Coaching bedrijven

Stress & Burn-out | Werk-privébalans | Loopbaan

logo CO2-neutraal

Coaching bedrijven

Resultaatgericht

Gecertificeerde coaches

Laagdrempelig

Uit het hoofd, in het gevoel

Door beweging in beweging

Natuur zorgt voor verdieping

Coaching voor bedrijven met medewerkers die willen groeien of juist vastlopen. Buiten in de natuur. Voor minder ziekteverzuim, een hogere productiviteit en minder openstaande vacatures. Als landelijk collectief van wandelcoaches helpen wij organisaties die voorop willen lopen in vitaliteit.

 • Landelijke dekking
 • Alleen gecertificeerde wandelcoaches

 • Lid beroepsvereniging

 • Meer dan 5000 mensen gecoacht

 • Gemiddeld 8 jaar ervaring als coach

 • Universitair of HBO geschoold

 • Resultaatgericht

 • Direct beginnen

 • Ook buiten kantoortijden
 • C02-neutraal

Externe coach voor bedrijven

Medewerkers die goed in hun vel zitten functioneren beter in hun werk, zijn minder vaak ziek en gaan minder snel weg. Soms lopen mensen vast en lukt het als leidinggevende of HRM-afdeling niet om samen de juiste weg in te slaan. Of is er behoefte aan een onafhankelijke buitenstaander. Op zo’n moment kan een externe coach uitkomst bieden.

Er zijn tienduizenden coaches in Nederland. Voor alle soorten vraagstukken en voor alle soorten mensen. Als u op zoek bent naar coaching voor bedrijven dan wilt u zeker weten dat de coachpartij veel ervaring heeft met werkgerelateerde vraagstukken. Onze coaches hebben dat bij uitstek. En door de landelijke dekking is er altijd een coach dichtbij. Maar er is meer dat in onze ogen belangrijk is.

Resultaatgericht

Als een of meer van uw medewerkers vastlopen in hun werk is het belangrijk dat hier zo snel mogelijk iets aan gedaan wordt. Door de coachvraag centraal te stellen en hiermee actief aan de slag te gaan zorgen we ervoor dat de medewerker zo snel als mogelijk weer goed in zijn vel zit. Dit geldt ook voor vraagstukken rond loopbaan, burn-out of outplacement. Onze resultaatgerichte en professionele aanpak komt ook tot uiting in het voor- en administratieve traject.

Lid beroepsvereniging

Al onze coaches zijn aangesloten bij een beroepsvereniging voor coaches. Als u op zoek bent naar coaching voor uw bedrijf dan is dat een belangrijke zekerheid. De beroepsverenigingen stellen ingangseisen aan de kwaliteit en achtergrond van de coaches en de coach committeert zich aan de ethische gedragscode én klachtenregeling van de beroepsvereniging die u als werkgever beschermen.

Collegiaal overleg

Onze coaches hebben op regelmatige basis overleg met collega’s om zo hun professionele vaardigheden als bedrijfscoach te vergroten en eventuele specifieke lastige casussen van klanten anoniem in te brengen.

CO2-neutraal

Ook uw organisatie is waarschijnlijk actief bezig haar werkprocessen te verduurzamen. Naar onze informatie zijn wij het eerste en enige coachcollectief dat CO2-neutraal is. Wij coachen al onze klanten buiten in de natuur. De natuur is ons kantoor en gaat ons zeer aan ons hart. Daarom hebben we gezorgd dat ook al onze ondersteunende processen CO2-neutraal zijn. Wij kunnen dan ook met recht zeggen ‘de enige footprint die wij achterlaten is een voetafdruk in het zand’.

Mogelijke coachvragen

 • Hoe krijg ik weer energie van mijn werk?
 • Hoe ga ik om met lastige situaties op het werk?
 • Hoe word ik assertiever?
 • Wat kan een volgende loopbaanstap zijn?
 • Hoe zorg ik voor een betere werk-privébalans?
 • Hoe herstel ik van stress of burn-out?
 • Hoe kan ik het beste re-integreren?

Coaching voor bedrijven in de natuur

U heeft behoefte aan coaching voor uw bedrijf. Er zijn veel verschillende vormen van coaching. De belangrijksten zijn reguliere coaching in een kamer, online coaching en wandelcoaching. De laatste wordt ook wel natuurcoaching genoemd. Wij hebben de verschillen en overeenkomsten tussen reguliere coaching, online coaching en wandelcoaching voor u op een rijtje gezet. Het zal u vast niet verrassen dat wij als collectief van wandelcoaches zo enthousiast zijn om coaching voor bedrijven in de natuur aan te bieden. Het is effectief, laagdrempelig en helemaal niet zweverig.

Wat is wandelcoaching?

Bij wandelcoaching word je gecoacht terwijl je buiten in de natuur bent. Vaak ben je aan het wandelen in de natuur, maar soms doe je oefeningen op een plek. Dat wat je onderweg tegenkomt kan dienen als input om inzicht te krijgen in je coachvraag of als oplossingsrichting.

Voordelen van wandelcoaching

De voordelen van wandelcoaching ten opzichte van andere vormen van coaching zijn:

Buiten zijn praat makkelijker

Als je tegenover elkaar op een stoel zit kijk je elkaar de hele tijd aan. Veel mensen ervaren dan een drempel. Bij coaching in de natuur is dat veel minder. Daardoor zijn mensen vaak opener. Het is ongedwongener en een stilte is niet ongemakkelijk.

Natuur verdiept coachingsgesprek

Het landschap, de vegetatie en het seizoen zijn voorbeelden van symbolen en metaforen die input geven aan het coachingsgesprek. Bij coaching in de natuur worden alle zintuigen geprikkeld wat bij veel mensen tot sterkere inzichten leidt. Voor de coach biedt de natuur ook veel extra aankopingspunten voor oefeningen.

Door te bewegen kom je in beweging.

Veel mensen met een coachvraag zitten in hun hoofd. Ze piekeren veel. Door actief buiten te zijn in de natuur ga je meer uit je hoofd, betrek je veel meer zintuigen en wordt het voor veel mensen makkelijker om ook echt te voelen wat ze wel en niet willen.

Natuur biedt ankerpunten

Als je wandelt ben je steeds op een andere plek. De plek waar je bent als je een belangrijk inzicht opdoet of een belangrijke beslissing neemt blijft je vaak bij en verankert daardoor dieper in je brein.

Natuur verbetert cognitief functioneren

Contact met de natuur biedt een gunstige invloed op ‘hogere’ cognitieve functies die bijvoorbeeld nodig zijn om te plannen, problemen op te lossen en impulsen te beheersen. Functies die belangrijk zijn als je ergens mee zit.

Voor alle soorten werkgerelateerde vragen

Wandelcoaching is zeer geschikt voor alle soorten werkgerelateerde vragen. Dat betekent niet dat een activiteit achter de computer en/of binnen bij ons verboden is. Zo wordt er soms een test online gedaan, of een intakegesprek telefonisch. Wandelcoaching is dus ook zeer geschikt voor een outplacementtraject, om maar een voorbeeld te noemen.

Coaching voor bedrijven: ons aanbod

U bent op zoek naar coaching voor bedrijven. Wij bieden reguliere coaching voor als iemand vastloopt. Maar heeft u ook wel eens gedacht aan preventieve coaching (voor leidinggevenden)? Waar u ook voor kiest, als landelijk collectief bieden wij het voordeel van 1 zakelijk aanspreekpunt, 1 contract en 1 factuur waardoor je als bedrijf niet met allerlei individuele coaches afspraken hoeft te maken.

Reguliere coaching voor bedrijven

Heeft u op dit moment een medewerker die vastloopt? Of bent u op zoek naar een coachpartij die in de toekomst medewerkers begeleidt die vastlopen? In beide gevallen zit u bij ons goed. In de eerste situatie starten we na een (korte) kennismaking met een inhoudelijke kennismaking met de medewerker. Op basis daarvan stellen we een coachplan op. Als de medewerker daarmee akkoord is én een klik ervaart met de coach komen we voor de zakelijke afspraken bij u terug. Na een akkoord op onze offerte kan het coachtraject beginnen. In veel situaties is het wenselijk om te starten (en te eindigen) met een driegesprek tussen de medewerker, zijn of haar leidinggevende en onze coach.

Een coachtraject bestaat uit meerdere sessies van gemiddeld 1,5 uur. Tijdens een sessie wordt er gewandeld en stil gestaan. Sessies vinden meestal een keer in de twee tot drie weken plaats waarbij de medewerker tussen de sessies door acties uitvoert. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de complexiteit van de problematiek en de mate waarin de medewerker in staat is te reflecteren op het eigen handelen. De meeste coachtrajecten bestaan uit vijf tot zeven sessies. Trajecten bij burn-out en outplacement duren langer.

Wilt u (ook) voorbereid zijn op toekomstige coachvragen van uw medewerkers dan stellen wij een uitgebreidere kennismaking met u op prijs. Bijvoorbeeld al wandelend. Ook kunt u zelf gratis ervaren wat wandelcoaching inhoudt. U krijgt dan in de praktijk een beeld van wandelcoaching en wij kunnen u uitgebreid vertellen over onze aanpak.

Neem vrijblijvend contact met ons op als u op zoek bent naar reguliere coaching voor bedrijven.

Preventieve coaching voor bedrijven: APK voor leidinggevenden

Het is een pittige tijd voor veel leidinggevenden. Aanpassen aan de veranderende omstandigheden vraagt veel van ze. Hoe zitten zij in hun vel? En hoe blijven ze goed voor zichzelf zorgen? In de APK voor leidinggevenden gaan leiders zélf de natuur in met een professionele wandelcoach. De APK levert veerkrachtige leiders en een weerbare organisatie op. Een APK-traject voor leidinggevenden bevat gemiddeld drie sessies van 1,5 uur per jaar. Deze zijn in de natuur in de buurt van het werk- of huisadres van de leidinggevende. Bekijk de uitgebreide informatie over onze APK coaching voor bedrijven. Uiteraard is deze ook beschikbaar voor niet-leidinggevenden.

Onze coaches zijn lid van de volgende beroepsverenigingen: