Waar word jij blij van?

Waar word jij blij van?

In de Nationale Vitaliteitsweek staan we stil bij de vraag ‘Waar word jij blij van?’. Deze keer het verhaal van Peter die vanuit rust ontdekt wat hem echt blij maakt.

Ik ontmoet Peter in een nogal krap, donker kamertje bij zijn werkgever, naast het magazijn dat hij beheert. “Geen inspirerende omgeving. Wel gemakkelijk”, zo geeft hij aan.

Al vijf jaar sleept Peter zich elke dag naar zijn werk. Van de uitspraak “moe, maar voldaan” blijft vooral het gedeelte “moe” bij Peter hangen. Zijn vrije tijd brengt hij druk, piekerend en slecht slapend door met de twee kleine koters die hij om zich heen heeft lopen. En de stempel van kostwinner brengt ook de nodige druk met zich mee. “Doorgaan tot mijn 67e: ik moet wel”. Ik zie dat Peter er somber van wordt.

Een nieuw perspectief

“Gewoon maar doorgaan”: dat gaan we nu juist niet doen. Een stapje terug. Wandelschoenen aan en naar buiten, de natuur in. Onderweg begint Peter te vertellen. Zijn ogen glinsteren. “Mijn opa hield zo van het bos. Hij nam me als kleine jongen al mee om boomhutten te bouwen. Samen gingen we op zoek naar wild”. We wandelen door het prachtige Edese Bos en staan even stil. Ik kijk hem aan, kijk om me heen en vraag: “Waar word jij nu blij van? Hier en nu?” Peter hoeft niet lang na te denken. Hij wijst gelijk naar een open plek waar het kleurrijke zonlicht de verse aarde raakt. We wandelen ernaartoe. Vol enthousiasme begint hij te vertellen over de ruimte, het mooie licht, het geruststellende, nieuwe perspectief. Dat mist hij nu in zijn werk en thuis. Hij voelt de rust en ontspanning in zijn lijf dalen.

De eerste stap is gezet. Vanaf nu kan het alleen maar mooier worden. Het komt wel goed met Peter. En ik ga hem daarbij helpen.

Loop jij ook ergens tegenaan? Wil jij in gesprek om je weer blij te voelen? Maak eens vrijblijvend kennis met één van onze wandelcoaches. Ze zitten door het hele land, bijvoorbeeld in Ede, Den Haag, Enschede en Rotterdam.

Gerelateerde blogs