Nelieke Komen-Doorn: regio Veluwe, Flevoland en Amersfoort

Resultaat

Wandelcoaching is een uitstekende manier om:

 • Inspiratie op te doen hoe je vrij en ontspannen kunt leven en werken.
 • Te ontdekken hoe je meer rust en ruimte kunt ervaren door beter in balans te komen.
 • Je te uiten, zodat je beter in verbinding komt met jezelf en je omgeving.
 • Meer energie te krijgen en meer te genieten op alle vlakken van je leven.
 • Meer (zelf)vertrouwen te krijgen, door inzicht hoe het werkt met je gedachten en gevoel en wie je echt bent.
 • Stappen te zetten, door letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

Stel je eens voor…

Mogelijke coachvragen

Je kan denken aan variaties op één van deze thema’s:

 • Hoe krijg ik een betere balans tussen werk en privé?
 • Hoe kan ik beter omgaan met gebeurtenissen van buitenaf?
 • Hoe krijg ik meer verbinding in mijn relatie(s)?
 • Hoe krijg ik een beter contact met mijn collega’s?
 • Hoe kom ik van mijn onrust, gepieker, stress, angst, irritaties of boosheid af?
 • Hoe krijg ik meer rust, ontspanning, vrijheid, energie, plezier, ruimte, passie, zin, tevredenheid of … in mijn leven?

Hoe werkt het?

We gaan gelijk lekker naar buiten om kennis te maken met elkaar tijdens een intakesessie in de natuur. Zo ervaar je meteen hoe wandelcoaching werkt en we kijken wat er nu speelt in je leven. Waar loop je tegenaan? Wat zijn je verlangens?

Aan het einde van de intake bepalen we samen welk traject bij je past. Mijn ervaring is dat 5 tot 8 coachsessies meestal voldoende zijn. Dit is natuurlijk per persoon verschillend en afhankelijk van het thema en hoe het traject verloopt. Bij burn-out en stress zijn vaak meer sessies gewenst.

Sta jij open voor verandering? Een fris uitgangspunt voor je leven? We gaan naar buiten om naar binnen te kijken. Waar bestaan je ervaringen eigenlijk uit? En wie ben je nu echt?

Samen op pad, zodat je letterlijk en figuurlijk in beweging komt. De sessies buiten gaan altijd door, ongeacht het weer en de weersvoorspellingen (die er vaak naast zitten). Soms gaan we buiten de gebaande paden. Buiten je denkgrenzen ligt alle ruimte en vrijheid die je wenst. Of eigenlijk; die je al bent! We kijken met een open, nieuwsgierige en frisse blik.

Buiten zijn werkt ontspannend en inspirerend. De natuur zetten we in als metafoor, waardoor jij je herinnert wie je bent. We doen natuurcoach oefeningen die hele praktische inzichten geven. Hierdoor wordt alles vanzelf makkelijker. Zowel op je werk als privé. In de natuur heeft alles zijn eigen tijd en tempo en toch komt alles altijd af.

Ga je mee naar buiten op ontdekking? Je bent van harte welkom!

Klanten over Nelieke

Ik voelde mij gelijk op mijn gemak om helemaal open te zijn. Jouw open kijk op het leven vind ik zeer bewonderenswaardig. Ik weet zeker dat nog veel mensen een hoop van je gaan leren en ik hoop deze kennis ook over te dragen aan mensen die even helemaal vast zitten in hun hoofd.

Nelieke is een geweldige coach. Ze is super makkelijk om mee te praten en weet hoe ze je door het gesprek heen moet loodsen en wanneer ze de juiste vragen moet stellen. Ze heeft me echt geholpen om rustiger aan te doen en weer contact met mezelf te maken. Een echte aanrader!”

De natuur gaf me rust en kracht wat resulteerde dat ik meer uit het hoofd ging en meer vanuit mijn gevoel ging ervaren. Ik heb de sessies met haar als heel prettig ervaren. Er waren (voor mij) lastige momenten, maar er wordt zeker ook gelachen. Daarnaast stelde zij de vragen zo dat je zelf je eigen antwoorden gaat geven. Dat is natuurlijk ook de bedoeling, maar ik vond het heel bijzonder om dit te ervaren. Dankjewel Nelieke voor jouw ondersteuning in dit proces!

Ik vond de begeleiding van Nelieke erg prettig. Ze geeft je de tijd en ruimte om zelf te vertellen wat je wilt en ze stelt daarbij de juiste vragen om uit te zoeken waar een eventuele uitdaging zit. Ze probeert ook niet te zeggen hoe je iets kan doen maar ze helpt je alleen om te zoeken naar de juiste mogelijkheden/keuzes die gemaakt kunnen worden.

Werkervaring

Voordat ik gestart ben als life coach in de natuur heb ik ruim 25 jaar met heel veel plezier bij verschillende organisaties in de reiswereld gewerkt, zowel als leidinggevende als onderdeel van teams. Daarvoor verzorgde ik veelal ook de sales en later ook de marketing.

Door de vele gesprekken met klanten en door de reizen die ik heb gemaakt, zit mijn rugzak vol met mensenkennis en levenservaring.

Door het coachen komen mijn passies voor reizen, mensen, sporten en de natuur helemaal bij elkaar. Als life coach in de natuur ga ik op stap met ondernemers en medewerkers uit het bedrijfsleven, onderwijs en andere organisaties. Ik vind het geweldig om een stukje met je mee te lopen.

Buiten zijn werkt! Wandelcoachen zorgt ervoor dat je antwoorden gaat ontdekken en inzichten krijgt, zodat je weer meer rust en (werk) plezier ervaart.

Iedereen is welkom!

Relevante opleidingen

 • Life Coach voor Professionals, Atma Instituut
 • Natuurcoaching, Innersteps
 • Wandelcoaching voor groepen, Het Coach Bureau
 • 3P Facilitator, de Shift Academy
Nelieke Komen

Over mij

Dat wat er in mensen omgaat, heeft mij altijd geïnteresseerd. Hoezo is bij de één het glas halfvol en bij de ander halfleeg? Wat heb je nodig om beter in je vel te zitten, wat drijft je, wat zijn je passies?

Ik zie mijzelf als een levensgenieter en optimist. Puur, enthousiast en gevoelig. Heb respect voor mensen en de natuur, iedereen is de moeite waard.
Graag kijk ik met een open en nieuwsgierige blik en vraag me af, zou het ook anders kunnen zijn dan ik nu denk en zie? Zo ligt de hele wereld voor je open, is alles mogelijk, blijf ik me verwonderen en raak ik nooit uit ontdekt.

Mijn passies zijn reizen, natuur, mensen en sporten. Hou erg van het spontane leven, vind het fijn als alles openligt. Voor bijna alles wat je buiten kunt doen ben ik in, ik hou van de natuur en het buitenleven. Een vuurtje stoken, kamperen, lezen en luieren in mijn hangmat in de tuin, wandelen door bos en hei. Mountainbiken op de prachtige Veluwe.

Als lid van de activiteitencommissie ga ik regelmatig met de duikclub op stap. Daarnaast ben ik gek op skiën met ons gezin, pak graag een terrasje. Geniet van lekker eten en drinken.

Ik hou van gezelligheid, samen zijn met familie en vrienden en vind het ook heel erg prettig op mezelf. Hou van een feestje en ook van rust. Luister graag naar muziek en ook naar de geluiden in de natuur en naar de stilte. Ben dol op de zee, bergen en ruige natuur. Als ik mag kiezen voor IJsland of New York, dan weet je het antwoord al.

Waar?

De prachtige Veluwe is mijn kantoortuin. We wandelen op mooie plekken zoals de Ermelosche heide, het Beekhuizerzand, bij het water of de bossen van Harderwijk, Ermelo, Putten Nunspeet, Vierhouten, Elspeet. Ook kunnen we wandelen in Zeewolde aan de overkant van het Veluwemeer en op andere locaties in de Flevopolder. Kortom, de hele regio tussen de driehoek Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle.

Tijdens het coachen in de natuur is het altijd weer een verrassing wat we tegenkomen. Zo spotten we regelmatig wild en kruist er wel eens een wild zwijn of hert ons pad.

Locaties en tijdstippen in overleg.

Investering

De kosten van een coachingstraject bedragen voor zakelijke klanten 125 euro per uur (ex. Btw) en voor particuliere klanten 90 euro per uur (incl. Btw). Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 5 tot 8 sessies van 1,5 uur.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Nelieke neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.