Het zonnetje en de stralen

Het zonnetje en de stralen

Doel oefening

Dit is een speelse oefening die je helpt bij het kiezen van je nieuwe beroep.

Omschrijving

Wandel in de natuur tot je op een plek komt waar je kunt tekenen op de grond. Dit kan bijvoorbeeld een zandpad zijn of het strand. Kies een plek waar je ruimte hebt.

  • Zoek een stokje of schelp en teken een rondje van minimaal 30 cm doorsnee en maximaal 3 meter. Dit is je zonnetje.
  • Schrijf nu in je zonnetje je ideale beroep als je alles kon doen wat je maar wilde. Wilde je altijd al astronaut zijn? Of operazanger, uitvinder, diepzeeduiker …. . Of dierenarts, directeur, clown? Wat is jouw fantasie beroep als alles mogelijk was?
  • Teken nu een zonnestraal vanaf je zonnetje naar buiten. Aan het uiteinde van de straal schrijf je een aantrekkelijk aspect van je fantasieberoep.
  • Teken de volgende straal met een fijn aspect van je fantasieberoep, en de volgende en de volgende. Tot je zon omgeven is door stralen en je werkelijk niets meer kunt verzinnen.
  • Dan wis je je fantasieberoep in het midden van de zon met de stralen uit tot je er niets meer van ziet. Doet dat een beetje pijn? Dan ben je goed bezig, je wilde het echt heel graag!
  • Gelukkig heb je de stralen nog met de aspecten die je zo aanspreken. Maak er foto’s van. Je kunt ze ook opschrijven.
  • Kijk aandachtig naar je foto’s of je lijstje: Dit zijn de aspecten die je in je volgende baan terug wilt zien.

Resultaat

Je weet nu wat voor jou belangrijk is in werk, dit is je meetlat die je langs vacatures kunt houden. Hoe meer aspecten je in je volgende baan terugziet, hoe beter deze bij je wensen aansluit.

Benodigdheden

Een stokje om te tekenen

Locatie

Een pad, strand o.i.d. waar je in het zand kunt tekenen

Aantal mensen

Jij alleen

Tijdsduur

5 – 15 minuten

Tenslotte

Bekijk voor meer oefeningen ons overzicht van oefeningen waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Wil je daar liever begeleiding bij of meer de diepte in? Neem dan contact op met een gecertificeerde wandelcoach bij jou in de buurt.

Gerelateerde oefeningen