Marenthe de Bruijne: regio Leiden

Resultaat

 • Uit de Corona dip & Zin! in wat je doet
 • Rust in je hoofd
 • Contact met je hart en je lijf
 • Zicht op waar je staat
 • Helderheid in je talenten
 • Concreet actieplan
 • Positieve energie, inspiratie en een gezonde dosis buitenlucht

Mogelijke coachvragen

Denk je wel eens ….

 • ‘Is this all there is?’
 • Ik voel me futloos en labiel – hoe kom ik uit mijn mentale / fysieke Corona dip
 • Mijn hoofd staat altijd aan – hoe kom ik in contact met mijn gevoel
 • Hoe krijg ik grip op mijn werk en mijn energie weer terug
 • Wordt het niet eens tijd voor een carrière-move … of stel ik me aan

Herken je jezelf in een of meer van bovenstaande punten? Dan is een Zin! Natuurcoachingstraject iets voor jou

Hoe werkt het?

Zin! is een compact coachingspakket van 5 sessies, eens per 1 à 2 weken. De sessies vinden plaats in Noordwijk of Warmond (bij Leiden).

We gaan heel praktisch aan de slag. In het hier en nu. Je hoeft niets voor te bereiden en er is geen huiswerk. Vooraf doe ik een telefonische intake: we maken kennis en jij stelt al je vragen. Vervolgens spreken we 5 data af. Als we elkaar zien staat er een lekkere kop thee of koffie voor je klaar. Daarna gaan we naar buiten: de duinen in, het strand op, de bossen in of – bij mooi weer – het water op. We wisselen uit, vertragen, komen in het hier en nu en gaan concreet aan de slag met de kwestie die voor jou relevant is. Ik gebruik de natuur als inspiratiebron en heb daarbij een bont palet aan werkvormen tot mijn beschikking om tot nieuwe in- en vergezichten te komen. Passend bij waar jij op dat moment uithangt. Twee uur later ronden we de sessie af en ga jij met een voldaan gevoel huiswaarts.

Stappen

Tijdens de 5 bijeenkomsten doorloop je een aantal stappen: via het verkennen van de huidige situatie komen we bij het bepalen van je doel/wens/verlangen. Van daaruit zoeken we de verdieping op, maken contact met de beren die jou de weg belemmeren en gaan we aan de slag met het onderzoeken van jouw draagkracht en draagvlak. Als laatste formuleren we samen een actieplan. Inclusief te maken stappen. Concreet en helder als wat.

Klanten over Marenthe

Marenthe is een echte verhelderaar: ze luistert goed en brengt je als vanzelf in contact met je gevoel.

Ik voelde me direct op m’n gemak bij Marenthe. Met haar prettige uitstraling en manier van vragen nodigt ze je uit naar de kern te gaan. Moeiteloos.

De sessies bij Marenthe zijn voor mij een rustpunt in m’n week: het is mijn laadstation in deze gekke Corona-tijd.

Eindelijk heb ik zicht op wat ik wil en waar ik goed in ben. Zin in een volgende stap!

Werkervaring

Ik heb ruim 20 jaar ervaring als trainer en coach. Als expert op het gebied van Lenig Leiderschap coach en train ik mensen rondom persoonlijke vernieuwing. Mijn klanten bevinden zich zowel in het bedrijfsleven als in de non-profit en overheid. Ik werk zowel individueel als met groepen. Een voorbeeld? Op dit moment faciliteer met veel plezier een club van 15 Jong Talenten van gemeente Diemen. Ik organiseer voor hen trainingen, faciliteer intervisies en coach hen individueel. Voor de Waterschappen begeleid ik kleine groepjes 45 plussers rondom hun loopbaan. Ook dat doe ik buiten, in de natuur.

Als docent ben ik verbonden aan Innersteps – School voor Natuurcoaching. In 2010 kwam mijn boek Lenig denken – technieken voor creatieve denkkracht uit. Ik schreef dat samen met Rineke Rust en Sigrid van Iersel.

Relevante opleidingen

 • Natuurcoaching – Nanette Kant
 • DAO van de Vrouw – Dirkje Veldman
 • Women’s Soul Coach – Jacqueline Snelder
 • Stembevrijding – Erica Nap
 • Creatiespiraal – Marinus Knoope
 • COCD Deskundigheid

Over mij

Ik zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Creativiteit en de natuur vormen daarin het fundament. De natuur is voor mij een permanente inspiratiebron: het is de ideale plek om tot rust te komen, uit je hoofd te gaan, te verzachten, te voelen en te verdiepen. In contact te komen, ook met je creatief potentieel. Mogelijkheden en kansen te zien. Vanuit rust en eenvoud. Om moeiteloos tot persoonlijke groei en bloei te komen.

Als dochter van een huisarts ben ik van kinds af aan gewend met mensen om te gaan. Ik verplaats me van nature makkelijk in de ander.  Meebewegen, flexibel zijn en met creatieve oplossingen komen zitten in mijn aard. Ik vond het – ook later – altijd heerlijk om buiten te zijn: ik kreeg er ideeën en kwam er tot rust. We waren als gezin veel op het water, op het strand of in het bos.

Na mijn studententijd in Utrecht ging ik als paramedicus werken in de kinderrevalidatie. Van daaruit kwam ik in de non-profit, de commerciële wereld en later de overheid terecht. Mijn rol ontwikkelde zich van communicatieadviseur naar die van trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Ik heb altijd geïnvesteerd in mijn eigen groei. Via diverse opleidingen, cursussen en therapie heb ik veel mogen leren over menselijke ontwikkeling en vooral ook over mijn eigen persoon. Bijvoorbeeld om een portie zachtheid aan mijn wilskracht toe te voegen en ook om mijn intuïtie en talent om te verhelderen en verbinden bewuster in te zetten.

Mijn meest spraakmakende ontwikkeling? De herontdekking van de natuur en van het voelen. Ik leerde hoe je vanuit contact met jezelf pas echt contact met de ander kan maken. Heel subtiel, met – naar wat later bleek – grootse gevolgen voor mijzelf en mijn directe omgeving.

Ik heb er bijzonder veel plezier in mensen uit te nodigen om in beweging te komen. Mee te liften op mijn kennis en kunde. Vanuit rust, luchtig en met speelsheid en met humor. Te surfen op de golven van het leven. Te voelen en in het hier en nu te zijn. Want hé … You can’t stop the waves, but you can learn how to surf  (Jon Kabat-Zinn)

Samen met mijn 2 fantastische dochters en partner woon ik afwisselend in Warmond en Noordwijk.

Waar?

Zin! Natuurcoaching vindt plaats in Noordwijk of Warmond.

Voor mensen uit de regio Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar, Sassenheim, Lisse, Katwijk, Rijnsburg, Alphen aan den Rijn

Investering

Jouw investering voor een Zin! Natuurcoachingstraject is 750 euro incl. btw (particulieren) of 1.450 euro excl. btw (bedrijven)

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Marenthe neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.