Christina Weenk: regio Flevoland & Terschelling

Resultaat

 • Je (her)kent je talenten en weet waarvoor je deze wilt inzetten
 • Je weet wat jouw unieke toegevoegde waarde is in je werk of met jouw bedrijf
 • Je hebt meer zelfvertrouwen en maakt van daaruit keuzes die jij belangrijk vindt
 • Je bent je meer bewust van het effect van jouw communicatie en die van anderen
 • Je hebt weer regie op je werk, je loopbaan en je leven

Kortom: je ervaart meer rust en plezier in je leven en in je werk en gaat met minder moeite weer fluitend naar je werk

Mogelijke coachvragen

De vragen gaan over werk, loopbaan en levensvragen. De coachvraag ontstaat omdat het schuurt in het werk maar even zo vaak wanneer er behoefte is aan ontwikkeling in een (nieuwe) rol of functie. Een aantal voorbeelden van coachvragen:

 • Ik heb een nieuwe baan / rol in de organisatie en wil een externe sparringspartner
 • Ik ben ooit in het vak gerold en heb soms twijfel of ik wel op de goede plek zit in mijn werk?
 • Ik werk hard en veel en soms lig ik er wakker van, hoe krijg ik meer rust en balans?
 • Hoe kan ik meer voor mezelf zorgen in mijn werk zodat ik mijn persoonlijke doelen haal?
 • Ik ben toe aan een volgende stap in mijn loopbaan, wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en ook …wil ik het wel nu en waarom dan?

Hoe werkt het?

We maken eerst kennis, tijdens een wandeling of eventueel telefonisch / online en vertel je me wat meer over jezelf en de aanleiding voor coaching. Als we vastgesteld hebben dat er een wederzijdse klik is bespreken we hoe we kunnen toewerken naar jouw gewenste resultaat. Ik maak een offerte en een coachovereenkomst, deze zijn aangepast op jouw vraag en mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is een kortdurend intensief traject op Terschelling van een aantal dagen. En ook een traject verspreid over een aantal weken is mogelijk. Net wat jij nodig hebt en wat er bij jouw agenda past. Wanneer jouw werkgever de opdrachtgever is, is het mogelijk om een gezamenlijk startgesprek in te plannen over het doel van de coaching.

De coaching vindt plaats in de onverwacht mooie natuurgebieden in en rond de gemeente Dronten, bijvoorbeeld in het Wisentbos waarbij we vertrekken vanaf de Dorpsboerderij. Of op het fantastische eiland Terschelling, Unesco werelderfgoed dus ‘need I say more?” waar we de keuze hebben voor strand, bos en hei. Ik loop graag over de Boschplaat of rond de Noordsvaarder over het strand en voor wie van een uitdaging houdt beklimmen we het hoge duin bij Paal 3. Coaching op Terschelling zorgt er voor dat je even helemaal los komt van je dagelijkse beslommeringen en je volledige aandacht hebt voor je coachvraag en -proces. Een echte ‘workation’ met meer resultaat dan vooraf gedacht.

Wandelcoaching in de natuur geeft rust en inspiratie en ik daag je graag uit voor een coachsessie bij zonsopkomst, die ervaring is niet in woorden te vatten, juist wanneer je eigenlijk geen ochtendmens bent. Je krijgt alle aandacht tijdens ieder traject, wat je ook kiest en waar we ook lopen. Ik benut alles wat ik in mijn rugzak heb verzameld aan methoden en technieken in de afgelopen jaren maar vooral de natuur zal voor je werken. Vooraf en tussen de sessies door geef ik je opdrachten mee waardoor je meer verdieping krijgt. Laat je op een positieve manier verrassen op weg naar je resultaat.

Klanten over Christina

Christina is een no nonsense wijze vakvrouw met een warm hart. Zij ondersteunt waar nodig en daagt uit waar gewenst . Dit in een uitermate veilige sfeer waar ik mij welkom wist met alles wat er in mij omging. Een geweldige inspirerende, verkwikkende reis vol verrassende wendingen waar ik nog lang aan terug zal denken en een boost voor mijn vertrouwen. Dit alles tijdens een intensief vierdaags coachtraject in de natuur al wandelend op het wonderschone eiland Terschelling.

Cobien, ondernemer

Door de open heldere manier van communiceren, heb ik mij vanaf het eerste moment op mijn gemak gevoeld bij Christina. Tijdens onze wandelsessies voor dag en dauw heb ik ervaren dat de rust er voor zorgt dat je dichter bij jezelf kunt komen. Christina weet door het stellen van de juiste vragen het coachproces te structureren en er een doorlopend leerproces van te maken, waardoor ik onze coachingssessie als zeer waardevol heb ervaren, kortom een cadeau voor jezelf.

Christa, teamleider voortgezet onderwijs

In de vroege ochtend, tijdens onze wandelcoachsessies heb ik ontdekt waar ik voor ga in mijn werk en leven. Ik had mijn doel gehaald om mezelf ‘misbaar’ te maken in ons familiebedrijf en besloot mijn eigen weg te gaan. Hoe die weg er uit zou zien was nog niet helder. Christina spaarde me niet met haar rake vragen maar altijd met vriendelijkheid of met een humorvolle kwinkslag. En juist op die momenten gaf het mij een duwtje in de goede richting naar helderheid. Een traject bij Christina is niet alleen een waardevolle investering in je eigen ontwikkeling maar zeker ook in de ontwikkeling van je bedrijf.

Paul, directeur grote onderneming

’s Ochtends vroeg wandelen zorgde er voor dat ik zonder teveel ballast/afleiding van de dag, aan de slag kon met mezelf. Christina voelt heel goed aan wat er nodig is in het moment. Zij gebruikt de natuur als spiegel en metafoor. De verrassende oefeningen tussen de sessies hebben gezorgd voor verdieping. Ik zag het snel helder en het voelde ook nog eens zo. Het wandelen in de natuur heeft voor mij het effect van de coaching vergroot!

Jeanette, corporate coach en HR adviseur

Werkervaring

Ik heb ruime ervaring bij de overheid in verschillende rollen in de uitvoering, als beleids(adviseur) en in het management. Ik hou er van om samen op te lopen met jonge professionals in hun eerste baan maar ook om ingewikkelde casussen met de top van de organisatie onder de loep te nemen. Zowel in 1 op 1 coaching als in de rol van adviseur van directie en bestuur. Het doel is ontwikkeling, leren en bijdragen aan vooruitgang van mens en organisatie.

Mijn eerste baan was in een ziekenhuis en toen deze plotsklaps werd gesloten besefte ik dat leuk werk belangrijk voor mij is, dat het een bedrage levert aan de zin van het leven doordat ik van betekenis kon zijn voor anderen. Tijdens het outplacementtraject ontdekte ik dat mensen verschillend omgaan met het verlies van werk en afhankelijk van persoonlijkheid en factoren op andere levensgebieden anders reageren. Ik was verrast en ook gefascineerd door de impact op het leven van mensen. Het wakkerde mijn interesse in wat mensen beweegt nog meer aan. Ik schoolde me om tot reïntegratiecoach en tijdens mijn werk specialiseerde ik me verder op het gebied van verzuim, re-integratie, loopbaancoaching en opleiden en trainen en ben eigenlijk nooit meer opgehouden met leren. Ik deel mijn kennis graag en heb collega’s in het vak getraind. Omdat de context en de omgeving van invloed is wilde ik ook daar beweging creëren, dit doe ik in de rol van programmamanager, leidinggevende en adviseur bij de overheid. Ik geef ook intervisiebegeleiding en coaching aan co-assistenten die werken in ziekenhuizen in het noorden van het land.

Relevante opleidingen

 • Academie Mens-Arbeid Saxion Hogeschool, HRM
 • Post HBO opleiding tot Coach, Windesheim
 • Wandelcoaching, Het Coachbureau
 • Register E-Coach (level II), Internationaal Instituut De Baak
 • Diverse specialisaties in coachtechnieken
 • Gecertificeerd voor de Talent Motivatie Analyse (TMA) en MapsTell (DISC)
 • Trainersopleidingen oa tot Fitstapcoach (KNWB) en Mindful wandelen / hardlopen

Over mij

Ik ben Christina Weenk en ik woon in Dronten en heb daarnaast een vaste plek op Terschelling waar ik zoveel als kan verblijf en werk. Het begeleiden en coachen zit me in het bloed, ik heb van kind af aan al een warm hart voor wat mensen beweegt. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOBCO/ EMCC en gecertificeerd op EIA Practitioner niveau en bij het StiR het keurmerk voor professioneel begeleiders. Ik hou me aan de Europese ethische gedragscode en de klachtenregeling.

In 2018 heb ik een pelgrimstocht gelopen van Porto naar Santiago de Compostella en dat heeft me veel gebracht. Het heeft me niet alleen meer zelfkennis opgeleverd maar ook verdieping in het wonder van wandelen. Wandelen zorgt voor verbinding, creativiteit, inzicht, verwerking en ga zo maar door. Regelmatig liep ik met andere pelgrims een stukje op en voerden we bijzondere gesprekken om vervolgens weer onze eigen weg te gaan. Vertragen is voor mij de sleutel om los komen van de waan van de dag en om stress te doorbreken of voorkomen. Sinds die pelgrimstocht loop ik iedere dag en zoek ik naar manieren om het wandelen meer te integreren in mijn leven. In plaats van in de auto stappen om naar het werk te gaan ben ik gaan lopen naar de trein en loop vervolgens verder. En sinds ‘corona’ is een deel van mijn missie om het werk meer naar buiten te brengen. Niet alleen voor mezelf maar voor iedereen door zo min mogelijk binnen zittend te overleggen maar dit wandelend buiten te doen. Om coaching ook wandelend te doen was een eerste stap, de verschillende verdiepende opleidingen en trainingen maken het tot een natuurlijk geheel.

Wanneer je met mij op stap gaat zal ik je eerst volgen in je verhaal om je vervolgens uit te dagen om meer op je eigen koers te varen en te kijken op je eigen kompas. Het begrip vanuit de NLP “de kaart is niet het gebied” is voor mij leidend en die past ook bij jou en jouw (werk)situatie. We gaan samen op ontdekkingstocht door het gebied, nieuwsgierig naar wat er werkelijk toe doet. Ik begeleid je tijdens deze expeditie. Ik hou van beeldspraak en aansprekende teksten en deel deze ook graag want “Rijkdom is het verrijken van anderen” (uit “dienend leiderschap van Inge Nuijten)

Waar?

In en om Dronten bijvoorbeeld het Wisentbos maar ook op Roggebotstaete. Ik haal je eventueel op van het station.
Voor mensen uit Flevoland, Regio Zwolle, Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Ketelhaven, Kampen, IJsselmuiden, Urk, Emmeloord, Noordoostpolder, Hasselt, Hattem, Lelystad, Elburg, Oldebroek, Nunspeet, Harderwijk, Zeewolde etc.

Op Terschelling haal ik je op van de boot, startpunt de Haven van Terschelling (Harlingen-Terschelling) en dan gaan we op pad in de overweldigende natuur.
Voor mensen van Terschelling en uit heel Nederland die op Terschelling gecoacht willen worden.

Investering

Een verrassend en inspirerend wandelcoachtraject van 4-6 sessies  (in totaal 10 uur) kost 1250,- ex. BTW. Voor particulieren idem inclusief BTW
Maatwerktrajecten op aanvraag. Uurtarief is € 125,- ex. BTW zakelijk en € 125,- inclusief BTW voor particulieren
De wandelingen zijn inclusief materialen en koffie/thee onderweg.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Christina neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.