Wandelpodcast voor meer ontspanning en energie

Wandelpodcast voor meer ontspanning en energie

1 december 2023

Voor mensen die meer ontspanning en energie willen is de podcast Ruimtewandelingen ontwikkeld. De eerste aflevering over het thema Energie staat sinds kort online en de komende weken volgen er meer afleveringen. De podcast is afgeleid van de fysieke Ruimtewandelingen die sinds april dagelijks worden aangeboden. Dat zijn groepswandelingen om meer ruimte in je hoofd te krijgen. De podcast is bedoeld om te beluisteren terwijl je in de natuur aan het wandelen bent. Het Landelijk Collectief van Wandelcoaches is initiatiefnemer.

Mentale welbevinden

Frank Schalken is oprichter van het landelijk collectief van wandelcoaches. Dit voorjaar startte hij de gratis Ruimtewandelingen in het bos bij Castricum. “Als wandelcoaches helpen wij mensen die vastlopen in hun werk of privé. Maar lang niet iedereen kan dat betalen en in de GGZ zijn de wachtlijsten enorm. Uit onderzoek is bekend dat regelmatig wandelen in de natuur ontzettend goed is voor je mentale welbevinden. Het zorgt voor ontspanning, betere slaap, meer energie en meer gerichtheid op de toekomst. De fysieke Ruimtewandelingen zijn ontwikkeld op basis van alle wetenschappelijke kennis die hierover bekend is. Deelnemers zijn erg enthousiast en merken dat ze zich beter voelen door de wandelingen. Door de wandelingen ook als podcast aan te bieden hopen we veel meer mensen te kunnen bereiken in Nederland.“

[lees verder onder de afbeelding]

Positieve psychologie

Iedere aflevering bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden al wandelend mindfulness oefeningen gedaan, waarbij er met aandacht naar het lichaam gegaan wordt en alle verschillende zintuigen. In het tweede deel wordt een oefening uit de positieve psychologie gedaan rond een specifiek thema, waarbij de natuur als spiegel dient. In de eerste aflevering gaan luisteraars actief aan de slag met dingen in hun leven die energie geven of juist nemen.

Volgende afleveringen gaan onder andere over zelfwaardering, veerkracht, geluk, dankbaarheid, talentontwikkeling en relaties. Iedere aflevering duurt circa 40 minuten.

Kijk voor meer informatie op https://wandelcoaches.nl/podcast-ruimtewandelingen/ of in je favoriete podcastapp.