Loop je vast? Neem deel aan de ruimtewandelingen in Castricum

Loop je vast? Neem deel aan de ruimtewandelingen in Castricum

21 maart 2023

Bijna iedereen heeft wel zo’n moment dat hij of zij vast loopt in het leven. Je zit niet lekker in je vel, hebt het te druk of zorgen over jezelf, kind, partner, ouder, studie of werk. Je hebt behoefte aan ruimte. Voor al deze mensen organiseert de Castricumse coach Frank Schalken vanaf 3 april ruimtewandelingen in de natuur van Castricum. Iedere maandag tot en met vrijdag van 9 tot 10 uur. Deelname is gratis.

Meer energie

Schalken is een professionele coach die al ruim 20 jaar actief is op het gebied van coaching en hulpverlening. Sinds drie jaar coacht hij mensen buiten in de natuur. Schalken: “Ik maak mij zorgen dat er zoveel mensen zijn die thuis of op het werk vastlopen. GGZ-instellingen, huisartsen en arbodiensten kunnen de toeloop niet meer aan. Dat is schrijnend. Lang niet iedereen kan een coach betalen en soms is een coach of therapeut ook helemaal niet nodig. We weten uit onderzoek dat als je niet lekker in je vel zit, het ontzettend goed is om te gaan wandelen in de natuur. Je krijgt er meer energie van, het vermindert stress en piekeren en verbetert je slaap. Mensen gaan letterlijk en figuurlijk meer ruimte ervaren.”

Oefeningen

De wandelingen zijn geen therapie of cursus maar ook niet te vergelijken met een wandelclubje. Schalken “Het is leuk, leerzaam en laagdrempelig. Natuurlijk is er soms ruimte om te kletsen, maar verder doen we mindfulness oefeningen en staan we stil bij onderwerpen als energie, ontspanning, veerkracht, balans, keuzes maken en zingeving.” Deelnemers wisselen ervaringen uit en doen oefeningen waarbij de natuur als spiegel dient.

Aanmelden

Mensen kunnen zelf weten wanneer en hoe vaak ze meedoen maar moeten zich wel eenmalig aanmelden. Voor meer informatie en aanmelden kan de website van Wandelcoaches.nl bezocht worden.