Vertragen om te versnellen

Vertragen om te versnellen

Laatste zaken op je werk afronden. Out of office aan. Pc uit. Naar huis. Spullen inpakken, checken of je niks vergeten bent. Op reis naar je vakantiebestemming, net als veel andere mensen. Drukte.

En dan… dan is het zover. Je bent op de plaats van bestemming. Kan uitrusten. Genieten van een rustiger tempo. Uitslapen misschien. Even geen deadlines, dringende mails, vergaderingen, andere spoedzaken. Even vertragen.

Na een paar dagen komt het moment dat jij en je lijf gewend zijn aan het rustigere tempo. Je merkt dat je meer ruimte hebt in je hoofd. Ruimte om eens te bedenken wat je nu echt wilt als je terug bent van vakantie.

Terug naar die superleuke baan die je veel voldoening geeft, met leuke collega’s, groeimogelijkheden en uitdagingen. Vakantie is leuk maar werken is zeker ook fijn.

Of terug naar die baan waar je op routine draait, of teveel op je tenen moet lopen, waar de collega’s niet bijdragen aan jouw werkgeluk en je de dagen telt tot de volgende vakantie?

Die ruimte in je hoofd kun je inzetten om eens te bedenken wat je wel wilt met je werk, hoe je het zo kan regelen dat je wel fluitend naar je werk gaat en vakantie nog steeds heel erg prettig is maar niet iets om zes maanden tevoren de uren er naartoe af te tellen.

Zodat je daarna kunt versnellen. Actief op zoek kunt gaan naar de baan die je in je vakantie hebt uitgedacht. De vertraging ervoor is een must: zo kun je goed doordenken waar je wel werkgelukkig van wordt. En blijf je niet eindeloos modderen.

Vertragen om te versnellen, doe jij het wel eens?

Wil jij vertragen met hulp van een coach? Dat kan! Bijvoorbeeld met een van onze wandelcoaches in AlmereAmersfoortArnhemBredaDen Bosch of  Groningen.

Gerelateerde blogs