Martine Nieuwlaar-Zee: regio Ommen – Coevorden – Almelo

Resultaat

 • Ik ken mijn kracht en passie en weet deze optimaal in te zetten
 • Ik maak keuzes die bij mij passen, waar ik mee verder kom
 • We werken prettig samen en versterken elkaar
 • Ik weet wat stress met mij doet en hoe ik zorg voor mijn balans en mentale weerbaarheid
 • Ik ben gevoelig voor prikkels, maar ervaar nu balans in mijn leven
 • Mijn verlies heeft die plek in mijn leven gekregen zodat ik verder kan.

Stel je eens voor…

Mogelijke coachvragen

Je kan denken aan variaties op één van deze thema’s:

 • Wie ben ik, wat is mijn passie en waar ligt mijn kracht?
 • Hoe versterken we elkaar en werken we plezierig samen?
 • Het lukt mij niet om mijn doel te bereiken. Hoe bereik ik dit wel?
 • Mijn energie lekt weg, ik ervaar stress, ik ben mentaal moe. Ik wil een mentaal gezonde en veerkrachtige toekomst tegemoet.
 • Ik ben gevoelig voor prikkels. Hoe vind ik mijn balans waarin ik mij weer plezierig voel en focus heb?
 • Hoe kan ik verder leven met mijn verlies?

Hoe werkt het?

Wat doet natuurcoaching
Natuurcoaching is coaching met de kracht van de natuurlijke omgeving en jouw natuurlijke wijsheid. Wil je het antwoord weten op de vraag die jou bezighoudt? Kijk maar in de spiegel.
Dit is wat natuurcoaching voor je doet. Wat jouw onderbewuste en lichaam al weten maar je hoofd nog niet begrijpt, stellen we buiten op zodat je het kunt zien en beleven.
Zweverig? Absoluut niet. Effectief? Zeker wel! Wandelbenen nodig? Nee hoor.

Hoe verloopt het coachingstraject
Nadat je contact hebt opgenomen plannen we een kennismaking. Bij voorkeur buiten, zodat je een gevoel krijgt bij natuurcoaching. Kennismaking via (beeld)bellen is ook mogelijk.

Tijdens de kennismaking kijken we wat er nu speelt in je leven. Waar loop je tegenaan? Wat zijn je verlangens? Zo verkennen we jouw vraag, of er een klik is en of ik de juiste coach voor je ben. Als we er allebei een goed gevoel bij hebben, maak ik een voorstel en een offerte voor je werkgever. Betaal je zelf? Dan maken we gelijk een eerste afspraak.
De sessies duren 1,5 uur. We kijken kort terug op voorgaand gesprek, gaan aan de slag met de vraag van het moment en kijken kort vooruit ter voorbereiding op de periode tot aan de volgende sessie. Aan het begin van elke sessie geef jij aan met welke vraag je die sessie wilt gaan werken. Zo heb je zelf regie over het verloop van je traject.
Coaching is maatwerk. De methodes die ik gebruik, zullen passend zijn bij jou en jouw vraag. We blikken soms terug op een stukje verleden, maar houden wel altijd focus op de door jou gewenste situatie in de toekomst.

Hoe lang een traject duurt, spreken we af tijdens de kennismaking. Doordat coaching maatwerk is, zal de vastgestelde duur een indicatie zijn die in gezamenlijk overleg kan worden bijgesteld.
De algemene ervaring is dat een traject van 5-7 sessies duurt. Dit is natuurlijk per persoon verschillend en afhankelijk van het thema en hoe het traject verloopt.
Na de kennismaking en bij wederzijds akkoord om een traject te starten, stel ik een minimum van drie te volgen sessies. Op deze manier weet ik dat elke cliënt zich echt verbindt aan de eigen afspraak om met zichzelf en met mij als coach aan de slag te gaan. Deze drie sessies dienen bij de start van het traject te worden voldaan.

Klanten over Martine

Martine is een fijne coach bij wie ik mij snel vertrouwd voelde. Coaching in de buitenlucht heeft niet alleen mijn lichaam maar ook mijn hoofd in beweging gebracht. Ik weet nu wat stress met mij doet en wat ik anders kan doen om ervoor te zorgen dat ik mentaal gezond blijf. Ik heb veel geleerd over hoe ik bij mij passende keuzes kan maken doordat ik weer in contact ben met mijzelf.

Een fijne coach die echt met je mee denkt! Martine komt van een boerderij dus ze begrijpt precies waar je als vrouw van een melkveehouder en gezin met jonge kinderen tegenaan loopt. Dit praat makkelijk. Door de coaching sessies ben ik veel sterker geworden. Martine kan je goed in laten beelden hoe je je voelt en ook zou kunnen voelen. Als er dan iets gebeurt probeer je te denken aan die sterke versie van je zelf en dat voelt veel beter. Martine staat altijd voor je klaar en geeft goede handvatten om situaties aan te gaan.

Het kennismakingsgesprek startte direct in de natuur waarbij de Schotse Hooglanders al gelijk van pas kwamen. Het was verrassend hoezeer de natuur op een creatieve en inzichtelijke manier gebruikt kan worden in de coaching sessies. Martine kan op een rustige en open manier inzicht bieden in gedachtepatronen en connecties leggen met ervaringen uit het verleden. Er is geen oordeel, wel rust en regelmaat en er is een professionele controle dat de sessies niet te snel te intens worden. Wanneer de problematiek buiten haar expertise gaat vallen geeft ze dit aan en wordt het besproken. Al met al waren de sessies prettig, zinvol en heb ik enorm veel over mijzelf geleerd.

In de afronding van mijn opleiding heb ik gesprekken met Martine gehad om inzicht te krijgen in bepaald gedrag. Deze gesprekken zijn fijn en zinvol geweest. Martine kan goed luisteren en stelt de juiste vragen, waardoor je moet nadenken over wat je doet en hoe dit zo is gekomen. Door de gesprekken heb ik ingezien waardoor dit gedrag ontstaat, hoe ik hierop reageer(de) en wat ik voortaan anders kan doen.

Werkervaring

Ik ben gespecialiseerd in twee vormen van coaching. Ik ben agrarisch coach, gespecialiseerd in familiebedrijven, en Natuurcoach. Sinds 1999 werk ik als (wijk)verpleegkundige gespecialiseerd in oncologie. Naast de zorg heb ik ook ervaring in het bedrijfsleven. Ik heb een opleiding tot professioneel coach gedaan en ben gecertificeerd wandelcoach en coach in DISC- en Drijfveren.

Coachen mag ik dagelijks doen. Daarnaast doe ik aan intervisie met andere coaches om de kwaliteit van mijn coaching te bewaken en te bevorderen door het delen van kennis en ervaring. Om mij als mens en als coach steeds te blijven ontwikkelen doe ik naast mijn opleidingen aan supervisie. Dit houdt mij scherp en dit vind ik belangrijk.
Naast het coachen verzorg ik op verzoek workshops en trainingen over verschillende thema’s, waaronder stress en communicatie.

Relevante opleidingen

 • HBO-Verpleegkunde
 • Professioneel Coach
 • Wandelcoaching
 • DISC- en Drijfveren
Martine Nieuwlaar-Zee

Over mij

Persoonlijke ontwikkeling vanuit je eigen gevoel, kracht, passie en drijfveren. Dit is waar ik als mens en als coach in geloof. Het vormt de basis voor mentale weerbaarheid en ontwikkeling met een duurzaam resultaat.
Met de natuurlijke omgeving als spiegel, nuchterheid, doelgerichtheid en zorg voor jou als persoon ondersteun ik je op jouw pad. Dit doe ik vanuit jouw persoonlijke perspectief maar ook vanuit het systeem waar je in verkeert of verkeerde. Zoals het (ouderlijk) gezin of het team waarin je werkt. De positie die je hierin inneemt of innam kan onbewust medebepalend zijn voor wat je gewend bent te denken, te voelen en te doen.

Of jouw vraag nu gaat over jouw persoonlijke ontwikkeling of die van jou/jullie als ondernemer(s). “Als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg.” Als je een andere uitkomst wilt, dan ben jij zelf aan zet.
Het maken van keuzes, aanpakken en overwinnen van obstakels, samenwerken. Het effect is pas duurzaam als je het echt vanuit jezelf doet. Jezelf hierin leren kennen en jouw eigen kracht kunnen inzetten is waardevol, voor nu maar ook voor de toekomst. Het inzicht, wat je over jezelf leert en hoe je hiernaar leeft, brengt harmonie, rust en voldoening.

Als verpleegkundige gespecialiseerd in oncologie begeleid ik sinds mijn diplomering vierentwintig jaar geleden ernstig zieke mensen en diens naasten. Nu ben ik verpleegkundige op oproepbare basis. Door de situatie waarin mensen verkeren, ontstaan gesprekken over het leven en zingeving. Komen verlangens, wie jij werkelijk bent en wat voor jou belangrijk is helder in beeld. Het geeft mij betekenis aan mijn eigen bestaan, inspireert en vormt mij tot de coach die ik ben. Ook zonder vergelijkbare situatie te hebben meegemaakt, kun je op zoek gaan naar wat jij werkelijk belangrijk vindt, hoe jij je leven wilt leven of jouw bedrijf wilt leiden. Jou op deze zoektocht ondersteunen is mijn passie.
Als (agrarisch) ondernemersdochter voel ik mij altijd fijn en verbonden in en met de natuur. Ook nu nog ben ik dagelijks werkzaam op en betrokken bij ons bedrijf met onze dieren.
Mijn echtgenoot en ik hebben samen een samengesteld gezin met vijf kinderen. Vooral gezellig maar ook hectisch en soms een uitdaging.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het leven zo nu en dan een weg is van hard vallen en opstaan. Een van grote uitdagingen, hoe je hier doorheen komt en weer verder kunt, dat is waar het om gaat.
Graag ga ik met jou of jullie op pad om je eigen weg te vinden naar duurzaam resultaat.

Waar?

Ik werk in de omgeving van Hardenberg, Ommen, Tubbergen, Coevorden en Almelo. In overleg bepalen we waar we afspreken. Bijvoorbeeld:

 • Het bos ‘De Oldemeijer’ nabij Hardenberg
 • Hoogveengebied ‘Engbersdijksvenen’ in Kloosterhaar
 • De zandvlakte met bos ‘Sahara Ommen’

In Zuid-Oost Drenthe zijn ook mogelijkheden om af te spreken.

Investering

Een traject duurt gemiddeld 5-7 sessies van 90 minuten met een minimum van drie sessies, buiten het gratis kennismakingsgesprek. Particuliere klanten betalen €90 per uur, incl. BTW. Betaalt je werkgever of ben je zelf ondernemer dan zijn de kosten €125 per uur, excl. BTW. De tarieven zijn exclusief bijkomende kosten, zoals die voor een DISC- en drijfverenanalyse of module, indien noodzakelijk en in overleg.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Martine neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.