In de natuur verstomt mijn zelfkritiek

In de natuur verstomt mijn zelfkritiek

Ik sta onder de treurwilg, omringd door hangende takken die ruisen in de wind. De ochtend is koud en fris. Dan breekt de zon door de bladeren en verwarmt mijn gezicht. Ik voel me rustig en vredig. Het is hier, in de natuur, waar ik mezelf weer vind.

Zelfwaardering

De natuur is een bron van heling en ondersteuning. Mijn ervaring is dat het een essentiële rol speelt in het vergroten van zelfwaardering en zelfvriendelijkheid. Ik merk dat niet alleen bij mijn klanten, maar ook bij mezelf.

Wanneer ik in de natuur ben, voel ik me verbonden met iets groters dan mezelf. Het besef dat ik onderdeel ben van die mooie wereld om mij heen, geeft me een gevoel van waarde en betekenis: ik doe er toe. Het is een plek waar ik mezelf kan zijn zonder oordeel. De bomen, de bloemen, de dieren – ze oordelen niet. Ze accepteren me gewoon zoals ik ben, met al mijn eigenaardigheden en imperfecties. Dit geeft me de ruimte om mezelf te accepteren en te omarmen.

Innerlijke criticus

De natuur leert me om zachter te zijn voor mezelf. Het geeft me speelruimte om te falen, te groeien en te leren, zonder me al te veel mee te laten slepen door onzekerheid en zelfkritiek. Het is een veilige plek waar ik me kan terugtrekken wanneer mijn innerlijke criticus te luid wordt en haar scherpe woorden me onzeker maken. In de natuur verstomt mijn zelfkritiek en is het gedram van mijn innerlijke criticus ver weg. Ik merk dat mijn gedachten dan tot rust komen en de drukte van het dagelijks leven naar de achtergrond verdwijnt. In de stilte komt uit de diepte een zachte stem, een stem die mild en vriendelijk is.

Compassie

Terwijl ik hier sta onder de treurwilg, voel ik me geborgen onder de overhangende takken. Ik realiseer me hoe belangrijk het is om mezelf, iedere dag weer, te verbinden met de natuur. Om haar schoonheid en helende kracht te ervaren.

Ik loop verder, adem de koude lucht diep in en voel dat ik van waarde ben. De kracht van de natuur en compassie die ik de afgelopen jaren op mijn pad heb ontmoet, hebben me geholpen een stap te nemen naar een ontspannen en fijn leven. En daar ben ik dankbaar voor.

 

Gerelateerde blogs