Marieke Doensen: regio Limburg (Venlo, Roermond, Venray)

Resultaat

 • Je krijgt meer energie en je voelt je fitter.
 • Je weet wat jou gelukkig maakt.
 • Je durft steeds vaker voor jezelf te kiezen.
 • Je hebt meer zelfvertrouwen.
 • Je weet je hoogsensitiviteit in te zetten als kracht.
 • Je ervaart een innerlijke rust.

Mogelijke coachvragen

Je kan denken aan variaties op één van deze thema’s:

 • Ik wil leren om beter voor mezelf op te komen.
 • Hoe krijg ik weer rust in mijn hoofd?
 • Hoe kan ik meer bij mijn gevoel komen?
 • Ik wil leren anders om te gaan met stressvolle situaties.
 • Hoe kan ik omgaan met mijn hoogsensitiviteit?

Hoe werkt het?

We plannen eerst een gratis kennismakingsgesprek. Dat kan wandelend op de hei in Venlo of telefonisch. Je kunt dan ervaren of je een klik hebt met mij en ik zal een inschatting maken van het traject dat bij jou past. Ik bied korte trajecten aan van 5 sessies, een standaardtraject bestaat uit 8 sessies en een intensief traject bevat 12 sessies.

Ik maak gebruik van de unieke ACT-methode. ACT staat voor Acceptatie en Commitment Therapie. Deze methode is een verzameling van wetenschappelijk onderzochte technieken om de veerkracht en zelfregie te vergroten. De ACT-methode zorgt voor gedragsverandering op de lange termijn en is bewezen effectief bij angst, stress en burn-out. Mensen die hoogsensitief zijn hebben vooral veel baat bij deze methode, omdat we werken met hoofd, lijf en hart.
Door al wandelend in gesprek te gaan kom je niet alleen fysiek maar ook mentaal gemakkelijker “in beweging”. We gebruiken de natuur als metafoor en de ACT-oefeningen zijn aangepast aan de natuurlijke omgeving.

Klanten over Marieke

De coaching heeft me inzicht gegeven in mijn eigen denken, voelen en handelen. Door de oefeningen/tools heb ik er alle vertrouwen in dat ik mezelf in de toekomst kan behoeden voor een nieuwe burn-out.

De rustige benadering en de zorgvuldige opbouw naar de confrontatie met mezelf paste goed bij mij. Dat heeft er voor gezorgd dat ik meer rust en overzicht in mijn hoofd heb.

Jan Geurts, teamleider

Ik had deze reset echt nodig. Ik heb geen huilbuien meer. Ik zeg op tijd nee. Of ik denk eerst na of ik wel tijd heb als ik voor een klus gevraagd wordt.

Maria

Marieke luistert, kijkt en voelt en op basis daarvan weet zij een krachtige spiegel voor te houden. Die momenten hebben ook verandering teweeg gebracht.

Leonor

Werkervaring

Al meer dan 25 jaar werk ik in de (geestelijke) gezondheidszorg in diverse functies (begeleider, coördinator en leidinggevende). In 2015 ben ik gestart met mijn eigen praktijk als wandelcoach en zelfstandig zorgverlener in de GGZ. Vanaf 2017 ben ik me gaan toeleggen op de ACT-methode en gebruik ik de ACT tijdens de wandelcoaching en in de thuisbegeleiding. Vanaf 2023 ben ik niet alleen wandelcoach maar ook wandeltherapeut.

Relevante opleidingen

 • HBO Psychosociaal ACT-therapeut (Stresswise)
 • Opleiding ACT in groepen (Gijs Jansen)
 • Werken met positieve gezondheid (IPH)
 • ACT basis en vervolgopleiding (Gijs Jansen)
 • Wandelcoachopleiding (Wandelcoach Nederland)
 • Psychopathologie (Open Universiteit)
 • Basispsychologie (Open Universiteit)
 • HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)
Marieke Doensen wandelcoach

Over mij

Ik ben empathisch, respectvol, eerlijk en direct. Ik stel mezelf kwetsbaar op, zodat je je op je gemak voelt en ik hou je een krachtige spiegel voor, wat zorgt voor daadwerkelijke verandering. Tijdens de sessies zal ik je gevoelens erkennen en neem ik ze altijd serieus. Om te voorkomen dat je overweldigd wordt door je gevoelens maak ik gebruik van technieken uit de mindfulness. Ik pas humor toe zodat je los kunt komen van je negatieve gedachten en overtuigingen. Deze speelse manier zorgt ervoor dat de coaching of therapie licht en luchtig blijft.

Ik ben hoogsensitief, als ook mijn partner en onze 2 volwassen dochters. Als ervaringsdeskundige weet en begrijp ik als geen ander welke obstakels je tegenkomt als hoogsensitief persoon (HSP) en weet ik hoogsensitiviteit bij mezelf steeds meer in te zetten als kracht. De ACT-methode helpt hier enorm bij.

Naast mijn werk als coach en therapeut ben ik actief betrokken bij het Hof van Papilio. Dit is een vrijwilligersinitiatief voor bewuste en hoogsensitieve jongeren. In Venlo ben ik samen met mijn dochter een ontmoetingsplek gestart waar HSP-jongeren gelijkgestemden kunnen ontmoeten.

In mijn vrije tijd wandel ik graag in de natuur, verdiep ik mij in bewustzijnsontwikkeling en ontmoet ik graag bewuste mensen. Verder hou ik van dansen en van vastelaovend (carnaval) vieren.

Waar?

De wandelingen vinden plaats op de Groote Heide in Venlo.

Investering

De kosten voor een ACT-wandelcoachtraject bedragen voor zakelijke klanten €125,00 per uur (excl. BTW) en voor particuliere klanten €105,00 per uur (incl. BTW). Deze kosten zijn inclusief een FIT-test voor- en nameting mbt psychologische flexibiliteit en gebruik van de app ACT-Guide met informatie en materiaal ter ondersteuning. Een sessie duurt ongeveer 1 uur en je kunt kiezen uit een kort (5 sessies), standaard (8 sessies) of intensief (12 sessies) traject.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Marieke neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.