In de bomen hangen blogs

In de bomen hangen blogs

Met een eigen voorbeeld neem ik je graag mee in wat wandelcoaching je kan opleveren.

Wandelcoaching geeft inzichten, sprekende beelden die je bijblijven en antwoorden die zich, met de juiste begeleiding, vanzelf aandienen!

Opzien tegen werk

Ik ben loopbaanadviseur en wandelcoach. Als zelfstandig ondernemer komen daar ook andere taken bij. Tegen sommige taken zie ik soms in eerste instantie op. Ik ben namelijk ook een mens met mijn ‘eigen-aardigheden’. Mijn manier van hiermee omgaan is de natuur ingaan en kijken wat zich aandient. Als ervaren wandelcoach heb ik bij veel mensen een transformatie mogen ervaren.

De uitdaging voor mij, die ik graag met jullie deel, is het schrijven van mijn eerste ‘echte’ blog.

In gedachten ben ik er al veel mee bezig geweest. Ik heb er met diverse mensen over gesproken. Het werd een steeds groter obstakel. En nog steeds had ik geen idee: “Wat ga ik schrijven?” Ik wil het onderwerp weten en ik wil het doen vanuit flow.

Inzichten ervaren

Ik ga naar buiten en laat me door de natuur inspireren. En doe hierbij voor mezelf wat ik normaal voor mijn klanten doe. Ik loop mee, observeer, analyseer, luister, geef gedrag terug, spiegel, stel (verdiepende) vragen, geef opdrachten aan mijn klant, en nu dus aan mezelf, om inzichten te ervaren.

In het begin kom ik een enorme plas water tegen. Het heeft hier behoorlijk geregend de afgelopen tijd. Mijn doel: droge voeten houden. Met moeite vind ik mijn weg langs de grote plas. Ik kom allerlei obstakels tegen. Prikkende struiken, die me kunnen bezeren, jonge begroeiing waar ik niet op wil stappen, een glad stuk modder, waarop ik kan uitglijden. Wat ik tegenkom is herkenbaar als overtuigingen en gedachten die ik al eerder gehad heb over het schrijven van een blog.

Mijn doel: een waardevol blog. Vinden mensen het interessant? Waar gaat het over? Wat wil ik echt graag delen? Voor wie is dat waardevol? Wat is mijn boodschap? De titel, ja de titel, deze ‘moet’ wel aanspreken, kort en krachtig zijn en mensen uitnodigen om te gaan lezen. Al deze gedachten herken ik in mijn tocht langs de plas met als doel: droge voeten houden.

Mogelijkheden zien

Ik ben de plas voorbij. Het is gelukt. Ik voel me blij en opgelucht. Ik grinnik een beetje om mijn eigen gedrag en de blijdschap die ik voel. Ik vervolg mijn weg. De moeite om langs de plas te lopen is door mijn aanpak overgegaan in rustig lopen, vol verwondering. Ik zie meer mogelijkheden. Dingen waar ik blij van word. Een bloeiende struik, een zonnestraal op een aantal bladeren. Ik kijk rond en zoek naar wat voor mij het schrijven van een blog representeert. En dan staat daar een enorme mooie boom, vol in het blad. En wat ik zie is: een boom met blogs erin. Ik word er blij van en krijg allemaal ideeën. De wind zorgt ervoor dat de bladeren bewegen en daarmee bewegen ook de blogs in de boom. Er dienen zich steeds meer mogelijkheden aan. Het begint in mij te bruisen, onderwerpen vliegen voorbij en er ontstaat een glimlach op mijn gezicht. Ik blijf vol verwondering nog even kijken. Ik loop verder en richt me weer op huis. De glimlach op mijn gezicht blijft.

Het thema is iets leuks geworden, door er serieus naar te kijken en mezelf daarbij te verdiepen. Ik heb zin om mijn eerste blog te gaan schrijven. Wat ik direct bij thuiskomst ook doe met nog steeds een glimlach op mijn gezicht.

Mijn belemmeringen (voor het schrijven van een blog) zijn getransformeerd naar zoveel mogelijkheden. Wat mensen ervan gaan vinden? Dat raakt me nu minder. Ik heb het geschreven, met passie en blijdschap. En ik heb genoten van het proces. Als ik nu denk aan een blog schrijven verschijnt er een glimlach. En de titel voor de volgende is me al te binnen geschoten.

Passie en blijdschap

Transformatie van belemmeringen naar mogelijkheden, passie en blijdschap.
Dit is een voorbeeld van wat wandelcoaching voor je kan doen!

Wil jij graag met een thema aan de slag en wil je ervaren wat wandelcoaching jou hierin kan bieden?
Maak gebruik van mijn kennis, kunde en ervaring.

Ik maak graag met jou een waardevolle wandeling vol inzichten!

Gerelateerde blogs