Marianne Mosselaar: regio Assen – Emmen – Hoogeveen

Resultaat

Wandelcoaching is een uitstekende manier om:

 • Je stemming en concentratie te verbeteren en je stressniveau te verlagen.
 • Je grenzen (weer) te leren aangeven en te voelen wat goed voor jou is.
 • Rust en ruimte te creëren in je leven. Ook als drukbezette mantelzorger.
 • Als team uit de dagelijkse hectiek te komen en letterlijk op de hei de verbinding te ervaren.
 • Als team beter te leren presteren, samen te werken of simpelweg elkaar beter te leren kennen.

Stel je eens voor…

Mogelijke coachvragen

Je kan denken aan:

 • Hoe kan ik als mantelzorger weer voor mezelf gaan zorgen?
 • Hoe kan ik weer die dingen doen waar ik echt energie van krijg?
 • Hoe ga ik (weer) voelen wat voor mij écht belangrijk is?
 • Hoe kan ik met mijn team een visie en strategie opstellen die echt van ons allemaal is?
 • Hoe kan ik mijn team beter in verbinding met elkaar laten komen?

Hoe werkt het?

1. Kennismaken

We hebben eerst een (telefonisch of online) kennismakingsgesprek. We bespreken uitvoerig met elkaar waarmee jij of je team geholpen zou zijn. We stemmen vervolgens af, mocht je in willen stappen, hoe het traject eruit komt te zien. Denk er nog rustig even over na!

2. Aan de slag

Individuele trajecten:
Na jouw bevestiging gaan we samen aan de slag, en starten we samen om jouw gevoel van rust en ruimte te hervinden. We kijken vooral naar de toekomst. Ik heb gemerkt dat het helpt om niet meer naar het verleden te kijken, maar vooral je hoop op de (nabije!) toekomst te richten; je wilt immers niet voor niets aan de slag! Daarbij zet ik de natuur volledig in als onderdeel van de coachingsmethode. Meestal wandelen we ruim een uur en we sluiten af met een kop koffie. Het is geen marathon, hemelsbreed wandelen we misschien 2-3 km, omdat we ook regelmatig stilstaan om oefeningen te doen.

Team trajecten:
Bij teams (walk-shops) spreken we de duur en het doel af. Soms is het eenmalig (dagdeel of dag) soms is het onderdeel van bijvoorbeeld een leiderschapsprogramma of teamontwikkeltraject. Bij hele dagen, of meerdaagse trajecten wisselen we buiten en binnen met elkaar af.

3. Afstemmen

De trajecten, zowel individueel als met teams zijn maatwerk. Iedereen heeft een volle agenda, en ieder mens heeft weer eigen specifieke behoeften. De ervaring leert dat er gemiddeld 4 a 5 coachingswandelingen nodig zijn. Waarbij we elkaar in het begin wat frequenter zien, en aan het eind laten we vaak de tussentijdse perioden wat langer duren, zodat je volop tijd hebt om nieuw gedrag uit te proberen . Bij teamtrajecten is dit uiteraard anders.

Klanten over Marianne

Wat een heerlijke wandelcoaching heb ik mogen ervaren met Marianne. Haar gebruik van oefeningen tijdens de wandeling maakt dat je tot de kern komt van het onderwerp dat op tafel ligt. Op een zeer toegankelijke wijze en met alles wat aanwezig is om je heen tijdens de wandeling wist ze mij te raken en bewegen. Wandelend gecoacht worden was voor mij nieuw. Het aspect natuur om je heen en bewegen terwijl je reflecteert en realiseert is een puur genot. Ik kan haar dan ook zeker aanraden!

Niels, HR medewerker

Heerlijke wandeling met ons team gedaan met Marianne, super leuk om eens op een andere manier aan de slag te gaan in deze setting. Marianne stelt goeie vragen die je aan het denken zetten en je helpen een volgende stap te maken als team.

Colette, lean coach

Bedankt voor de fijne en inzichtgevende wandelcoach sessie! Mooi hoe de verbinding daar was. Je richten op waar je mee bezig wil zijn en wilt groeien, en dat in de fijne natuur.

Ilona, teammanager

Afgelopen dinsdag hebben we met ons team deelgenomen aan een ‘walkshop’ gegeven door Marianne. Ik kan dit elk team aanbevelen! Even met je hoofd uit de dagelijkse hectiek en als team reflecteren. Door de goede en rustige aanpak van Marianne, die op een hele open manier vragen stelt en je aan het denken zet, kwamen er mooie team- en individuele gesprekken op gang. Ik kijk er met veel plezier op terug en neem mooie inzichten mee!

Bettie, afdelingsmanager

Werkervaring

Na mijn studie Tolk-Vertaler Japans/Engels ben ik na wat omzwervingen al heel wat jaren als Lean-manager werkzaam. De rode draad in mijn werk is het verbeteren van de samenwerking in teams, samen toewerken naar resultaten, maar vooral het bijdragen aan de ontwikkeling van de mensen in mijn teams. Ik kan oprecht blij worden van de kleine, en soms zeven-mijlsstappen die mensen maken.

Leer-en nieuwsgierigheid is dan ook een grote drijfveer in mijn eigen leven. Zo is ook wandelcoaching op mijn pad gekomen. Vanuit een soort disbalans van altijd maar druk zijn, veel in de auto zitten, bij allerlei bedrijven verandering doorvoeren voelde ik dat het tijd was om ook in mijn eigen leven veranderingen door te voeren. Ik ben er van overtuigd dat de mens niet is gemaakt om binnen te zitten, maar om heerlijk (blootsvoets) buiten te lopen en zuurstof in te ademen. Mij helpt het in ieder geval om energiek te blijven.

Naast mijn werk als (verander)manager/coach ben ik jaren mantelzorger geweest voor mijn ondertussen overleden man. Door vallen en opstaan heb ik geleerd dat hulp vragen best mag. Ik weet als geen ander hoe het is om te moeten schipperen met je tijd en hoe je voortdurend het gevoel hebt geleefd te worden.

De combinatie van mijn ervaring als (verander)manager enerzijds, en  wandelcoach anderzijds, verbindt twee werelden op unieke wijze aan elkaar:  als geen ander begrijp ik welke uitdagingen medewerkers en leidinggevenden ondervinden in dit informatie-overflow tijdperk.

Mijn aanpak kenmerkt zich door me volledig te verbinden aan jouw wensen of jouw organisatie(onderdeel) en de thema’s die bij jou spelen.

Relevante opleidingen

 • Post HBO opleiding wandelcoach
 • Geaccrediteerd MBTI-trainer
 • Transformatiecoach (gericht op veranderprocessen in teams)
 • Master Black Belt
 • Stress-en burnout wandelcoaching
 • Vitaliteit voor je medewerkers
 • Wandelcoaching voor groepen
Marianne Mosselaar

Over mij

Als (wandel)coach werk ik oplossingsgericht, op basis van positieve psychologie. We gaan aan de slag met jouw toekomst, en niet met je verleden. Dat betekent niet dat we niet stil staan bij je gevoel in het hier en nu, integendeel, we kijken samen juist goed wat voor impact jouw issue op je leven heeft.

Ik werk actiegericht en in kleine stapjes. Na elke wandeling voel je vooruitgang, en meer ruimte in je lijf.

Ik ben niet zweverig, maar juist heel erg “down to earth”, luister oprecht naar je, en gooi er altijd wel wat humor in. In ieder geval gebeurt er tijdens de wandeling op een of andere manier altijd wel iets waar we samen om moeten lachen.

Naast wandelcoach ben ik ook al jaren verandermanager. Ook in dat werk probeer ik altijd te kijken naar: “wat kan er wel” en ga ik creatief om met het afwijken van de gebaande paden.

In mijn vrije tijd speel ik saxofoon in een big band, en houd er ook van om naar concerten, festivals of theater te gaan. Daarnaast heb ik een flinke tuin waarin ik me kan uitleven.

Waar?

Ik woon in Dwingeloo, waar het natuurlijk prachtig wandelen is. Voor de individuele coachingstrajecten spreek ik af bij de Boslounge in Spier, waar we na afloop van de wandeling ook altijd even een kopje koffie of thee drinken en de afspraak voor de volgende keer maken.

De locaties voor teamtrajecten gaan in overleg met het bedrijf in kwestie. Zolang de reis/inzet qua tijd in verhouding is, ben ik uitermate flexibel wat locaties betreft. Ik heb in dat opzicht al heel wat mooie plekken gezien in Nederland.

Investering

De kosten van een coachingstraject bedragen voor zakelijke klanten €125,- per uur (ex. btw) en voor particuliere klanten € 105,- per uur (incl. btw). Dit is inclusief voorbereiding en huiswerkopdrachten. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 4-6 sessies van 1,5 uur.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Walk-shops voor teams zijn altijd maatwerk. Afhankelijk van voorbereidingstijd en doorlooptijd van de opdracht stemmen we het tarief af.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Marianne neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.