Werkwijze

Hoe verloopt een wandelcoachtraject en wat is goed om vooraf te weten? De belangrijkste zaken op een rij.

Kennismaking

Heb je al een goede coach gevonden die je aanspreekt en in de buurt zit? Neem dan via het formulier onderaan haar of zijn pagina contact op. Jullie zullen vervolgens een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben waarin de coach luistert naar wat er bij je speelt en inschat in hoeverre zij of hij jou daarbij kan helpen. Jij op jouw beurt kan het gesprek te gebruiken om te bepalen of de coach je geschikt lijkt. De kennismaking is afhankelijk van de coach telefonisch, online of wandelend.

Als je werkgever de opdrachtgever is kan het zijn dat er ook een kennismaking plaatsvindt tussen de coach en je werkgever.

Coachcontract

Voordat jullie aan de slag gaan stelt de coach een contract of plan op waarin je coachvraag staat, je coachdoel en de wederzijdse verwachtingen en afspraken staan. Een coachcontract of coachplan bestaat uit een inhoudelijk deel en een zakelijk deel. Als alles goed beschreven staat ga je akkoord met het contract. Als je werkgever opdrachtgever is zal ook die akkoord moeten gaan, daarna kunnen jullie van start.

Duur sessie

Bij de meeste wandelcoaches duurt een sessie 1,5 uur. Vraag jouw coach naar de duur van een sessie.

Huiswerk

De meeste coaches verwachten dat je tussen de sessies door aan de slag gaat met opgedane inzichten of door jou bedachte acties.

Vertrouwelijkheid

Alles wat je vertelt tegen je coach zal zij of hij vertrouwelijk behandelen. De informatie zal nooit zonder jouw expliciete toestemming gedeeld worden met iemand anders, zoals je leidinggevende. Alleen als je werkgever de opdrachtgever is zal hij of zij het coachcontract ontvangen. Je kan aan je coach vragen of je het contract eerst zelf mag ontvangen en dat het pas na jouw akkoord ook naar je werkgever gaat.
Wat coaches soms wel doen is situaties van klanten anoniem inbrengen als ze advies willen van een collega.

Slecht weer

Zoals wel eens gezegd wordt, er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. Zorg dat je kleding en schoenen aangepast zijn aan de weersomstandigheden. Zorg voor voldoende warme kleding omdat je soms ook stil staat of zit. Bij de meeste coaches gaat een sessie ook bij kou, (harde) regen en (harde) wind gewoon door. Vaak zijn dat juist de sessies die het meest met je doen. Enige uitzondering is in principe als code oranje of rood is afgegeven. Vraag je eigen coach hoe zij of hij hier mee omgaat.

Meenemen

Denk aan iets te eten en drinken onderweg, een pen en opschrijfboekje en eventueel regenkleding. Tijdens een coachingsessie gaat de telefoon uit.

Annuleren

Ben je een keer verhinderd, laat dat dan z.s.m. weten aan je coach. Afhankelijk van de situatie kan het zijn dat de coach kosten in rekening brengt, dit kan je teruglezen in je coachcontract.