Mariza Bosch: regio Flevoland – Amsterdam – ’t Gooi

Resultaat

Wandelcoaching is een uitstekende manier om:

 • Om te leren gaan met stress
 • Meer geluk en plezier in je (werk)leven te ervaren
 • Beweging te krijgen in vastgelopen situaties
 • Je loopbaan of carrière betekenisvol verder te brengen
 • Opvoedvraagstukken nader te bekijken

Stel je eens voor…

Mogelijke coachvragen

Je kan denken aan variaties op één van deze thema’s:

 • Hoe kan ik leven zonder stress?
 • Hoe weet ik dat ik de juiste (carrière) keuzes maak?
 • Hoe gooi ik mijn werk-privé balans om?
 • Hoe krijg ik beter contact met mijn kind?
 • Hoe zorg ik voor meer rust in mijn hoofd?

Hoe werkt het?

Na een korte telefonisch afstemming, trekken we onze schoenen aan zodat we wandelend kennis kunnen maken. Tijdens de kennismaking bespreken wij vrijblijvend jouw coachvraag en gaan we na of wij samen met deze coachvraag aan de slag gaan. Zo ja, dan maken we afspraken over o.a. de invulling, het wandelgebied en het aantal wandelingen.

Wandelend verkennen we de huidige situatie, formuleren we de gewenste situatie en zetten we stappen richting jouw gewenste resultaat. Zo krijgen we een helder beeld van de situatie en de richting die jij op wil. Tijdens de wandelingen werken we met concrete oefeningen waarin ervarend zelfonderzoek centraal staat en benutten we de natuurlijke omgeving als interactieve praktijkruimte.

Al snel zal je de voordelen ervaren van wandelcoaching in de natuur:

 • De wisselende omgeving tijdens de wandeling leidt tot inspiratie;
 • Je raakt makkelijker in gesprek doordat we wandelen;
 • De natuurlijke omgeving zorgt voor ontspanning;
 • Je bent uit je dagelijkse omgeving waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe associaties, inzichten en ideeën.

Zweverig? Echt niet! We kijken naar het gewenste resultaat en wat er nodig is om daar te komen. Ik hanteer een professionele en creatieve aanpak in mijn werk waarin jouw behoeften centraal staan.

Klanten over Mariza

Ik voelde de ruimte dat alles wat ik dacht en zei goed was. Fijn dat er geen goed of fout was, alles mocht er zijn.

Ik was toch wel bang dat het zweverig zou zijn, maar Mariza is praktisch ingesteld. We hebben dus geen bomen geknuffeld haha!

Het heeft mij de rust en handvatten gegeven om mijn gedachten te ordenen. Ik wist het wel, maar ik kwam niet verder. Bedankt hiervoor.

Tijdens de wandelingen kwam ik letterlijk en figuurlijk weer in beweging. Ik kijk op een andere manier naar het contact met mijn kinderen, wat veel handvatten geboden heeft.

Werkervaring

Ik heb brede ervaring in het werken rond ‘Leren en Ontwikkelen’. Zowel als ondernemer, in dienst en als vrijwilliger. Zo ben ik 5 jaar eigenaar geweest van een oppas- en gastouderbureau en werkte ik als projectleider, educatief ontwerper, adviseur leren en ontwikkelen, manager, procesbegeleider, accounthouder, trainer en coach. Ik voel me thuis in mensgerichte- en commerciële functies waarin leren, ontwikkeling en educatie, stevig verankerd zijn.

De laatste jaren heb ik veel aandacht besteed aan het herinrichten van mijn werkend leven. Van hele dagen binnen zitten-denken-typen heb ik nu een goede balans tussen binnen en buiten werk. Buiten werk ik als wandelcoach en -trainer en dat vind ik heerlijk!

Als (wandel)coach heb ik meer dan 10 jaar ervaring binnen uiteenlopende werkomgevingen: overheid, onderwijs, kinderopvang, de groene wereld en bedrijfsleven.

Relevante opleidingen

 • HBO pedagogiek, specialisatie coachen en begeleiden
 • Post HBO Wandelcoaching
 • Wandelcoaching bij stress en burn-out
 • Leergang Corporate learning / Ontwerpen van leertrajecten
 • Video interactie begeleiding en coaching
Mariza Bosch

Over mij

Ik ben altijd graag buiten geweest. Als kind bezocht ik in vakanties graag mijn opa en oma op de Veluwe en genoot ik van de bossen en heide. Wellicht dat daar mijn liefde voor en interesse in de natuurlijke wereld gestart is.

Mijn man en ik zijn veel buiten met onze drie kinderen. We genieten van wandelingen (of ontdekkingstochten zoals de kinderen het noemen) door de natuur en ervaren dat de natuurlijke omgeving ons veel plezier en ontspanning brengt. Verder geniet ik van muziek, gezellige avonden met familie en vrienden en sporten.

Waar?

Ik wandel in de regio’s Flevoland, Amsterdam, ’t Gooi en west Gelderland.

Voor mensen uit: Amsterdam, Diemen, Weesp, Naarden, Bussum, Huizen, Almere, Zeewolde, Lelystad, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Amersfoort, Soest, Baarn en Hilversum. 

Investering

De kosten van een coachingstraject bedragen voor zakelijke klanten €125,- per uur (ex. btw) en voor particuliere klanten €95,- per uur (incl. btw). Dit is inclusief voorbereiding en huiswerkopdrachten. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 5-7 sessies van 1,5 uur.

Er zijn diverse manieren om (een deel van) de coaching vergoed te krijgen, we hebben de vergoedingsmogelijkheden voor coaching voor je op een rijtje gezet.

Plan een vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag!

Vul onderstaand formulier in en Mariza neemt z.s.m. contact met je op.
Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, bel 085 – 25 00 545.