Waar kan een medewerker of leidinggevende praten over waar hij tegenaan loopt? Veelal zijn gesprekken met HR of met de eigen leidinggevende werkgerelateerd. Onderliggende patronen die leiden tot stress of een ongezonde werk-privébalans komen dan te laat naar boven. De drempel om uit jezelf dergelijke zaken aan te geven is voor veel mensen hoog. Reflectietijd wordt vaak vergeten in te plannen. Problemen worden zo pas zichtbaar bij ziekte of disfunctioneren. Dat kan toch anders?

Natuur als spiegel

Onze vitaliteitscoaching biedt oplossing. Een preventief programma waarin medewerkers in gesprek gaan met een professionele coach, gebruik makend van de effectieve methodiek wandelcoaching. Met de vraag “Hoe zit jij in je vel?” is er ruimte voor zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Het geeft de medewerker of leidinggevende weer regie om problemen op te merken, op te pakken en te bespreken.

“Ik heb momenteel problemen met mijn huis. Iedereen leeft mee maar niemand vraagt ‘kan je het wel combineren met je werk’. Bij zo’n APK-traject zou dat wel besproken worden.” Hans, leidinggevende

Aanbod Wandelcoaches.nl

Een traject van vitaliteitscoaching bevat gemiddeld drie sessies van 1,5 uur per jaar. Deze zijn in de natuur in de buurt van het werk- of huisadres van de medewerker of leidinggevende. Een externe coach zorgt voor vertrouwelijkheid waardoor medewerkers buiten de waan van de dag open kunnen praten over hoe het gaat.

Mocht er tijdens een van de sessies een serieus probleem boven tafel komen dan zullen betrokkenen in overleg beslissen welke aanvullende stappen gewenst zijn.

Met vitaliteitscoaching investeert een bedrijf in haar medewerkers en dus zichzelf. De implementatie-aanpak en eventuele speerpunten van het traject werken de opdrachtgever en Wandelcoaches.nl samen uit. Dit traject kan onderdeel zijn van een organisatie ontwikkelprogramma.

Meer info

Neem voor meer informatie contact op met Frank Schalken via onderstaand formulier of bel hem op 06-43541970.

Opzet coachsessie

We starten de coachwandeling met een ontspanningsoefening. De medewerker vertelt hoe het met hem gaat. Wandelend in de natuur luistert de coach aandachtig en zet passende oefeningen in. De natuur dient vaak als metafoor en zorgt ervoor dat medewerkers op een frisse manier naar hun situatie te kijken. Zo is er alle ruimte voor de medewerker om te werken aan persoonlijke ontwikkelpunten. We ronden af met resultaat waarbij de medewerker een concrete actie benoemt waaraan hij de komende tijd wil werken om meer welzijn te ervaren.

  • Landelijke dekking
  • Alleen gecertificeerde wandelcoaches

  • Lid beroepsvereniging

  • Meer dan 5000 mensen gecoacht

  • Gemiddeld 8 jaar ervaring als coach

  • Universitair of HBO geschoold

  • Resultaatgericht

  • Direct beginnen

  • Ook buiten kantoortijden
  • C02-neutraal

Ja ik heb interesse, neem contact met mij op!

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.