Ingrid Roovers: regio Breda – Bergen op Zoom

Resultaat

 • Je leert de lat wat lager te leggen en je leert wat milder en met compassie naar jezelf te kijken
 • Je krijgt inzicht in je energiegevers en energievreters en dat levert je uiteindelijk meer energie op
 • Je leert tijd voor jezelf te maken en rustmomenten te nemen
 • Je krijgt inzicht in welke overtuigingen en denkpatronen je belemmeren om een keuze te maken
 • Je maakt keuzes in je leven die vanuit je hart komen en die bij jou passen
 • Je hebt weer meer vertrouwen in jezelf

Mogelijke coachvragen

 • Stel je hoge eisen aan jezelf?
 • Ben je veel aan het piekeren?
 • Ben je vaak gericht op een ander en cijfer je jezelf weg?
 • Ga je altijd maar door en neem je geen tijd om tot rust te komen?
 • Durf je geen hulp te vragen en zeg je overal ‘ja’ op?
 • Vind je het lastig om keuzes te maken in je leven? Maak je hierdoor geen keuzes, waardoor alles hetzelfde blijft en zorgt dit voor een onrustig en ontevreden gevoel?
 • Kost dit je veel energie?

Herken je dit? Dan ben je mij aan het juiste adres. Ik kan je helpen om milder en met compassie naar jezelf te leren kijken en de lat wat lager te leggen.

Hoe werkt het?

Je kunt je telefonisch aanmelden (085 – 25 00 545) of via het formulier hieronder.

We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek gaan we met elkaar verder kennismaken. We spreken af in het Liesbos in Breda, een prachtig bos, waar we al wandelend coachgesprekken gaan voeren.

Ik luister naar je verhaal en ik zal je een aantal vragen stellen. Aan het eind van het kennismakingsgesprek bekijken we of er een klik is.  Als er een klik is, dan volgt er een wandelcoachtraject van meestal 5 coachgesprekken.  De gesprekken duren 1 uur tot 1 uur en 1 kwartier. Tijdens de gesprekken doen we oefeningen in de natuur. De natuur zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en dat je je snel ontspannen voelt. De oefeningen in de natuur zorgen voor meer inzicht en werken als een spiegel. Mijn ervaring is dat mensen in de natuur opener zijn, omdat je elkaar niet de hele tijd hoeft aan te kijken en dat je sneller tot de kern komt.

Klanten over Ingrid

Ingrid is een rustig persoon, die heel goed kan luisteren en kan doorvragen. Als ik weleens afdwaal in mijn verhaal, kan zij op een prettige manier het onderwerp laten terugkomen waar we mee bezig waren. Ik heb Ingrid als een fijne en empathische coach ervaren. Met humor coacht ze je door de drukte en geeft handige en praktische tips. Door mij af en toe een spiegel voor te houden, kreeg ik al wandelend een stukje herkenning en erkenning. De frisse lucht in het bos en de mooie wandeling is ook een pré.

Ik merk als ik het nu erg druk heb en weer het gevoel heb dat mijn hoofd overloopt, dat ik bewust een rustmoment in moet plannen. En dat dan ook regelmatig doen, elke dag een rustmoment nemen. Ook heb ik geleerd dat ik niet altijd kan pieken, dat het oké is dat de lat wat lager ligt. Een stukje acceptatie.

Ik heb de coachgesprekken met Ingrid in combinatie met het wandelen als zeer prettig ervaren. Al lopend en pratend door het bos ben je echt in het nu bezig met jezelf, zonder dat je afgeleid kan worden door externe prikkels. Het geeft rust en je komt dichter bij je eigen gevoel.

Ik ben zo blij dat ik hieraan begonnen ben! Ik had echt een stok achter de deur nodig om stappen te kunnen zetten in mijn leven. Die stappen heb ik kunnen zetten door samen met Ingrid door het bos te wandelen. Ze luisterde zeer goed en dacht met me mee. Ze vroeg na elke sessie wat ik nu ging doen voor actie voordat we elkaar weer zagen. Dit maakte dat ik aan de gang ging. Iets waar ik voorheen niet eens de energie meer voor had, lukte me na een wandeling wel. Ik ging me steeds beter en blijer voelen. Ik ben er nog lang niet, maar de eerste stappen zijn gezet en nu is de kunst dit vast te houden en kleine stapjes omhoog te blijven zetten. Ik ben superblij dat ik in contact met Ingrid ben gekomen. Voor wie op dit moment de energie mist en toch graag stapjes wil zetten om zijn/haar leven te veranderen en te verbeteren….een traject van wandelen in het bos met Ingrid kan ik zeer aanraden!

Werkervaring

Na mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen ben ik de ‘preventie’ ingerold. Ik heb gewerkt als preventiewerker bij een aantal GGZ-instellingen.  Daar heb ik verschillende projecten gecoördineerd en preventieve trainingen gegeven zoals de training ‘In de put, uit de put’, voor mensen met depressieve klachten, Lang leve de stress, een training waarin je leert om te gaan met werkstress en de training ‘Leven met een chronische ziekte’.  Vervolgens heb ik 6 jaar als gezondheidsbevorderaar bij de GGD Rotterdam Rijnmond gewerkt. Ik heb me beziggehouden met het stimuleren van gezondheidsbeleid op scholen, preventie van emotionele problematiek bij jongeren en de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Vervolgens heb ik 5 jaar bij de gemeente Rotterdam gewerkt, waarvan ik 2,5 jaar werkzaam ben geweest als interne coach. Ik gaf coaching aan medewerkers van de gemeente Rotterdam met uiteenlopende vragen van omgaan met een conflict met een collega tot balans vinden tussen werk en privé. Ik vond en vind nog steeds het coachen en begeleiden van mensen zo leuk om te doen, dat ik in 2019 gestart ben met mijn eigen coachingspraktijk. Verder werk ik als maatschappelijk werker bij WijZijn Traverse Groep.

Als maatschappelijk werker heb ik ervaring met individuele begeleiding van mensen met diverse psychosociale problemen, zoals eenzaamheid, pestproblemen, huiselijk geweld, verlies van een dierbare en omgaan met een echtscheiding

Relevante opleidingen

 • Wandelcoach opleiding bij het Coachbureau
 • Wandelcoaching voor groepen
 • Opleiding tot professioneel coach bij ICM
 • Oplossingsgericht werken
 • Algemene Sociale Wetenschappen
 • Maatschappelijk werk en dienstverlening
Wandelcoach Ingrid Roovers met klant pratend

Over mij

Ik ben een enthousiast en betrokken persoon, die zich goed kan inleven in een ander en goed kan luisteren. Vanwege mijn open houding heb ik snel het vertrouwen van mensen. Ik vind het leuk om je te kunnen motiveren en inspireren tot nadenken over je eigen vraag/worsteling waar jij mee bezig bent. Het is uitdagend voor mij om je in beweging te krijgen zodat je weer je eigen richting gaat bepalen en op zoek gaat naar mogelijkheden en oplossingen die passen bij jouw vraag. Ik vind het belangrijk dat ik iets kan betekenen voor jou en een bijdrage kan leveren aan een verandering in jouw leven. Verder wil ik graag kwaliteit leveren en ben ik resultaatgericht.

In mijn vrije tijd houd ik van wandelen in het bos en aan zee, yoga, fietsen, muziek luisteren, uit eten gaan, afspreken met vrienden en dansen.

Waar?

We wandelen in het Liesbos in Breda. Dit is het grootste oude zomereikenbos van Nederland. Voor mensen uit Breda, Etten-Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom en de omliggende dorpen.

Investering

Het wandelcoachtraject bestaat meestal uit 5 coachgesprekken. De gesprekken duren 1 uur tot 1 uur en 1 kwartier. Na 3 maanden vindt er nog een follow-up gesprek plaats.  De kosten voor dit wandelcoachtraject voor particulieren bedragen 570 euro (incl btw) en de kosten voor dit wandelcoachtraject voor zakelijke klanten bedragen 750 euro (excl. btw). Verder geef ik groepswandelingen ‘Nieuwe energie’ van 2 uur, de kosten hiervoor bedragen 375 euro.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Ingrid neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.