Viola Poppe: regio Bergen op Zoom – Breda – Antwerpen

Resultaat

Wandelcoaching is effectief om:

 • Professionele ontwikkeling te begeleiden.
 • Te groeien in persoonlijk leiderschap.
 • Op zoek te gaan naar zingeving.
 • Een gezonde leefstijl (vitaal en veerkrachtig) te creëren.
 • Beter te worden zonder ziek te zijn.
 • Succesvol te werken in een complex krachtenveld.

Stel je eens voor…

Mogelijke coachvragen

Je kan denken aan variaties op één van deze thema’s:

 • Hoe kan ik omgaan met werkdruk en vind ik mijn werkplezier terug?
 • Hoe kan ik doorontwikkelen en groeien in leiderschap?
 • Hoe kan ik mijn loopbaan en carrièrepad vorm geven?
 • Hoe leer ik grenzen te kennen en te stellen?
 • Hoe kan ik omgaan met stress en weerbaar en veerkrachtig worden?
 • Hoe krijg ik weer energie in mijn werk?

Hoe werkt het?

Na jouw bericht, bel ik jou voor een eerste korte kennismaking en om te luisteren naar jouw probleem. Vervolgens plannen we een gratis kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur waarin we de coachvraag helder formuleren. Deze gratis kennismaking is ook bedoeld om te kijken of we een klik hebben en het coachtraject willen starten.
Coachsessies vinden plaats in mooie gevarieerde natuurgebieden van Bergen op Zoom, Ossendrecht, Breda of Roosendaal. Wanneer je zelf een mooi wandelgebied in de driehoek Antwerpen, Breda, Bergen op Zoom kent, ben ik enthousiast om daar met jou op pad te gaan.
De natuur is altijd aanwezig als metafoor en inspiratiebron tijdens onze coachsessies. Ik nodig je uit om te voelen, te ervaren en om je hoofd en alle gedachten even te laten voor wat ze zijn. Ik begeleid en inspireer jou in jouw leerproces en heb een multidisciplinaire en compassie-volle benadering. We praten, doen oefeningen, we ontspannen en werken altijd richting jouw doel.
Het coachtraject is resultaatgericht en gezondheidsbevorderend. Een coachsessie duurt gemiddeld 1,5 uur en het traject neemt zo ongeveer tussen de 4 á 7 sessies in beslag. Mijn agenda is flexibel, data en tijdstippen zijn in overleg te bepalen.

Klanten over Viola

Samen met Viola zeer inspirerende wandelingen gemaakt. Als coach haalt ze met inzet van bijzondere oefeningen in de natuur veel wijsheid en rust die al in je huist naar boven waar je in turbulente tijden soms zelf niet meer bij kunt komen.
De oefeningen in de natuur zijn krachtig en daardoor blijven ze je bij in de dagdagelijkse hectiek.
Ik volgde een traject van 5 wandelsessies (in herfst en winter) en ze zijn me stuk voor stuk bijgebleven.
En……het is bijna altijd mooi weer genoeg om te wandelen. Coaching en buiten zijn in het bos, een fijne combinatie. Ik kan het van harte aanbevelen.

Teamleider HZ University of Applied Sciences

Wat ben ik ver gekomen met de hulp van Viola. ze heeft me laten zien hoe ik assertiever kan zijn in werk en privé. De resultaten waar hoger dan verwacht omdat ik zelf nogal een pleaser was. Ze heeft me dat duwtje in de rug gegeven, en met de juiste handvaten om in de toekomst altijd terug te kunnen vallen op de stof die ik van haar heb geleerd. Ik beveel iedereen viola aan, ze weet wat ze doet en zegt. Ze liet mij in mijn waarde en dat zorgde voor een vertrouwelijke band.

Medewerker SVRZ

Coaching al wandelend in de natuur. Het was verrassend! Heel bijzonder om te ervaren hoe de elementen in de natuur symbool kunnen staan als metafoor en je inzicht kunnen geven in jezelf of waar je naar toe wil. En dit onder de begeleiding van Viola. Ze is een zeer prettige coach. Je voelt je gelijk op je gemak bij haar. Ze luistert goed en geeft goede feedback en vooral tools waarmee je verder komt. Want dat is toch het uiteindelijke doel van een coachtraject: professionele begeleiding, die er toe leidt dat je geen begeleiding meer nodig hebt. Ik kan Viola van harte aanbevelen.

Learning specialist

Via internet kwam ik met Viola in contact en ik heb met haar een aantal mooie wandelingen gemaakt; het voelde direct goed. Ze is een betrokken, kundig en warme persoonlijkheid en heeft een luisterend oor, ik voelde me direct op mijn gemak bij haar. De combinatie van wandelen in de natuur met alle aspecten die er zijn en de fijne gesprekken hebben mij meer stabiliteit gebracht. Ik weet nu beter mijn grenzen te bepalen en heb minder last van huilbuien en emotionele instabiliteit. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen en ik heb weer volop zin om van alles te ondernemen! Mijn dochter raadde me aan om eens met een wandelcoach in zee te gaan en ik heb daar geen moment spijt van gehad!

Margret

Werkervaring

Als bedrijfskundige, coach, financieel expert en veranderkundige consultant heb ik een zeer diverse achtergrond. In combinatie met mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid, deed ik ervaring op in de zorgsector, het bedrijfsleven en in het onderwijs. Ik heb jarenlang als leidinggevende (Mt-lid) gewerkt en ik ben toezichthouder in diverse maatschappelijke organisaties (onderwijs/kinderopvang, woningcorporatie en een coöperatieve bank). Functies die ik heb uitgevoerd variëren van concern-controller tot manager bedrijfsvoering en bestuurssecretaris. Sinds 2005 werk ik in het primair en het voortgezet onderwijs en ik heb ook ervaring in het speciaal onderwijs.

Relevante opleidingen

 • Register wandelcoach
 • Shinrin Yoku (Bosbaden)
 • Coachen bij stress en burn-out
 • Coachen van groepen
 • Coachen richting vitaliteit.
 • Veranderkunde
 • Bedrijfskunde (MBA)
Viola Poppe met klant

Over mij

Ik ben nieuwsgierig, oprecht, intuïtief en sta open en onbevangen in het leven. Wat mij verder kenmerkt zijn mijn mensgerichtheid, mijn flexibele en enthousiaste aanpak en mijn discipline en gedrevenheid. Waar ik aan begin, maak ik af.

Verbinding is voor mij het meest belangrijke in het leven, verbinding met jezelf en verbinding in interactie met anderen. Via verbinding ontstaat een mooiere leefwereld, een duurzame samenleving, een mensgerichte werkgemeenschap. Verbinding maken heeft vele facetten zoals jezelf kwetsbaar opstellen, actief luisteren, geloofwaardig zijn en vertrouwen geven.

Verbinding maken houdt ook innoveren in, invloed uitoefenen, rekening houden met vele subjectieve waarheden en lokale communities, kortom het creëren in interactie vraagt nogal wat. Mijn bijdrage bestaat eruit te helpen om verbindingen tot stand te laten komen.

Ik werk resultaatgericht, maar vanuit zachtheid. Op een duurzame wijze en al wandelend in de natuur bouw ik samen met jou aan wat jij wilt bereiken, aan oplossingen voor een betere toekomst. We vertragen bewust opdat jij jezelf goed leert kennen en voelt wat je belangrijk vindt in het leven.

Ik ben lid van de Nobco (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).

Waar?

Coachsessies vinden plaats in de mooie gevarieerde natuurgebieden van de Brabantse Wal bij Natuurpoort Lievensberg in Bergen op Zoom, Natuurpoort De Volksabdij in Ossendrecht, Natuurpoort Wouwse Plantage of het Grenspark Kalmthoutse Heide in Ossendrecht. Ook in Breda in het Mastbos, een van de oudste bossen van Nederland geef ik coachsessies. Tot slot kun je kiezen voor Natuurpoort Visdonk bij landgoed Visdonk in Roosendaal, met zijn heide, bos en vennen. Wanneer je zelf een mooi wandelgebied in de driehoek Antwerpen, Breda, Bergen op Zoom kent, ben ik enthousiast om daar met jou op pad te gaan.

Investering

De kosten van een coachingstraject bedragen voor zakelijke klanten €150,- per uur (ex. btw) en voor particuliere klanten €125,- per uur (incl. btw). Een coachsessie duurt gemiddeld 1,5 uur en het traject neemt zo ongeveer tussen de 4 á 7 sessies in beslag. 

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Viola neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.