Lente laat je groeien en bloeien

Lente laat je groeien en bloeien

Wie verlangt er niet naar? Na vele donkere, korte dagen wordt het eindelijk lichter. De dagen worden langer, de zon schijnt en de natuur laat van zich horen. Ook al zien de meeste bomen er nog kaal uit, er gebeurt al een heleboel. De krokussen en narcissen stralen ons toe en als je door de natuur wandelt, word je verblijd door het geluid van de vele vogels.

Eva staat in de zon en ziet haar dilemma voor zich doordat verschillende bomen haar dilemma weerspiegelen

Nieuwe energie

De lente is de periode voor nieuwe energie, voor het ontkiemen van nieuwe mogelijkheden. Welke nieuwe mogelijkheden ga jij deze periode verkennen? Wat wilde je al een tijdje en ga je nu echt doen? Tijdens onze coachtrajecten zie ik dat mensen al blij worden van het zonnige weer; ze zien weer mogelijkheden en het leven wordt letterlijk lichter. Soms wil je wel een stap zetten, maar je weet niet welke. Er zijn verschillende mogelijkheden. Om samen met je coach te bekijken welke dilemma’s er spelen en die te verkennen, maakt dat de lente ruimte biedt om stappen te zetten. Eva staat in de zon en ziet haar dilemma voor zich doordat verschillende bomen haar dilemma weerspiegelen. Ze loopt naar de één, kijkt naar de ander en vertelt precies wat haar ideeën zijn bij dit dilemma. Ze merkt het al als ze ernaar kijkt. De ene optie valt snel af, de overige die overblijven kan ze haarfijn toelichten. Ze weet welke optie aan haar trekt en welke anderen van haar willen. Ze weet wat haar te doen staat en ze is een stapje dichterbij haar oplossing.

Veerkracht

De lente is ook de periode dat de natuur haar veerkracht laat zien. In de winter zei mijn dochter wel eens over een struik of een boom: “helemaal dood”. Waarop ik zei dat het niet dood is, alleen winter. In de winter verstilt alles en trekt de natuur zich terug. Maar wat een veerkracht zie je als diezelfde struik of boom een paar maanden later weer volop in bloei staat. Dit geldt ook voor mensen. Soms kan je het gevoel hebben dat je niet lekker in je vel zit, dat gevoel kan ook langer duren. Je vraagt je dan misschien wel eens af of het beter zal worden. Je zou niet weten hoe. Samen met een coach kan je ontdekken hoe jij jouw veerkracht kan inzetten, zodat jij ook weer in bloei komt te staan. Je ontdekt samen waar jij ook alweer blij van wordt, welke dingen echt bij jou passen, wat je puur en alleen voor jezelf doet, waar je energie van krijgt en welke stappen je kunt zetten om daar te komen. Net als een boom in de lente, komt er langzaam weer kleur aan je takken, je groeit. En stapje voor stapje sta je volledig in bloei.

Wil jij deze lente benutten om nieuwe energie op te doen en te ontdekken wat jouw stappen zijn? Plan een gratis kennismakingsgesprek en verken of het ook voor jou werkt.

Ik wens iedereen een prachtige lente toe, met veel lichtheid, energie en nieuwe mogelijkheden.

Gerelateerde blogs