Hylco de Boer: regio Drenthe, Friesland, Noordoostpolder en Zwolle

Resultaat

Wandelcoaching is een uitstekende manier om:

 • Een betere privé/werkbalans te vinden.
 • Om te gaan met ziekte, verlies en tegenslag.
 • Te werken aan meer zelfcompassie.
 • Zicht te krijgen op belemmerende overtuigingen.
 • Leren te leven vanuit eigen overtuigingen en waarden.
 • Te werken aan minder stress en meer voldoening.
 • Nieuwe energie te vinden en meer vertrouwen in de toekomst te krijgen.

Mogelijke coachvragen

Hierbij kun je denken aan een van onderstaande thema’s of een variatie hierop:

 • Ik kom altijd tijd tekort en zie door de bomen het bos niet meer. Hoe vind ik weer rust en overzicht?
 • Hoe stop ik het malen in mijn hoofd?
 • Mijn werk kost mij (te)veel energie, ik voel mij overvraagd. Wat kan ik doen om dit anders te krijgen?
 • Hoe ga ik om met reorganisatie of ontslag?
 • Hoe kan ik leren om te gaan met lastige situaties in mijn privé- en werkomgeving?
 • Hoe ga ik om met de ziekte van mijn partner/kind/vriend(in)?
 • Hoe voorkom ik dat ik weer overspannen raak?

Hoe werkt het?

Nadat je contact hebt opgenomen plannen we een kennismaking. Bij voorkeur buiten, zodat je een gevoel krijgt bij wandelcoaching, maar (beeld)bellen is ook mogelijk.

Tijdens de kennismaking verkennen we jouw vraag, of er een klik is en of ik de juiste coach voor je ben. Als we er allebei een goed gevoel bij hebben maak ik een voorstel en een offerte voor je werkgever. Betaal je zelf? Dan maken we gelijk een eerste afspraak.

Als coach werk ik oplossingsgericht. In de kern betekent dit dat ik het perspectief verleg naar de gewenste, toekomstige situatie en dat ik help om deze situatie te realiseren. Mijn uitgangspunt hierbij is dat ik je niet de antwoorden op jouw vragen hoef te geven. Je kent ze zelf al. Mijn rol is om je te helpen je daar bewust van te worden.

Hoe lang een traject duurt (indicatief) spreken we af tijdens de kennismaking. Maar het is altijd maatwerk, ik werk niet met vaste trajecten. Als het klaar is, is het klaar.

Nieuwsgierig, vragen? Stuur mij een bericht via onderstaand formulier!

Klanten over Hylco

Hylco is een fijne coach. Hij is rustig en oordeelt niet, maar hij luistert, spiegelt en reflecteert. Zijn kijk op het leven spreekt mij erg aan. Het contact voelt (daardoor?) prettig, ik ervaar geen druk.

Hylco denkt mee zonder zijn punt te drukken. Hij denkt vooruit, laat mensen in hun waarde, maar staat er ook als het moet. Zijn non-verbale communicatie is erg prettig waardoor mensen snel op hun gemak zijn.

Ik vond het heel fijn om met Hylco erop uit te trekken en te ervaren dat er wél beweging mogelijk was en dat er wél oplossingen waren. Waarom het nu wel lukte? Hylco heeft een overstijgende manier van kijken en een uitnodigende houding. Dat had ik kennelijk nodig.

Het traject geeft mij structuur en rust. Ik voel beweging, er is ruimte ontstaan. Dat geeft mij vertrouwen dat het goed gaat komen.

Werkervaring

Na mijn studie bedrijfseconomie ben ik het bedrijfsleven ingerold waar ik ervaring heb opgedaan als consultant, interim- en investmentmanager en directeur. In latere jaren ben ik, eerst in loondienst en tegenwoordig als zelfstandig adviseur, ook gaan werken voor non-profit organisaties (zorg, gemeenten, GGD, woningcorporaties, stichtingen).

Van nature ben ik een procesdenker, geïnteresseerd in het verbeteren van de kwaliteit van processen en systemen. Als startend leidinggevende merkte ik echter al snel dat ik vooral energie kreeg van het begeleiden en coachen van individuele medewerkers. En dan ging het vaker niet dan wel over (de inhoud van) het werk.

Als je ergens plezier in hebt dan straal je dat uit en dát heeft weer effect op je omgeving. In mijn geval ook op de banen/opdrachten die ik kreeg en dat leverde veel vlieguren op. Hierdoor, en via opleidingen en persoonlijke verdieping heb ik mij daarnaast door de jaren heen verder ontwikkeld in persoonlijke begeleiding en coaching.

Als ik zelf ergens mee rondloop of worstel en de naald blijft maar hangen in de groef, dan ga ik naar buiten. Jas aan, schoenen aan en erop uit – licht, lucht & ruimte. En iedere keer, echt áltijd, levert mij dat iets op. Inzichten, antwoorden of nieuwe ideeën… Dan voelt het alsof er een puzzelstukje is gelegd en ik weer een stap verder ben gekomen.

Door de jaren heen heb ik ervaren dat wat voor mijzelf werkt, voor veel andere mensen net zo werkt. Wandelcoaching is voor mij daarom de ideale vorm van werken.

Relevante opleidingen

 • Post HBO Wandelcoaching
 • Mediation en conflictbemiddeling
 • Leadership Development Programs
 • Begeleiden van veranderingsprocessen
 • Bedrijfseconomie RUG
Hylco de Boer

Over mij

Naast zelfstandig ondernemer (als vliegende keep, procesbegeleider, adviseur) en wandelcoach ben ik oprichter/bestuurslid van een lokale energiecoöperatie en een bluesfestival. Tevens speel ik in een semi-professionele coverband.

In mijn vrije tijd ben ik graag op het water of rijd ik motor. Het luie zweet gaat eruit als ik haardhout kloof of wanneer ik op mijn roeitrainer zit (als ik geen hout meer heb om te kloven). Daarnaast ga ik regelmatig kijken en luisteren naar live muziek.

Waar?

We bepalen samen waar we afspreken. In mijn eigen omgeving loop ik graag in Nationaal Park Weerribben-Wieden en in het Holtingerveld. Maar er zijn zoveel mooie plekken in Noord-Nederland…

Investering

De kosten van een coachingstraject bedragen voor zakelijke klanten €125,- per uur (ex. btw) en voor particuliere klanten €100,- per uur (incl. btw). Dit is inclusief voorbereiding en huiswerkopdrachten. 

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Hylco neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.