Esther Honkoop: regio Utrecht – Amersfoort – Hilversum

Resultaat

 • Een betere werk/privébalans realiseren;
 • Minder stress en meer voldoening ervaren in je leven;
 • Meer doen wat bij jou past;
 • Leren omgaan met zelfkritiek en/of perfectionisme;
 • Bij ziekte of tegenslag jezelf vriendelijk leren begeleiden;
 • Met rust, helderheid en vertrouwen om gaan bij lastige situaties.

Mogelijke coachvragen

Je kunt bij mij met vragen terecht over:

 • Hoe ga ik om met lastige situaties in het werk?
 • Hoe krijg ik een betere werk/privébalans?
 • Er sluimert een onbestemd gevoel van onvrede. Hoe ervaar ik meer energie en voldoening in mijn werk?
 • Zit ik wel op mijn plek?
 • Hoe blijf ik in balans in een organisatie die veel van me vraagt?
 • Ik ben perfectionisch en leg de lat hoog. Soms helpt me dat, maar vaak ook niet. Hoe kan ik mezelf hierin leren begeleiden?
 • Hoe zorg ik goed voor mezelf bij ziekte of tegenslag?
 • Ik heb stress- en/ of vermoeidheidsklachten. Hoe kom ik hier vanaf?
 • Begeleiding bij ontslag

Hoe werkt het?

We starten met een vrijblijvend (gratis) kennismakingsgesprek in het bos waarin we samen verkennen wat precies jouw vraag is. Als wij beiden verwachten dat ik iets voor je kan betekenen, formuleren we gezamenlijk jouw coachdoelen. Ik maak een coachovereenkomst en offerte met het aantal wandelingen dat ik verwacht nodig te hebben. Afhankelijk van jouw coachvraag is dat tussen de 4 en 10 wandelingen van 2 uur. Is er een betalende werkgever? Dan stemmen we af met jouw werkgever. Zodra er akkoord is, kunnen we van start.

Wat is het wat jou een stap verder brengt? Daar ben ik naar op zoek. Met maatwerk en aandacht zet ik bewezen methoden en werkwijzen in op basis van Zijnsoriëntatie, mindfulness, zelfcompassie en (positieve) psychologie. Aan het einde van een wandeling geef ik soms oefeningen mee.

Klanten over Esther

‘Ik heb het plezierig gevonden om met jou te wandelen. Samen wandelen maakt dat je makkelijker praat over soms ingewikkelde zaken. Dank daarvoor.’

Gerard, hulpverlener

‘Esther benut haar eigenheid, rust en humor om je eigen overtuigingen helder te krijgen. Daarbij durft ze te confronteren zonder ooit oordelend of sturend te zijn. Met Esther aan mijn zij is het gevoel om “zelf aan het roer te staan” heel sterk geworden. Doordat ik mezelf nu beter kan coachen is het traject ook heel duurzaam voor alle stappen die ik nog ga zetten.’

Projectleider bij de overheid

‘Tijdens het wandelen neemt Esther op een hele prettige, rustige manier de leiding. Ze loodst je als het ware er doorheen. In mijn schriftje stonden ineens praktische tips en voornemens waar ik echt mee ver-der kon. Het gaf mij in een hele lastige periode een gevoel van grip, ik voelde me ontzorgd en krachtig tegelijk.’

Rosa, projectleider 

‘Esther heeft een heel belangrijke rol vervuld. Veel mensen die boventallig zijn geworden hebben van haar coaching gebruik gemaakt. Unaniem gaven mensen aan meer zelfvertrouwen, rust, overzicht, helderheid en energie te hebben gekregen door haar coaching. Ook vanuit de organisatie loopt het contact met Esther heel goed. Ze is inlevend, sluit goed aan en is zeer betrokken.’

Marienne Verhoef, Raad van Bestuur Spirit

Werkervaring

Ik hou van mensen en ben nieuwsgierig naar wat hen beweegt. Vanuit die interesse ben ik Algemene Sociale Wetenschappen gaan studeren. Afgestudeerd in organisatie-antropologie ben ik als consultant bij Pentascope gaan werken om veranderingen te (leren) implementeren. Dat ’t werkt, daar hou ik ook van.

Sinds 2004 wandel ik voor mijn werk. Eigenlijk, zo is ’t begonnen, omdat ik wandelen fijn vind. Met een rugzak vol koffie, taart en bekers nam ik teams mee naar buiten om hen aan hun inspiratie te herinneren onder de vlag van Echte Welvaart. Gaandeweg ben ik mensen individueel gaan begeleiden. Inderdaad, als wandelcoach. Alleen toen bestond dit woord nog niet.

Mijn ervaring ligt bij mensen die juist heel bevlogen zijn en over hun grenzen gaan, mensen die minder energie ervaren en de vinger er niet op krijgen hoe dat komt en wat ze hieraan kunnen doen, mensen die ontslag hebben gekregen en ondanks pijn en verdriet zich moeten herpakken en mensen die door ziekte, vermoeidheid of tegenslag uit balans zijn geraakt. Met ongelooflijk veel plezier begeleid ik hen bij ups en downs, geef hen vertrouwen aan hun eigen koers en zie ik hen moedige keuzes maken die passen.

De basis van mijn begeleiding ligt in de 3-jarige bewustzijnstraining aan de School voor Zijnsoriëntatie. Daarnaast heb ik me geschoold in mindfulness, compassietraining en positieve psychologie. Mijn kwaliteit houd ik op peil door o.a. nascholing en intervisie. Ik ben aangesloten bij Noloc.

Relevante opleidingen

 • Master Algemene Sociale Wetenschappen
 • Zijnsoriëntatie
 • Mindfulness Based Compassionate Living
 • Foundations of Well-Being
 • System Centred Training

Over mij

Het is vast geen verrassing, ik ben graag buiten. Samen of alleen een rondje lopen door het bos en dan een kopje koffie. Daar word ik nog steeds heel blij van. Lekker koken met mijn kinderen en het dan samen opeten, doe ik graag. En natuurlijk vrienden zien.

Waar?

We wandelen op de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen, op Den Treek of in het Baarnse Bos.

Voor mensen uit: Utrecht, Nieuwegein, Vianen, Leidsche Rijn, Maarssen, De Bilt, Bilthoven, Zeist, Soest, Leusden, Amersfoort, Baarn, en Hilversum.

Investering

Een wandeling kost zakelijk €250 euro ex btw (2 uur), particulier €150 incl btw (1,5 uur), zzp-er €150 ex btw (1,5 uur).

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Esther neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 - 25 00 545.