Eric Elbertsen: regio Groningen – Assen – Friesland

Resultaat

Wandelcoaching is een uitstekende manier om:

 • Je eigen tempo weer te vinden
 • Weer contact te maken met de openheid en vreugdevolle straling die je reeds bent
 • Je doelen helder te krijgen
 • Te ontdekken dat je al vrij en compleet bent
 • Te ervaren dat je zonder te sleutelen aan jezelf toch resultaten boekt
 • Even stil te staan bij wat je zelf echt wilt.

Stel je eens voor…

Mogelijke coachvragen

 • Hoe kan ik betere keuze’s maken?
 • Wat kan ik doen om om te leren gaan met lastige situaties in zowel werk als privé?
 • Hoe ga ik om met de huidige periode van onzekerheid?
 • Hoe leef ik mijn beste leven vanuit verbinding?
 • Hoe krijg ik meer energie in mijn leven?
 • Hoe krijg ik vertrouwen in mezelf en de ander?

Hoe werkt het?

Voordat we een eerste sessie inplannen houden we eerst een intake via zoom of telefonisch. We kijken dan samen waar je knelpunten liggen en bepalen je coachvragen. Vervolgens plannen we een eerste wandelsessie van 5 kwartier in. De wandelcoaching vindt plaats in een buitengebied te Glimmen. Vertrekpunt is Villa Kooikamp, zeer goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Tijdens de wandelcoaching maken we gebruik van de aanwezige middelen in de natuur die dienen als metafoor voor je vraag. Tevens doen we ervaringsgerichte oefeningen en kijken we waar je invloed hebt en maken we een actieplan waar je tussen de sessies mee aan de slag gaat. Wat je merkt tijdens wandelcoaching is dat je meer lichtheid ervaart en dat je naast iemand loopt wat wel zo fijn is. Je hoeft elkaar niet telkens aan te kijken en dat geeft ontspanning waardoor er meer ruimte en rust in je denken en lichaam ontstaat. Zo krijg je zicht op je creativiteit en je oplossend vermogen, iets wat in de hectiek van de dag vaak afwezig lijkt. Je ontdekt tijdens het wandelcoachen meer wat van jou is en wat je kan (los)laten. Het is een vreugdevol (wandel)pad als je het ziet.

Klanten over Eric

Ik heb een training persoonlijke effectiviteit bij Eric gevolgd. Dat is mij toen zo goed bevallen dat hij me daarna gedurende vijf wandelcoaching-sessies heeft geholpen met mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat heeft mij veel verlichting gebracht, waar ik dagelijks profijt van heb. Door goed te luisteren en rake feedback en goede tips voor zelfstudie te geven heeft hij me geleerd hoe ik effectiever kan zijn in werk en privé.

Henk, manager Hogeschool

Eric is een prettig, open persoon, hij is zeer ervaren en voelt de coachee goed aan. De uitkomst van de coachingsessies is boven verwachting en een echte “game-changer”! Werken met Eric is erg prettig en ik kan hem van harte aanbevelen aan managers en leiders die door willen -blijven- ontwikkelen.

Roland, Global lead New Techonology and Proteins.

Bij Eric heb ik verschillende wandelcoachtrajecten doorlopen. Eric stelt je de goede vragen en zet je daarmee aan het werk. Door zijn vragen en de oplossingen die hij aanreikt ben ik rustiger en zelfbewuster geworden. Ik ben me meer bewust van mijn energielekken, herken eerder dat ze zich voordoen en bezit nu ook de vaardigheden om het om te zetten. Kortom: ik heb meer energie en stop deze meer en meer in de zaken die er voor mij toe doen.

Jan, manager Duo

Ik heb Eric leren kennen als een vriendelijke en rustige persoonlijkheid. Door zijn warmte en openheid weet hij een veilige setting te creëren en daarmee een optimale leeromgeving te stimuleren. Daarnaast is er ook de directe en soms scherpe feedback, maar altijd met veel respect voor de ander. In zijn sessies zijn tal van verhelderende praktijkervaringen verweven. Bijzonder waardevol vond ik ook zijn inbreng vanuit andere culturen en wijsheidstradities.

Ina, Jurist

Werkervaring

Ik ben in 1994 als docent Nederlands begonnen op een Middelbare Daltonschool. Hierbij was ik niet alleen docent maar ook de verbinder die leerlingen ouders en docenten wist te verbinden middels gezamenlijk muziek maken. Na 6 jaar heb ik deze school verlaten en ben toen samen met coach Henk Jansen een eigen coachbedrijf gestart. Tot de Kern Coaching & Training. Na enkele jaren ben ik alleen verder gegaan onder de naam Erasmus Training. Erasmus is mijn tweede naam. In 2001 ben ik gestart met het begeleiden van mensen in groepstrainingen en individueel. Tevens gaf ik toen in de avonduren mediatielessen. Tussen toen en nu ben ik mij altijd blijven scholen en ben ik nog steeds in de leer en loop mijn eigen pad. Ik heb in 2010 de Academie voor Coaching&Counselling afgerond en ben toen mijn wandelcoachpraktijk gestart. Ik ben nu 4e jaars student aan de School voor Zijnsorientatie te Utrecht. De wandelcoachpraktijk heeft zich in de loop van de jaren uitgebreid van Glimmen naar Gouda, Utrecht en Amsterdam. Altijd wandelen we in natuurgebieden. Ik ben zelf al jaren een (berg) wandelaar en na een keer in 2014 op een kantoor gecoacht te hebben-en er vermoeid uit te komen- wist ik zeker dat ik als wandelcoach verder wilde. Buiten gebeurt zoveel meer! Mensen komen in een andere flow, zien hun issues helderder en weten creatievere oplossingen te bedenken. Tevens zijn natuurvoorwerpen als metafoor dienend aan de coachvraag en dat werkt.

Relevante opleidingen

 • Jaartraining Omgaan met emoties. Zijn & Worden
 • School voor Zijnsoriëntatie
 • School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit
 • Opleiding Mensgericht coachen, Academie voor Coaching
 • Training Coaching en Rouwverwerking
 • Post HBO opleiding Transformatiemanagement vanuit Bewustzijn
Eric Elbertsen in de natuur

Over mij

Mijn specialisme is het licht en met humor leren omgaan met bijzondere, uitdagende en soms beklemmende aspecten van je leven. Het maken van belangrijke keuzes met hoofd, hart en handen. Daarin maak ik voor jou en met jou het verschil.

Ik ben Eric Elbertsen. Op mijn kaartje staat Wandelcoach. Dat is mijn vak.
Daarbij ben ik ook gewoon een (familie)mens met een eigen pad. Met al 30 jaar grote interesse in hoe we ons verhouden tot al die bijzondere, uitdagende en soms beklemmende aspecten die we in ons leven en werken tegenkomen. Nadat ik daarin mijn eigen richting had bepaald en nog steeds bepaal kon ik echt iets voor anderen betekenen, door mij 8 jaar geleden te verdiepen in het vakgebied van wandelcoaching.

Waarom?
De kracht en het blijvend effect van wat professionele wandelcoaching met mensen kan doen raakt mij diep. Je kan zoveel meer dan je denkt. Ik laat je niet sleutelen aan jezelf, geen verbetertraject inzetten maar direct inzicht in je vrije staat, waarin vreugde, ontspanning, vormkracht en  hartskwaliteiten zich tonen.
Je gaat binnen de coaching met name zien en ervaren hoe jij uiteindelijk zelf de kwaliteit van jouw leven en werken verbetert.
Van overleven naar leven, van (on)macht naar invloed die bijdraagt aan wie je bent en waar je voor staat.

In mijn vrije tijd mag ik graag (berg)wandelen, retraites volgen, boeken lezen, in natuurwater zwemmen, gezond eten maken, met vrienden afspreken, muziek maken maar bovenal ga ik graag uit eten met mijn partner en onze volwassen dochters.

Waar?

De wandelcoaching vindt plaats in Glimmen in het Quintusbos (voor Groningen), nabij Assen (het Balloërveld) of in de bossen van Beetsterzwaag voor Friesland.

Investering

De kosten van een coachingstraject bedragen voor zakelijke klanten €150,- per uur (ex. btw) en voor particuliere klanten €125,- per uur (incl. btw). Dit is inclusief voorbereiding en huiswerkopdrachten. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 5-7 sessies van 1,5 uur.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Eric neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.