Aandacht voor je gevoel

Aandacht voor je gevoel

Wandelcoaching is bij uitstek geschikt om te leren voelen. En daarna je gevoel te gaan volgen. Een voorbeeld uit de praktijk.

Ik kan het mij nog heel goed herinneren want ze was mijn allereerste klant. We liepen over een pad en er lag naast het pad een hele grote boomstam.
Ik weet niet waarom maar ik vroeg haar om over die boomstam heen te lopen. Ze deed het, het ging prima.

Bekijk de video bij dit verhaal

We liepen verder. Ik vroeg hoe ze het vond. Toen zei ze: “ik had eigenlijk helemaal geen zin om er over heen te gaan. Maar toch deed ik het.”

Ik werd getriggerd door die uitspraak. Als je bij mij iets doet waar je geen zin in hebt dan doe je dat mogelijk wel vaker. In hoeverre zou ze haar  gevoel volgen in haar dagelijks leven? Op het werk en thuis?

We liepen weer verder. Ik gaf haar daarna een nieuwe opdracht. Ik vroeg haar om in de natuur iets te zoeken wat heel fijn voelde. Als ze iets gevonden zou hebben mocht ze het aan mij geven en er over vertellen.

Ze liep meteen het bos in en keek rond. Ze bestudeerde van alles. Maar ze voelde nergens aan.

Na een paar minuten kwam ze terug. En ze wees aan. “Kijk, dat blaadje, dat voelt goed”, zei ze.

Zonder dat ze het echt gevoeld had.

Voor mij was het meteen duidelijk waar we de sessies daarna aan zouden gaan werken. En voor haar al snel ook.

Wil jij ook meer aandacht hebben voor je eigen gevoel? Een wandelcoach kan je daarbij helpen. Bijvoorbeeld in Almere, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch of  Groningen.

Gerelateerde blogs