Wandelcoach Enschede

Resultaat

Wandelcoaching in Enschede met onze coach Philia Spijker kan het volgende resultaat opleveren:

 • Je weet wat je sterke en minder sterke punten zijn en hoe daar mee om te gaan
 • Je hebt meer zelfvertrouwen in waar je voor staat en hebt lef om de volgende stap te zetten in je loopbaan
 • Je bent veel meer ontspannen. Je weet nu waar je stress vandaan komt en hoe je daar mee om kan gaan.
 • Je hebt meer energie omdat je nu weet welk werk beter bij je past.

Mogelijke coachvragen

Philia coacht mensen uit Enschede vooral rondom loopbaanvragen en stress en burn-out.

 • Welk werk past er nu echt bij mij?
 • Ik zit niet lekker in mijn vel, hoe krijg ik weer meer energie van mijn werk?
 • Ik ben uitgevallen door stressklachten, hoe ga ik daarmee om?
 • Ik worstel met het maken van keuzes en wil graag weten welke weg ik het beste in kan slaan.

Geschikte wandelcoach in Enschede vinden

Als je in de regio Enschede woont of werkt en je bent op zoek bent naar een goede wandelcoach voor jezelf of iemand anders dan zit je hier goed. In het landelijk collectief van wandelcoaches werken de beste wandelcoaches van Nederland samen.

Onze wandelcoach in Enschede is net als de andere coaches in het land aangesloten bij een beroepsvereniging, waar je alleen met de juiste achtergrond wordt toegelaten. Ook hebben onze coaches veel werkervaring, zowel op het gebied van coaching als daarbuiten.

Verder zijn al onze wandelcoaches specifiek opgeleid in wandelcoaching waardoor alle voordelen van het coachen in de natuur ten volle benut worden. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk zijn er ook veel coaches op andere platforms die zich wandelcoach noemen, zonder specifieke opleiding.

Tenslotte hebben onze wandelcoaches regelmatig overleg met elkaar waardoor ze van elkaar leren en zo een steeds betere wandelcoach worden.

Kortom, wij hebben het voorwerk voor jou gedaan. Wat jij mag doen is kijken of het profiel van onze wandelcoach in Enschede je aanspreekt. Is dat zo? Neem dan contact op via de telefoon of het formulier onderaan deze pagina om vrijblijvend kennis te maken.

Twijfel je nog wat voor soort coaching het beste bij jou past? Lees dan eerst het overzicht van overeenkomsten en verschillen tussen reguliere coaching, e-coaching en wandelcoaching.

Hoe werkt het?

Philia werkt in principe altijd met een traject van zo’n 5 a 6 wandelingen van ruim 1,5 uur om de 2 à 3 weken. Indien nodig is het mogelijk om dat uit breiden met een aantal wandelingen. Tussen de wandelingen door ga je bezig met verwerkingsopdrachten die ze je na iedere wandeling toestuurt en met je eigen geformuleerde acties. Houd er dus rekening mee dat je tijd vrij maakt voor dit traject.

Zit je in een burn-out dan is het belangrijk dat je eerst gaan werken aan het weer laten stromen van je energie voordat jullie aan de slag kunnen gaan met onderliggende oorzaken of loopbaanvragen. Dit kan de reden zijn dat er wat meer wandelingen nodig zijn.

Als coach helpt Philia jou om dat wat nog onbewust is bewust te maken. Dus wil je weleens op een andere manier met je loopbaanvragen of stressklachten aan de slag? Minder vanuit het denken en lijstjes of testjes invullen en meer vanuit het ervaren? Dan ben je bij Philia aan het juiste adres.

Philia biedt verschillende mogelijke startlocaties. Jullie overleggen altijd van tevoren wat het beste past voor jou en haar op dat moment.

Meer over de werkwijze van Philia

Klanten over Philia

Philia laat je je eigen keuzes maken. Het is niet zo dat zij een bepaalde oplossing aandraagt of aangeeft wat goed is. Je komt zelf tot verrassende inzichten. Ik heb de wandelcoachsessies als heel bijzonder ervaren; je loopt door de natuur en je komt tot verrassende inzichten en staat ook letterlijk en figuurlijk stil. Wat ik anders veel te weinig doe.

Philia kan goed tot ‘the point’ komen. Ze kan het ook goed “laten gebeuren’’. Ze speelt in op wat er nu is. Daarbij is ze oprecht en betrouwbaar.

Philia is niet in een hokje te plaatsen als coach. Ze beweegt veel meer met je mee dan een coach achter een bureau en spiegelt middels allerlei elementen in de natuur, wat super leerzaam, verhelderend, confronterend maar constructief en enorm ‘eye-opening’ werkt.

Philia stelt je op je gemak, wekt vertrouwen en zorgt ervoor dat je (weer) in contact komt met je gevoel. Ze heeft de gave om jezelf in te laten zien hoe je de stap zet naar werken met meer plezier en energie. Philia helpt en begeleidt mij om keuzes te maken vanuit gevoel, niet alleen vanuit verstand en dat in een prachtige natuurlijke omgeving.

Werkervaring

Philia heeft meer dan 20 jaar ervaring in het HR vak als adviseur, docent, trainer en coach. Ze heeft gewerkt in het bedrijfsleven in technische omgevingen, bij de overheid en in het onderwijs. Ze heeft daar een stevige portie ervaring opgedaan met loopbaanvragen en stressklachten.

Ze is vanaf het begin van haar loopbaan al geïnteresseerd geweest in hoe je nou het beste van mensen naar boven krijgt in werksituaties. Wat kun je als organisatie doen om dit te faciliteren en hoe kun je als medewerker werken aan je persoonlijke ontwikkeling zodat je met plezier werkt. Steeds meer is haar interesse opgeschoven van het organisatieperspectief naar het medewerkersperspectief.

Meer over de werkervaring van Philia

Relevante opleidingen

 • Opleiding loopbaancoach, Next Step coaching, België
 • Opleiding tot wandelcoach, Instituut voor Duurzaam Werken, België
 • Mind-walk® trainers opleiding
 • Training ‘Loopbaancoaching in de natuur’, Smaragd, de BLOEI Academie
 • Training De loopbaantrechter, Heidi Jansen
 • Jaaropleiding tot natuurcoach, Innersteps
 • Opleiding bedrijfsadviseur Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit, Sonnevelt Opleidingen
 • Post HBO Register opleiding Trainer Communicatieve Vaardigheden, Blankensteijn &partners,
 • HBO opleiding Personeel & Arbeid, Saxion Hogeschool, Enschede
Wandelcoach in Enschede en Hengelo - Philia Spijker in de natuur

Over Philia

Philia gelooft dat buiten beter is. Buiten zijn in de natuur zorgt voor frisheid in je hoofd en ontspanning in je lijf. Ze is ervan overtuigd dat iedereen zich beter voelt door meer naar buiten te gaan. Met of zonder wandelcoach. Buiten in de natuur zijn vergroot je vitaliteit en je perspectief!

Als coach is ze ‘down to earth’. Toegankelijk hoort ze vaak. Ze verdiept zich graag. Is nieuwsgierig en ze gaat daar waar het nodig is ook graag de diepte in met jou als klant. Waar gaat het nu echt om? Wat is de essentie. Ze is blij als een klant aangeeft dat de coachsessie ervoor heeft gezorgd dat hij of zij meer tot zijn of haar gevoel is gekomen. Ze werkt altijd versterkend. Ze laat jou zelf ervaren wat je allemaal in huis hebt. Ze is vaak vrolijk en opgewekt zeggen haar klanten en hoewel er ook wel eens een traan vloeit wordt er vaak ook veel gelachen. Ze faciliteert jouw proces door bepaalde methodieken aan te reiken. Je vindt zelf jouw antwoorden waardoor je ook echt gemotiveerd bent om de volgende stap te zetten. Ja, ze is dus ook wel resultaatgericht.

Meer over Philia

Waar is de wandelcoaching in Enschede?

Haar werkgebied is de natuur rondom Enschede in Twente. Verschillende vertrekpunten in overleg. Zoals Hof Espelo (Enschede), Lonnekerberg (Enschede), Twickel (Delden), Het Witteveen (Buurse), Het Lankheet (Haaksbergen), De Tip (Losser), Lutterzand, (De Lutte) en De Tankenberg (Oldenzaal)

Voor mensen uit : Enschede, Hengelo, Borne, Delden, Goor, Oldenzaal, Losser, Haaksbergen, Almelo e.o.

Investering

Philia werkt in principe met trajecten van in ieder geval 5 wandelingen. Als je als particulier zonder tussenkomst van je werkgever dit traject aanschaft dan betaal je 675 euro. Dit komt neer op ongeveer 90 euro per uur inclusief btw. Je mag dit gespreid betalen. Betaalt je werkgever of ben je zelf werkgever of ondernemer dan rekent ze 125 euro per uur exclusief btw. Ze maakt dan van tevoren een offerte.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Philia neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.