Wandelcoaching sluit aan op trends in hotelbranche naar meer wellness, beleving en duurzaamheid

Wandelcoaching sluit aan op trends in hotelbranche naar meer wellness, beleving en duurzaamheid

De hotellerie heeft een enorme klap gekregen van de coronapandemie. De vraag is wat dit voor invloed heeft op het aanbod op de langere termijn. Een versnelling op het gebied van wellness, beleving en duurzaamheid lijkt logisch. Een wandelcoach arrangement lijkt een natuurlijke stap. Bij wandelcoaching wordt iemand gecoacht in werk- of privé-gerelateerde vraagstukken terwijl men buiten in de natuur is.

Trends

Jaarlijks komen de deskundigen met een lijst trends voor de hotelbranche. Naast alle technologische ontwikkelingen is een rode draad de behoefte aan persoonlijke aandacht, het ervaren van belevenissen (in plaats van consumeren) en de nadruk op gezond, groen en duurzaam. Voorbeelden van dat laatste zijn een natuurlijke inrichting, duurzaam materiaalgebruik, terugdringen van verspilling en minder schadelijke schoonmaakmiddelen. Onder invloed van de coronapandemie lijkt de aandacht voor gezondheid en natuur alleen maar toe te nemen, met name bij hoger opgeleiden en millennials. Zo doen hotels in een natuurlijke omgeving het in deze coronatijd verrassend goed.

Coach aanbod hotels

Een hotel dat al enkele jaren ervaring heeft met het aanbieden van een coach arrangement in de natuur is Boutique Hotel Texel. Het hotel biedt o.a. een spa, massages, schoonheidsbehandelingen en yoga aan. En dus wandelcoaching. Eigenaar Marianne Langeveld: “Veel van onze gasten komen om te ontspannen en weg te zijn van de dagelijkse gang van zaken. Een wandelcoach arrangement is een manier om te reflecteren op hoe het leven verloopt. Gasten zitten met vragen als ‘hoe sta ik in het leven, hoe kan ik mijn relatie verbeteren, hoe krijg ik meer energie?’ De externe wandelcoach is voor gasten een mooie aanvulling op het verblijf en voor ons een uitbreiding van de mogelijkheden. Kortom, een goede match”.

Volgens Langeveld moet niet ieder hotel wandelcoaching gaan aanbieden. “Schoenmaker blijf bij je leest. De belangrijkste vraag is of het binnen het concept van je hotel past. Zo ja, bereid het dan ook goed voor. Zo moeten medewerkers er wel iets van af weten om het te kunnen verkopen aan gasten.”

Voordelen van wandelcoaching voor hotels

Wandelcoaching leent zich er uitstekend voor om in een hotelsetting bezig te zijn met de persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld 2 à 3 dagen achter elkaar 2 uur per dag op pad te gaan.

Voor hotels die overwegen om coaching in hun pakket op te nemen is het goed om de volgende overwegingen mee te nemen:

  • Een gast krijgt meer inzichten en inspiratie bij wandelcoaching dan wanneer hij of zij met een coach binnen zit.
  • Een gast is “er uit” in het kwadraat: uit de dagelijkse setting en uit de kamer of lobby.
  • Wandelcoaching is een actieve manier om de prachtige omgeving van een in de natuur gelegen hotel te ervaren.
  • Wandelcoaching neemt in tegenstelling tot andere voorzieningen geen ruimte in het hotel in.
  • Wandelcoaching is CO2- neutraal, dus goed voor de duurzaamheidsdoelstellingen.

Ook voor zakelijke gasten die alleen of in groepen komen is wandelcoaching een geschikt instrument. Zo is wandelcoaching in groepen in te zetten als energizer of inspiratiesessie als onderdeel van een of meerdere heidagen.

Geïnteresseerd om wandelcoaching aan te bieden in uw hotel? Als collectief van ervaren en gecertificeerde wandelcoaches zijn we in het hele land actief. We maken graag – al wandelend – kennis.

Gerelateerde blogs