Annemarie van Berkel: regio Eindhoven – Weert

Resultaat

Met behulp van wandelcoaching kan ik je begeleiden om onder andere bijvoorbeeld:

 • Je bewustzijn te vergroten van zaken, patronen, gevoelens of gedachten die jou hinderen of juist ondersteunen.
 • Meer tevredenheid en / of meer rust in je leven te ervaren.
 • Zelf weer de regie en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven.
 • Dingen te doen in je leven waar jij energie van krijgt en blij van wordt.

Hoe zou dat voor je zijn? En hoe zou je leven er dan uit zien in vergelijking met nu…..?

Mogelijke coachvragen

Er zijn oneindig veel coachvragen mogelijk, om je enig idee te geven enkele voorbeelden:

 • Hoe kan ik meer energie en plezier in mijn leven ervaren?
 • Doe ik op dit moment het werk wat ik nog zeker wel 7 jaar wil doen?
 • Werken “moet”, alleen is er ook nog meer in het leven, hoe krijg ik een bij mij passende werk – privé balans?
 • Anderen zorgen ervoor dat ik me …….. voel. Wat kan ik hier nu zelf aan doen?

Hoe werkt het?

Je neemt contact met me op:

 • Als wat je hier leest je aanspreekt
 • Je nieuwsgierig bent geworden of dit ook iets voor jou is.
 • En je echt iets met je vraag wil gaan doen.

We hebben dan telefonisch contact, bespreken je vraag en kijken of er een wederzijdse klik is. Als dit laatste het geval is, maken we een wandelcoachafspraak en treffen we elkaar buiten in Aalst-Waalre (Noord-Brabant). Zo kun je ervaren of het wat voor je is en dan kunnen we ook bespreken wat de verdere aanpak gaat worden. (Aantal te verwachten sessies, prijs en wat verder relevant is). Voor sommigen is één gesprek al voldoende om weer verder te kunnen, anderen hebben er wat meer nodig. Het varieert meestal van zes tot circa tien sessies. Wat voor jou van toepassing is, hangt af van het vertrekpunt en het doel dat je voor ogen hebt. Dit bespreken we samen.

Mijn begeleiding is echt maatwerk, helemaal afgestemd op jou als persoon en op jou vraag. De enige ‘standaard’ in mijn werk is dat jij voorop staat. Zo zorg ik ervoor dat ik de juiste vragen voor jou stel, de juiste opdrachten voor jou uitkies en de natuur op een manier inzet die jou verder brengt in de beantwoording van je vraag.

Antwoorden komen in de natuur, afhankelijk van de opdracht, vaak spontaan opborrelen. We lopen en staan ook regelmatig even stil. Situaties en voorwerpen dienen als metaforen en brengen je tot inzichten. Omdat deze inzichten aan een beeld en een ervaring zijn gekoppeld, laten ze zich later gemakkelijk weer oproepen. Dat werkt vaak zeer verhelderend en lang door.

Of het nu een zonnestraal, een tak of regenbui is, overal zit een boodschap in verborgen. Ik leer je ontdekken wat die boodschap voor jou is en hoe je er iets mee kunt om antwoord te krijgen op je vraag.

De natuur biedt allerlei mogelijkheden om even bewust bij jezelf stil te staan. Zeker als iemand je op die mogelijkheden wijst. Het zet je aan het denken en maakt je bewust van zaken, patronen, gevoelens of gedachten die jou hinderen, of juist ondersteunen. Via inzicht en acceptatie ontstaat ruimte voor jou om je verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken en de juiste stappen te zetten. Vanuit authenticiteit en zelfvertrouwen, nu en in de toekomst.

Klanten over Annemarie

Annemarie is in staat snel te analyseren welke aandachtspunten er zijn. Desondanks zal ze je niet overvallen met haar scherpzinnigheid. Ze straalt rust uit en weet je te begeleiden, zodat je zelf ook deze aandachtspunten herkent. Daarna werk je samen met Annemarie aan een oplossing of aanpak. Ieder bezoek aan Annemarie geeft nieuwe inzichten en zet aan tot actie. Op haar eigen, subtiele wijze houdt ze je scherp zodat je blijft werken aan jezelf.

Annemarie is erg goed in het ´lezen´ van en het luisteren naar mensen. Zonder te sturen, weet ze de juiste vragen te stellen om je tot inzichten te laten komen. Ook weet Annemarie wanneer door te vragen naar een dieper liggende gedachte die misschien niet bewust is. Dat kan confronterend zijn, maar wel productief / nuttig. Annemarie gaat daar op een fijne manier mee om. Zelf heb ik twee sessies met Annemarie gedaan, waarbij ik zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling heb ervaren.

Ik heb haar leren kennen als een betrokken professional. Ze heeft mij goed geholpen om mij bewust te worden van mijn persoonlijke drijfveren, mijn onderliggende gevoel en ook gedrag dat daar uit voort komt. Onze gesprekken gingen echt over “wie ben ik nou eigenlijk, en wat wil ik”. Die gesprekken waren intensief, maar we hebben ook veel gelachen. Ze weet heel goed en op een respectvolle manier de balans te bewaken in zo’n proces tussen enerzijds inspanning en progressie en anderzijds ontspanning en het “gunnen” naar mezelf. Ik heb veel van en door haar geleerd, en nog steeds: dank je wel Annemarie! Ik kan haar van harte aanbevelen aan eenieder die op zoek is naar een deskundige en respectvolle begeleiding of sparring partner bij een stuk serieuze zelfreflectie.

Annemarie is leuk, energiek en is niet voor één gat te vangen. Barrières zijn voor haar alleen maar uitdagingen. Ik heb haar ervaren als iemand die op een leuke en professionele manier kan spiegelen en je kan ondersteunen.

Werkervaring

In 1990 rondde ik mijn studie Psychologie af en ging ik aan de slag als marktonderzoeker. Ik kon er veel van mijn analytisch vermogen in kwijt, maar miste de ‘mens-kant’. Uiteindelijk besloot ik een opleiding tot loopbaanadviseur te volgen. Sinds 2002 ben ik werkzaam als loopbaanbegeleider en sinds 2011 doe ik dit als zelfstandige via diAnimo loopbaanbegeleiding. Redelijk snel daarna heb ik ook wandelcoaching hieraan toegevoegd.

Op persoonlijk vlak ontwikkel ik me steeds verder en daarbij ben ik mezelf ook meerdere keren tegen gekomen. Dit alles heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Zo ook een van mijn meest recente ervaring, het krijgen van de diagnose kanker en de behandelingen die daarbij horen met de nodige bijwerkingen. Ook deze ervaring laat me groeien als coach. Ik sta bewust in het leven en doe de dingen waar ik écht blij van word: mensen begeleiden.

Relevante opleidingen

 • Afgestudeerd psycholoog
 • Tria en Tria Master Wandelcoach
 • NLP Practitioner en NLP Master Practitioner
 • IEMT practitioner en bezig met de advanced IEMT
 • En nog veel meer in relatie tot persoonlijke ontwikkeling en methodieken.

Over mij

Als jij je door mij laat begeleiden, is het belangrijk dat het klikt tussen jou en mij. Daarom vertel ik je graag iets over mijzelf.

Als persoon ben ik rustig, empathisch, open en betrokken. Naar anderen toe ben ik onbevooroordeeld. Respect en gelijkheid zijn voor mij belangrijke waarden, zowel in mijn werk als privé.

 “Ik zie coaching vooral als een ontdekkingsreis naar je eigen bron, passie, inspiratie en kwaliteiten. Je wordt je bewust van wat je werkelijk belangrijk vindt. Je leert anders te denken, handelen en communiceren. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om jouw doelen te bereiken en ook wat jou daarin tot nu toe hinderde.”

– Annemarie –

Als jongste uit een druk gezin leerde ik al vroeg om zo min mogelijk op te vallen. Zo ontwikkelde ik mijn talent voor luisteren, analyseren en anderen aanvoelen. Op latere leeftijd heb ik gelukkig ook geleerd om mezelf te laten zien én te laten zien waar ik voor sta.

De laatste jaren ligt het accent in mijn werk steeds meer op wandelcoachen. Ik ben graag buiten in de natuur. Bovendien hou ik erg van metaforen; ik zie ze overal om me heen. Tijdens mijn coachwandelingen gebruik ik deze metaforen om aan anderen iets mee te geven. De diepgang en impact die dat heeft, verrast me elke keer opnieuw. Ik zie mensen tot bloei komen en hun eigen verantwoordelijkheid oppakken. Daar word ik echt heel blij van!

Mijn doel is bereikt als de mensen die ik begeleid mij niet meer nodig hebben, of hooguit eens in de zoveel tijd voor een ‘opfris-sessie’.

Waar?

De wandelingen zullen plaatsvinden in Aalst-Waalre (Noord-Brabant, grenzend aan de zuid kant van Eindhoven). Er zijn hier diverse natuur plaatsen waar we kunnen afspreken.

Investering

Om te ervaren of wandelcoaching echt iets voor je is kunnen we een eerste afspraak op uur basis afspreken. De afspraak zal 1 á 2 uur duren. Hiervoor geld een uur tarief (eerste uur altijd en daarna gerekend per kwartier) voor particulieren €99 (inclusief btw) en voor zakelijk klanten €125 (exclusief btw).

Daarna spreken we dan een pakket prijs af voor het aantal sessie dat we verwachten nodig te hebben. De ervaring leert dat de wandelsessies heel veel opleveren voor dit moment én je verdere leven. In die zin is het iedere investering meer dan waard.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Annemarie neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.