Marian van Riel: regio Tilburg – Breda

Resultaat

 • Je weet precies welke talenten jij in huis hebt, en kunt deze bewust inzetten.
 • Je kunt mild voor jezelf zijn, waardoor je de lat zo hoog legt als je zelf wil.
 • Jouw focus op jouw unieke talent zorgt voor daadkracht. Hierdoor voel je je zelfverzekerd en neem je makkelijker beslissingen.
 • Je durft keuzes voor jezelf te maken en stappen te zetten. Bijvoorbeeld solliciteren naar die leuke functie.
 • Je hebt meer energie, waardoor je ook naast je werk nog activiteiten kunt ondernemen die jij fijn vindt om te doen.

Mogelijke coachvragen

 • Leg jij de lat te hoog voor jezelf?
 • Wil je graag iedereen tevreden houden?
 • Vind jij het lastig om echt voor jezelf te kiezen?

We gaan naar buiten en ontdekken wat jouw talenten zijn. Je gaat met een mildere blik naar jezelf kijken. Hierdoor sta je meer ontspannen en zelfverzekerd in jouw leven.

Hoe werkt het?

 • Je wordt individueel gecoacht. Alle aandacht is er voor jou.
 • Je ontdekt welke sterke punten jij hebt. Je krijgt een boek en een test om jouw 5 unieke talenten te ontdekken. In het coachtraject staan we hier uitgebreid bij stil.
 • Je leert hoe je beter kunt ontspannen en in het moment kunt blijven.
 • Je ontdekt hoe waardevol het is om mild en vriendelijk voor jezelf te zijn.
 • De natuur geeft je inspiratie en rust, jouw eigen drijfveren komen duidelijk naar voren.
 • De coachwandelingen zijn resultaatgericht, je gaat echt op weg en zet stappen.

Klanten over Marian

Ik wilde graag meer relaxt zijn en beter in mijn vel zitten. Sowieso het praten tegen iemand die ik niet ken vond ik erg fijn. Het gaf me het idee dat ik dit helemaal voor mezelf deed. Het buiten zijn tijdens de wandeling vond ik ook erg lekker. Marian is fijn om mee te praten en ook gemakkelijk. Ze stelt de juiste vragen. Na het coachtraject voel ik me meer ontspannen, ik kies meer voor mijzelf en kijk meer naar wat ik echt wil.

 Ik waardeer haar persoonlijke stijl van coaching: Marian laat mij vooral praten (zoals het een coach betaamt) maar brengt ook haar eigen ervaringen en gevoel in op een authentieke manier.
Hierdoor voelde het voor mij vaak meer als een gesprek dan dat ‘ik op de werkbank’ lag.

 Wat mij betreft is Marian het beste cadeau wat je jezelf kan geven: een aantal mooie wandelingen met een coach die uitstekend kan luisteren, prikkelende vragen stelt en helpt om inspiratie en energie te krijgen uit de omgeving om je heen.

Over mij

Herfst 1985, in mijn rapportboekje schreef de meester: Marian werkt goed geconcentreerd met een hoog tempo en veel inzet. Ze staat enthousiast tegenover datgene dat ze gaat doen. Marian kan goed opschieten met haar klasgenootjes. Ze vertelt graag is open en spontaan. Werkt goed samen met anderen. Kan sfeer geven aan een groepje door haar opgewekte karakter.
Als ik dit terug lees dan vat het mij in de kern samen: positief, enthousiast, actie gericht & met een focus op het ontwikkelen van kwaliteiten.
Leuk toch dat dat zo treffend geschreven werd over mij. Als ik de bovenstaande kwaliteiten verbind aan mijn leven nu. Dan klopt dat. Als wandelcoach ben ik samen met mensen op zoek naar hun sterke punten. Dat is dan weer een van mijn kwaliteiten. Daarnaast zijn we actie gericht bezig, tijdens het wandelcoachen kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Ik vind het heerlijk om te wandelcoachen.

Toch is dit voor mij ook een zoektocht geweest. Na de basisschool was ik niet ineens wandelcoach. De middelbare school was voor mij een crime. De vakken hadden namelijk niets te maken met waar ik goed in ben. Zes jaar is lang wanneer je niet iets leert dat echt aansluit bij wat je kan.

Daarna kwam ik op het HBO – Social Work terecht. Daar draaide het ineens om: alle vakken waren interessant. Pedagogiek, Psychologie, Sociologie, Filosofie, Groepsdynamica, Gespreksvoering en ga zo maar door. Ik doorliep deze opleiding met vlag en wimpel.

Relevante opleidingen

 • Geregistreerd docent voor beroepsonderwijs.
 • Gecertificeerd wandelcoach
 • Gediplomeerd Social worker
 • Gecertificeerd Rots en water, triple p en sova trainer

Werkervaring

Ik koos na mijn opleiding voor het mooie beroep van sociotherapeut in de kinderpsychiatrie. Ik deed dat met veel enthousiasme, maar het putte me ook uit. Ik kreeg burn-out verschijnselen. Moe en angstig was ik. Gelukkig kreeg ik de  tijd om uit te rusten en mij te bezinnen. Het was in die tijd dat er aan mij door iemand werd gevraagd: Jij bent wel goed in dat werk in de kinderpsychiatrie, maar is dit werk goed voor jou? Een vraag met veel betekenis.

Nee, dit werk was op de langere termijn niet goed voor mij. De zoektocht naar wat beter bij me paste begon.  Ik kreeg de kans om mij te ontwikkelen als trainer. Hoe gaaf was dat. Ik volgde een opleiding voor trainers bij Karin de Galan. Ik werkte als trainer al jaren met plezier bij de afdeling preventie van IndigoBrabant. Het trainersvak paste mij en past me nog steeds.

Toch knaagde er nog iets, ik wilde graag meer naar buiten en in beweging zijn. Ik volgde een fantastische opleiding tot wandelcoach, bij het Coachbureau. Nu kon ik mensen coachen, al wandelend in de natuur. Het is heerlijk om buiten te zijn. Zon of regen dat maakt niet uit. Ik ontdekte dat de natuur heel veel moois te geven heeft: verfrissing, ontspanning en inspiratie.

Naast de mooie wandelingen die ik met mijn coachees maak, geef ik nu ook training aan wandelcoaches die bij de wandelcoachopleiding van Het Coachbureau het mooie vak van wandelcoach onder de knie willen krijgen.

Op dit moment heb ik het gevoel dat ik optimaal gebruik maak van mijn sterke punten. Een gevoel van dat het precies klopt wat je doet. Dat gun ik al mijn coachees. Een weg in kunnen slaan waarbij je ontdekt: als ik vanuit dit talent ga werken, dan krijg ik energie en voel ik me meer zelfverzekerd. Voor hen klopt het dan ook, en daar gaat mijn hart weer snellen van kloppen.

Waar?

We wandelen bij Boswachterij Dorst, tussen Tilburg en Breda.

Voor mensen uit Oosterhout, Dongen, Waspik, Sprang-Capelle, Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Oisterwijk, Moergestel, Goirle, Tilburg, Gilze, Chaam, Breda, Terheijden en Raamsdonksveer

Investering

De investering van dit traject voor particulieren is € 889,- (vrijgesteld van btw). Het zakelijke tarief is 1199,- euro (vrijgesteld van btw). Je krijgt daarvoor 4 fijne opfrissende wandelingen, van ongeveer 1,5 uur met een professionele coach. Na iedere wandeling krijg je oefeningen en/of opdrachten voor thuis. En spreken we af welke concrete stap jij de komende periode gaat zetten. Verder ontvang je een lekker drankje, een werkboek specifiek gericht op jouw leerproces en je sterke punten analyse.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en de Marian neemt z.s.m. contact met je op. Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.