Last van een winterdip?

Last van een winterdip?

Op het moment dat je opstaat, zie je allesbehalve licht en zodra je klaar bent met je werk, is het donker. Het is weer zover: de donkere dagen zijn aangebroken. Ze komen altijd sneller dan verwacht. Daar word je moe en duf van. Wat doe je aan die dip?

We herkennen dit allemaal wel, ook ik. Als wandelcoach werk ik zelf minstens twee dagen per week buiten. De andere dagen coach ik binnen. ‘Lekker warm’, zeggen klanten vaak. Dat is zo, maar ik ben aan het einde van zo’n “binnen” dag vaak duf en moe. Dan weet ik weer: te weinig licht en te weinig beweging gehad.

Tijd om naar buiten te gaan!

Als je naar buiten gaat in het eerste daglicht, word je pas echt wakker. Je begint lekker fit aan je dag. Ook kun je beter nadenken en plannen.  Nu hoor ik je al zeggen dat je daar geen tijd voor hebt. Net zoals Mark die beren op de weg zag.

Mark heeft geen tijd

Mark is informaticus en heeft een drukke baan. Sinds corona werkt hij veel thuis.  Hij is moe en een beetje somber. Op mijn vraag hoe zijn werkdag eruit ziet, vertelt hij dat   hij 45 minuten later opstaat omdat hij niet hoeft te reizen. ’s Ochtends ontbijt hij bij de tv en tussen de middag luncht hij tijdens een online vergadering. In het weekend fietst hij op zijn mountainbike, daar knapt hij elke keer van op. Op werkdagen heeft hij geen tijd. Ik vraag hem of hij open staat voor een experiment: drie dagen per week op zijn normale tijd opstaan en deze tijd gebruiken voor een wandeling. Hij reageert nogal sceptisch maar hij wil het wel proberen. Na drie weken krijg ik een appje dat de eerste keren veel moeite kostte, maar hij nu veel fitter aan het werk begint.

Wil jij ook van je winterdip af?

Kijk eens kritisch naar je dagplanning. Waar kun je ruimte maken? Kun je schuiven met je werktijden? Laat je net als Mark verrassen door de effecten van een kleine verandering.

Heb je net als Mark last van gedachten zoals “ik heb geen tijd”, “ik ben te moe”, “ik heb geen zin”? Volg dan zelf een traject van coaching in de natuur. We helpen je graag, lekker buiten. Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze wandelcoaches. Ze zitten door het hele land, bijvoorbeeld in Ede, Den Haag, Enschede en Rotterdam.

Gerelateerde blogs