Cursus ‘Natuurlijk in balans’

nieuw in castricum

Cursus ‘Natuurlijk in balans’

– Nieuw in Castricum –

Werk, kinderen, ouders en vrienden. Je wil het allemaal goed doen. Dat is een hele uitdaging. Hoe houd je alle ballen in de lucht zonder jezelf te verliezen? In deze vierweekse cursus ga je aan de slag. Met jezelf. Buiten in de natuur van Castricum. Serieus, ontspannen en leuk.

Resultaat

Tijdens de groepscursus verbeter je je werk-privébalans. Je herontdekt met behulp van oefeningen wat echt belangrijk voor je is, hoe je daar naar leeft en hoe je in pittige tijden goed voor jezelf zorgt.

Je sluit de cursus af met het maken van je eigen persoonlijke handleiding.

Inhoud

Tijdens de cursus komen veel onderwerpen langs: stress, ontspanning, focus, flow, energie, grenzen stellen, keuzes maken en zelfcompassie.

Iedere sessie staat een ander thema centraal:

 • Energie: hoe heb je meer energie door de dag heen?
 • Werkgeluk: hoe houd je je werk leuk?
 • Grenzen stellen: grenzen aanvoelen en aangeven
 • Tevreden zijn met jezelf: ontdek je innerlijke vriend

We beginnen iedere sessie met een mindfulness oefening. Verder is er kort uitleg over de theorie rond ieder thema en ga je aan de slag met oefeningen rond het thema, soms alleen, vaak in tweetallen en een enkele keer met de hele groep. We gebruiken de natuur actief als metafoor waardoor je meer in je gevoel en minder in je hoofd komt. Iedere sessie sluit je af met het bedenken van een persoonlijk actiepunt rond het thema waar je mee aan de slag gaat. Tijdens de sessie wisselen we wandelen en staan met elkaar af.

Trainer

De cursus wordt verzorgd door Frank Schalken. Hij is een ervaren wandelcoach voor mensen met vraagstukken op bovenstaande thema’s, ondernemer, vader van twee basisschoolkinderen, mantelzorger voor zijn 90-jarige moeder, betrokken vriend en o ja, zijn vrouw heeft een verantwoordelijke functie in de zorg.

Klanten over Frank

Het was een verademing om in het bos te zijn, in een totaal andere omgeving dan werk c.q. thuis. De gebruikte methoden waren zo nu en dan verrassend, echter altijd positief. Frank is een professionele coach.

In de natuur zijn verkwikt, geeft een distantie van je eigen leven, je vindt er letterlijk ruimte. De sfeer was open en veilig. Ik heb geleerd in mogelijkheden te denken in plaats van onmogelijkheden.

Frank kan heel goed luisteren, is geduldig, rustig en stabiel. Het contact is veilig. Hij komt altijd weer terug op de essentie.

Doelgroep

Werkende ouders met schoolgaande kinderen.

Voor mensen die (bijna) zijn uitgevallen op werk of privégebied raden wij een individueel wandelcoachtraject aan in plaats van deze cursus.

Wat levert het op

 • Een betere werk-privébalans
 • Quality time voor jezelf
 • Inzichten waar je direct mee aan de slag kan
 • De perfecte start van je (vrije) dag
 • Veel beweging (heel gezond)
 • Veel frisse lucht (nog meer gezondheid)
 • Prachtige natuur (ook in de winter)
 • Na afloop koffie of thee bij Hof van Kijk-Uit (optioneel)

Data

Woensdag of vrijdag van 9 uur tot kwart over 10.

 • 11, 18, 25 januari en 1 februari
 • 13, 20, 27 januari en 3 februari

Startpunt

We verzamelen bij het Hof van Kijk-Uit in Castricum.

Weer & kleding

De cursus vindt buiten plaats in de natuur. Zorg dat je kleding en schoenen aangepast zijn aan de weersomstandigheden. Per sessie lopen we circa 2 kilometer. Zorg voor voldoende warme kleding omdat we regelmatig stil staan of zitten. Ook bij (harde) regen en (harde) wind gaat het door. Enige uitzondering is als code oranje of rood is afgegeven voor de betreffende locatie.

Daarnaast kan het handig zijn om pen en papier mee te nemen voor aantekeningen en ook iets te drinken voor onderweg.

Kosten

De kosten voor de gehele cursus van 4 sessies bedragen in totaal €59,50. Nadat je je hebt opgegeven ontvang je een factuur.

Frank is lid van de volgende beroepsvereniging:

Wil je je aanmelden of heb je eerst nog een vraag?

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.

  Je naam *

  Je e-mailadres *

  Je 06-nummer *

  Je adres *

  Je voorkeursperiode

  Opmerking

  Je naam *

  Je e-mailadres *

  Je 06-nummer *

  Je vraag *